sad יקרה, בוקר טוב

מיכל@בר

New member
sad יקרה, בוקר טוב

בגדול, אני מאד מבינה על מה את מדברת. כתבת על כעסים, על שאמא שלך היא כבר לא אותה אמא, על המקום של האחים.. נגע ללבי המשפט שלך שעלו דמעות בעיניך כשהבנת שאת לא היחידה. ותהיתי לגבי "היחידה", האם כי הכאב הוא נחלתם של עוד אחים? אני מרגישה שאת כואבת לרוחב ולעומק, והייתי רוצה לתת לך יד במקומות שקשים לך...

sad

New member
למיכל

אינני היחידה במשפחתי יש לי עוד אח אבל לא זו כוונתי אינני היחידה שפיספסה, שנשאר לה יותר "ריק שחור" כמו שחגי קורא לו שסיבותיו עמוקות וקשות לכתיבה אבל מה שנשאר הוא לא זכרונות להתרפק עליהם, להצעצב על אובדנם להפיך וזה בלתי נסבל

sad

New member
למיכל

גם לך יש לילה "לבן"? באותו "מילון קלישאות ששלחת לי, מספר חגי על הריק הגדול בחייו לאחר מותו של אחיו. והוא נגרם לא מצער על האובדן, הגעגועים אלא על הפספוס את אחיו, על כך שאין זכרונות בדיוק כשהתהפכתי במיטתי לפני שהבנתי שבזמן הקרוב לא ארדם, חשבתי שבעוד זמן לא מאוד ארוך, אני אהיה "בלי" בדיוק כמו הזמן שהכרתי אותו. אני לא יודעת היום מה יותר קשה לי, ההתמודדות עם מה שהיה, או המאבק על מה שיהיה ברגעים אני חושבת שהכעס והכאב והאשמה והתיסכול על המעשה שלו עבר, וההשלמה היא חלק ממני. ופתאום אני רואה בטלוויזיה את ה"סופראנוס" וטוני סופראנו (הרוצח שלמדתי לחבב) מתחבק עם שתי אחיותיו, ואני מרגישה את המכה בבטן ונזכרת שזה לא טבעי שאנחנו שני אחים, למרות שהתרגלתי, ושהינו שלושה.. ולמדתי לקבל ולהשלים את הצורה החדשה-כבר ישנה, של משפחתי ה"ביחד-לא ביחד" שלנו וברגעים אני שוב מרגישה את אותה צעקה אני חושבת שלהתעסק במה שיהיה זה טוב, זה תקווה אבל גם פה החרדות גדולות מה בתי חווה ממני? איך להסביר יום אחד, האם זה יכול לקרות גם לה? אני מתלבטת כל הזמן, אני חושבת שמי שכמונו חווה את האבל, השכול יודע שזה חלק מההוויה שלנו, ממה שאנחנו אבל איך לחיות את ההוויה הזו? משהו נמשך לפורום הזה, ולפורום משפחות של מתאבדים, אבל מבקש באותה מידה לברוח, להשאב בחזרה ל"חיים" לאלה שחיהם אינם רדופים כל כך (למרות שעם הזמן אני לומדת שכמעט ואין כאלה- או שאני מתחברת בטיבעיות עם אלו שאלו הם חייהם) האם להשאב לחיי הפורום: העיסוק המתמיד זה מרגיע וממכר, אבל גם גורם לי למתח והתעסקות מחודשת כשהכל נרגע אני לא חושבת שיש בידי מישהו את התשובה SAD, אבל לא תמיד..

sad

New member
שאלה קשה אליך

מה קרה ליורם שלך? מתי? מה הביא אותך לנהל את הפורום? אני חושבת שהשאלות הללו גם מתוך עיניין וגם כהמשך לשאלותי, איך עושים את זה?

מיכל@בר

New member
יורם נפטר לפני 6 שנים מסרטן.....

כשהתוודעתי לראשונה לפורומים הבנתי שיש מכל טוב הארץ בענייני משפחה. רק על שכול ואובדן לא היה דבר. זה היה כארבע שנים לאחר מותו ודווקא אז הרגשתי שאני מרגישה שאני בשלה גם להקשיב לאחרים וגם להביע את מה שאני רוצה, ודווקא בוירטואלי. הצעתי להקים פורום כזה (ב IOL) ואכן הוקם . והנה אנחנו כאן מנהלות שיחה לא קלה לתוך לילה לבן לבן ...

