S.O.S זקוקה לעזרתכם

ורד.ג

New member
S.O.S זקוקה לעזרתכם

אני כבר 12 יום לאחר הניתוח -ובמשך היום אני ממש בסדר נוהגת לפי ההמלצות של הדיאטנית ואוכלת לפי הכמות המותרת וכן את המזון שרשמה לי והכל מרוסק בבלנדר!! ולמרות כל זה ויותר בערבים יש לי כאבים חזקים בבטן שמקרינים גם לאזור הפורט וגזים ..... מה עושים האם זה רגיל ?? האם נראה לכם שאני צריכה להקדים את הביקור אצל הרופא ? זקוקה לניסיונכם האם גם אצלכם לקח זמן עד שהכאבים והלחצים פסקו? האם אני פשוט חסרת סבלנות? ואם כן כמה זמן זה עוד אמור לכאוב כי כשהייתי השבוע אצל הדיאטנית היא אמרה שכנראה הכל עדיין רגיש אצלי מהניתוח. תודה ורד.ג

gal33

New member
ורד, תמיד עדיף להתייעץ עם רופא,

בייחוד זמן כה קצר לאחר ניתוח. מנסיוני שלי אני יכולה לאמר לך, ש- 12 יום אחרי ניתוח עדיין מרגישים כאבים בבטן באיזור הטבעת. איזו שאלה. אפילו יותר זמן מזה. חודש אחרי זה עדיין זמן סביר. לי היו כאבים ברמה כזו שלא נזקקתי למשככי כאבים, אך בהחלט הרגשתי אותם. הזמן בו מרגישים את הכאבים הכי, הוא אכן בערב, גם בשל הטמפרטורה היורדת של האקלים מסביב ושל הגוף, וגם בגלל שאנו מצויים פחות בחוסר תנועה, ופחות עסוקים ואז חשים יותר בכאבים. אזור הפורט מאוד רגיש, ולוקח לו אף יותר זמן להירגע. אני המשכתי להרגישו חודשים ארוכים אחרי, אך בעוצמה הולכת ופוחתת. הדבר היחיד שמדאיג אותי במה שכתבת הוא "כאבים חזקים בבטן שמקרינים גם לאזור הפורט". כאבים שמקרינים לאזור הפורט, מנסיוני, מקורם באכילה/שתיה בכמות גדולה מדי, ו/או בקצב מהיר מדי. זה יכול לקרות בקלות גם עם מאכלי בלנדר. שימי לי, שלא זה המקור. לגבי גזים, זו תופעה מאוד מוכרת לאחר הניתוח. הגוף מסתגל לתזונה חדשה. כשאוכלים דברים חדשים, הרכבים שונים, במרקם שונה, זה מגביר את תופעת הגזים. גזים מראים שמערכת העיכול עובדת יופי. תרגישי טוב, גל
.

ורד *

New member
היי לורד ג.

כל מה שתארת מאוד מוכר, ואכן כל מה שענתה לך גל בתשובתה המפורטת נכון ומדוייק, את כנראה אוכלת מהר מדי ולכן הכאבים, לפני שבועיים שאלתי אותה שאלה ומכל התשובות שקיבלתי מחברי הפורום הבנתי שצריך להאיט עוד יותר את קצב האכילה, וזה עזר. הכאבים חלפו. כשאני שוכחת וחוזרת לבלוע ולאכול מהר הכאבים חוזרים. אז הצעתי היא לחשוב לפני שבולעים. (הצרפתים אומרים לחשוב לפני שמדברים אנחנו צריכים לחשוב לפני שבולעים). ובנוגע לגזים, לדאבוני התופעה הזו לא חלפה אצלי ואני חושבת שזו תוצאה של בליעת אויר בשעת האוכל, המעבר צר ובועות אויר שנכלאות בתוך עיסת המזון הלעוסה נבלעות גם כן ואח"כ מחפשות את הדרך החוצה. נראה שתהייה לנו שבת שמשית ומקסימה. ורד.

gal33

New member
נכון. אם הגזים ממשיכים בכמות גדולה

מדי, המשמעות היא שאוכלים מהר מדי. בדיוק אותו הדבר כמו עם שיהוקים וגיהוקים, שגם נפוצים אצל מנותחים שאוכלים מהר מדי. רק לעיסה איטית ושתיה איטית יעזרו למגר התופעה.

RomiVais

New member
תרגישי טוב ורד!!! ../images/Emo13.gif

אני קוראת שענו לך תשובות מלאות (100 נקודות)
אז חוץ מלאחל לך שתרגישי טוב ושתהיי סבלנית ותנסי לאכול באמת טיפה יותר לאט - לא נשאר דבר להוסיף...
שיהיה לך סוף שבוע נפלא, רומי

למעלה