Rotten Apple - הפרשנות שלי

G1988

New member
Rotten Apple - הפרשנות שלי

היי, מקווה שאוריאן לא פירסמה כבר פרשנות לשיר, אבל במידה וכן אשמח לתת את הנקודת מבט שלי לשיר... הקדמה קטנה: ג'אר אוף פלייס מבחינתי הוא דיסק מדהים מצד אחד אבל גם נורא ורסטילי מצד שני...כלומר אפשר לשמוע אותו בזמן נהיגה, אפשר לשמוע אותו לבד בחדר כשאתה ממש מדוכא...בקיצור, הייחודיות שלו נובעת מהעובדה שאפשר לשמוע אותו בכל מצב, בכל סיטואציה ובכל מצב רוח אפשרי...זאת דעתי לפחות. "תפוח רקוב" הוא דוגמה קלאסית שכזו: שיר שמצד אחד נורא דכאוני ובעל ראות עולם פסימית למדי ומצד שני זה עדיין שיר שנורא נעים לשמוע מבחינת המוזיקה...וכעת שסיימתי את ההקדמה נעבור לשיר עצמו: Hey ah nan na Innocence is over over Hey na na na ignorance is spoken spoken Hey na na na confidence is broken broken Hey na na na Sustenance is stolen stolen Arrogance is potent potent What I see is unreal I've written my own part eat of the apple so young I'm crawling back to start השיר בגדול הוא שיר מאוד פסימית בעל אופי קודר...ג'רי וליין בעצם אומרים שכל העול םהזה הלך לעזאזל...עולם בו תמימות מסתיימת, הדבר היחיד שנאמר הוא דברי בורות, ביטחון עצמי של אנשים נשבר ונהרס, פרנסה ודברי מזון (כנראה של אנשים עניים, חלשים) נגנב (sustenance = מזון, מחיה, פרנסה) והדבר היחיד שיש לו חוזר ועוצמה זו שחצנות... עולם בו נאבדו הערכים התקינים והוחלפו בערכים אחרים...ערכים של גניבה ושל רוע. "מה שאני רואה הוא לא אמיתי, כתבתי את חלקי שלי, תאכל מהתפוח בגיל כ"כ צעיר, אני זוחל אל ההתחלה"...פירוש שלי: אני מתכחש למה שאני רואה, כי מה שאני רואה הוא לא אמיתי (ההתכחשות היא תכונה שג'רי מרמז אליה גם ב-heaven beside you באומרו שהוא מתכחש ומדחיק את המצב של ליין), את השורה השנייה בפזמון אפשר לפרש ב-2 דרכים מבחינתי: 1. כתבתי את חלקי שלי בעולם הנגוע ברוע ורשע...כלומר גם לי יש חלק בכל החרא שיש בעולם הזה או בדרך השנייה שהיא יותר מדברת אליי: עשיתי את שלי בעולם, ובגלל שעשיתי את שלי אני יכול ללכת עכשיו, לעזוב אותו, נמאס לי מכל מה שהולך כאן (משהו שבהחלט אפשר לפרש כשמדובר בליין). תאכל מהתפוח - הכוונה לילד תמים שכבר בגיל כ"כ צעיר צריך לנגוס מהתפוח הרקוב, כלומר נאלץ לטעום על בשרו כמה העולם הזה רקוב ורע. אני זוחל את דרכי להתחלה - אולי הכוונה לרצון להתחיל מההתחלה, מה שכמובן לא אפשרי, או הכוונה שאני מתחיל את מעגל הערכים שהוצגו בשיר מההתחלה בזחילה, כלומר אני יודע שאני נאלץ לעבור שוב מעגל של סבל בלית ברירה. Hey na na na A romance is fallen fallen I repent tomorrow tomorrow I suspend my sorrow sorrow Recommend you borrow borrow אם הבית הראשון דיבר על מה שקורה בעולם, הערכים שנפלו, הבית השני מדבר על כל הנלווה של כך, כלומר מה קורה לנו כתוצאה מכך: רומן מסתיים לו, כלומר אפילו משהו טהור ואופטימי כמו אהבה נגמר...אני מתחרט על מחר, כלומר אני מראש פסימי לגבי העתיד, אני לא רואה שום סימן לעתיד ורוד יותר ואני כבר עכשיו מתחרט על מה שיקרה בעתיד כשאנ יאפילו לא יודע מהו... בגלל שאני רגיל לעולם הזה אני כבר התרגלתי להשהות את הצער שלי, כי כמה כבר אפשר להיות עצובים? מתרגלים פשוט לעצב, חיים איתו (או שמתמודדים איתו בדרכים קיצוניות כמו סמים...), זאת אפשרות פירוש אחת, אפשרות שנייה היא שכדי שאני אוכל להמשיך לחיות כמו בן אדם או לחיות אורך חיים תקין אני נאלץ להשהות את הצער שלי אחרת אני פשוט לא אצליח לשרוד בעולם האכזר הזה. השורה האחרונה היא די בעייתית מבחינתי לפירוש... אני ממליץ שתשאיל, שתלווה. יכול להיות הכוונה שאני ממליץ שתשאיל איזשהו משהו שיעזור לך לשרוד...אם זה איזשהו חוזק פנימי או סתם תשאיל משהו ממישהו שיעזור לך (יכול להיות שמדובר במשהו נפשי כמו אמונה, תקווה אך יכול להיות גם שמדובר במשהו גשמי כמו סיגריות, משככחי כאבים, שוב, זאת באמת שורה בעייתית מבחינתי לפירוש). מקווה שאהבתם את הפירוש, אני מאוד מאוד אשמח לשמוע הערות ודעות, כי זהו באמת שיר מיוחד במינו שאני נורא אוהב. שיהיה לכולם לילה טוב.

everynormal

New member
מדהים

קודם כל עליי לומר שאת השיר הזה מעולם לא ניתחתי, ועכשיו שקראתי את הפירוש שלך הוא הרבה יותר ברור לי, ממש אהבתי את איך שניתחת אותו, עשית את זה בדרך ממש יפה, אתה מאוד חכם קבל ח''ח זה שיר יפיפה, אבל עצוב גם בגלל מילותיו שנכתבו בתקופה שהבעיות באליס ובעיות האישיות של ליין כבר עלו על גדותיהם, וגם המנגינה שלו עצובה, ואפקט הוואה וואה בתחילת השיר מוסיף למנכוליות שלו

G1988

New member
בכיף, תודה על המחמאות

כשתבוא לי מוזה אני אפרש עוד, נראה כבר
לא כל יום אני מקבל כאלו תשבוחות ממנהל פורום.

MiMiMor

New member
אני חושבת,

שמעבר למה שכתבת- "אכל מהתפוח", יש כאן רמיזה לפרי עץ הדעת, שכשאדם וחווה אכלו ממנו הם כביכול קיבלו על עצמם את הטוב והרע והבינו כמה רוע יש בעולם וכמה גועל ומיהרו להתכסות. חוץ מזה, אחלה פירוש.

למעלה