S.O.S

S.O.S

אני מתגייס ב- 14 בנובמבר 2001. עוד מישהו מתגייס איתי? אני יודע שזה גיוס קרבי ואני מאוד רוצה להתגייס לקרבי. הבעיה היא שאני רוצה ללכת לחיל האוויר. לא קיבלתי שום זימונים ולא הייתי בשום מבחנים. רציתי לדעת אם יש לי סיכוי להגיע לחיל האוויר בתאריך הזה, ואם לא, איך אני יכול להגיע לחיל האוויר?? בבקשה תעזרו לי. ליאור

טל עדתו

New member
קרבי בחיל האוויר ../images/Emo39.gif

תראה...אם אמרת שאתה רוצה קרבי וחיל האוויר זה אומר קרבי בחיל האוויר: אז יש כמה אפשרויות: 1. קורס טיס 2. יחידת החילוץ של חיל האוויר = 669 3. לוחם נ"מ אז ככה: לקורס טייס לא תוכל להגיע כי הגיבוש הבא לטייס הוא רק באפריל ועוד יש לפני זה מיונים לעבור...ואתה מתגייס הרבה לפני... אלא אם כן במשך השירות הצבאי שלך תבקש מיונים לטייס... ליחידת החילוץ של חיל האוויר 669 גם לא תוכל להגיע כי זה צריך לעשות לזה גיבוש וממש מעט אנשים מגיעים ליחידה הזאת ואם עד עכשיו לא קיבלת זימון לזה לגיבוש לשם די הגיוני שכבר לא תקבל עד הגיוס... לוחם נ"מ (נגד מטוסים) זה התפקיד היחידי שנראה לי שעוד יש לך דרך להגיע אליו...אבל העיינן הוא כפי שאתה יודע זה שימי הגיוס הקרביים הם מיועדים ליחידות מסוימות ככה שאם אתה מתגייס באוקטובר 14 אתה מיועד ליחידה קרבית מסוימת...ולא נראה לי שזה נ"מ...וגם לא נראה לי בכלל שדרגת את אצל קצין המיון/שאלון העדפות... אבל מה שאני חושבת שאתה יכול לעשות (למרות שהסיכוים שתקבל בסוף נ"מ הם די נמוכים) אתה פשוט יכול לפקסס ללשכת גיוס עכשיו הרבה פקסים שבהם תרשום שאתה רוצה להיות לוחם נ"מ... למרות שאני לא רואה לזה הרבה סיכוים...הגיוס שלך ממש קרוב...התעוררת מאוחר מידי אני חושבת...גם הית צריך להגיד את זה לקצין מיון או לדרג את זה בשאלון העדפות שלך... בקיצור שיהיה בהצלחה. טל.

תודה

דבר ראשון אני מתגייס בנובמבר ולא באוקטובר. אממ דירגתי את חיל האוויר כעדיפות ראשונה. אמרו לי שהתאריך גיוס שלי הוא כלל צהלי ולפי מה שהבנתי התאריך הזה הוא לכמה חילות (?!). תודה בכל אופן, אני ינדנד לצבא.. מקסימום אני יבקש מקצין המיון בבקום. ואני חשבתי שלפי כלל ההרצאות בבצפר הצבא אמור לבוא לקראתנו.. ליאור - תמיד מקבל את מה שהוא רוצה? דרך אגב - מספר האיי סי קיו שלי הוא 116874489

טל עדתו

New member
מה שאמרו בבית ספר הוא נכון חלקית

נכון שהצבא אמור לבוא לקראתנו...בגלל זה גם אתה מדרג עדיפויות... אבל אל תשכח שיש שלושה קריטריונים עיקריים שהצבא פועל לפי הם בשיבוצים: 1. נתונייך האישים 2. צרכי צה"ל 3. רצונותייך האישים ואם הצבא חושב שאתה מתאים לדוגמא לגולני ולא לנ"מ אז אין לך כל כך מה לעשות חוץ מלשלוח ללשכת גיוס הרבה פקסים...ואולי גם לא להתפנות מהבקו"ם אבל אז אתה לקוח בחשבון שאתה יכול להידפק חזק מאוד ובכלל לא לקבל מה שאתה רוצה....קח את זה בחשבון... שיהיה בהצלחה. טל.

MudVayne

New member
תיקונים קלים

א. קורס טייס זה לא. לא רק כי לא היית בגיבוש- אלא גם כי הגיוס לקורס טייס הוא בינואר ולא בנובמבר. ב. 669- יחידה בת-ז**ה. סתם רציתי להגיד את זה. ג. אני חושבת שדווקא די פשוט להגיע לנ"מ---> קמ"ן. ידיד שלי, למשל, הגיע לבקו"ם ועבר שני קמ"נים עד שאישרו לו סטי"לים בחיל הים. עכשיו הוא שוכב בבית מחכה לגיוס סטי"לים בנובמבר. טוב, אז בהצלחה. lowealpine

Iron-Maiden

New member
חמודי..

אל תאמין לכל מה שמזבלים לך פה. הגיוס של ה14/11 זה גיוס שריון וזהו. אם אתה רוצה משהו אחר או אם אתה רוצה שריון לא מעניין אף אחד. אתה הולך לשריון. נקודה. ובקשר לחיל אויר, נראה לי שזה קצת מאוחר. אם היו מוצאים שאתה מתאים למיונים אז היו מזמנים אותך, ואם לא אז לא. אל תיקח את זה אישי.

barakas

New member
מאיפה הבטחון...?

אני דוקא מאמין שזה נופל על שבוע חי"ר

Iron-Maiden

New member
למען האמת

אני חוזר בי מהקביעה החד משמעית של שריון.. זה לא רק שריון זה בטוח. אבל בכל מקרה לא מתחיל שום קורס טייס או מסלול 669 בתאריך הנ"ל. אם אני לא טועה הגיוס הכללי הוא יום לפני כן ב-13.

למעלה