מיכל@בר

New member
אני מבינה המון את הרצון לא להכנס

כי זה שואב אותך דווקא לכאן, לכאבים ולקשב שלך את עצמך ברגעים קשים. ויש רצון אחר, לא להיות כאן, לא לשמוע ולקרוא על מקרי מוות אחרים, ואולי להרגיש שאת שרוייה בקטע הזה בלי סוף וטוב להתאוורר ממנו. זה עניין של תחושה.. לפעמים יש צורך להכנס לכאן, או לפורום של איתן, כדי להיות שם, במקום שבו מבינים אותך הכי הרבה. כי שם בחוץ, יש הרגשה שאת לא תמיד מובנת כמו שהיית רוצה. לכאן ולכאן, ישנה הבחירה וכשאת מרגישה שאת עייפה מהלדבר על האובדן, על הכעסים, עדיף להשאר מחוץ לפורום. וכשיש צורך לדבר, חוזרים אליו. וכמה מבינה איך התמעט מספר האחים, איך הפכתם לשניים כשהיו אמורים להיות שלושה.. זה באמת פוצע בלי סוף.

מיכל@בר

New member
ושכחתי להוסיף שעכשיו הבנתי את

המשפט שכתבת עליו שלא היה לי מובן קודם..

sad

New member
ועדין לא ישנה

מיכל לפני כשנה נפטרה חברה שלי מסרטן עבדנו ביחד היא אהבה להתעסק בקלפי "טארות", המחלה שלה פרצה עם הריוני הראשון והריוני הראשון הוביל להתפרצות הדיכאון ולהתמודדות ראשונה שלי עם המוות זו היתה חוויה קשה שתינו נאבקנו על חיינו, היא על חייה הפיסים אני על חיי הנפשיים וברגעים מסומים גם על חיי ממש אני פה והיא כבר לא היא חזתה את מחלתה בקלפים, וחלמה עליה ללא הרף עוד בטרם התגלתה וסירבה לקרוא לי בקלפים כי הייתי בהריון אין יום שאני לא חושבת עליה, היה בה מן טוב שמקרין על כולם אני מחפשת מה לאמר לך, שזה איום? שהמחלה נוראית עד שבא לצרוח? הבגידה של הגוף בך עצמך? את יודעת. הדילמה בין לחיות את האובדן, את הפורום, כנראה תביא אותי לבוא וללכת אני עובדת סוציאלית, עובדת עם בני נוער, בגיל בו אני הייתי כשזה קרה ולא סתם, גם בנוגע לעבודתי אני שואלת מדי תקופה, מדוע אני ממשיכה? אולי צריך להרפות, לאחורנה הוצעה לי עבודה אשר רחוקה מגיל זה, ומיד הגיעה עמה הדילמה: אני מסוגלת לעזוב את גיל 16? שלך SAD

sad

New member
ועוד שאלות..

בן כמה הוא היה? וכמה זמן נאבק? יש לך עוד ילדים? אני מקווה שאני לא מרחיקה את שנתך

עצה אחת - הרבה תשובות

עזרא שולח לך פה לינק היישר אל הפורום הקודם. שם התחיל הכל. עצה קטנה: הקישי במלבן החיפוש כל שם שמעניין אותך כאן - וכך תחסכי לעצמך הרבה שאלות קשות מיותרות באמצע הלילה. אין מירשם טוב מזה במדייה הזאת, כדי להיכנס לעניינים. כך בעצם אמור לנהוג כל משתתף חדש המצטרף לחגיגה.

sad

New member
לעזרא אמיתית ../images/Emo13.gif

שמחה לשמוע ממך אני חייבת לציין שכמו שמיכל חדרה במהירות של 300 קמ"ש לתוך לי, כך אתה מעלה בי חיוכים ללא הרף התחלתי קצת לחזור אחורה, עוד קודם, אני מבינה שאתה באטרף של "העלאת הארכיון" אשמח לשת"פ אני שמחה שיש כמוך לילה טוב

sad

New member
התכוונתי שמיכל חדרה במהירות 300 קמ"

לתוך לבי

למה לך את הספידומטר הזה?

אבל נכון שכשמגיעים למהירות הזו, שומעים פתאום בום חזק. בלבנון עושים להם אותו הדבר, אבל כדי שייכנס להם למוח. לא ללב. פה זה קצת אחרת.

sad

New member
אני מתארת לעצמי ../images/Emo35.gif

שעם הזמן אני אדע לחוש את המשמעות של מה שאתה כותב? ציניות, רצינות מוזר ואני מלכת הציניות המצאת המושג ואולי לא? לילה לבן טוב

למעלה