Sanity Tests- Documents

• פותח הנושא ori26
  • פורסם בתאריך

ori26

New member
Sanity Tests- Documents

Hello there! did anyone have a template or explanations about sanity tests and what should be tests in this part of the testing? thank you very much!!!

ScrollLock

New member
תשובה

Sanity Tests הם למעשה בני דודים של Smoke tests. למעשה המטרה של הבדיקה היא לקבל אינדיקציה ראשונית האם תהליך מסויים התבצע כשורה או לא והאם יש טעם להמשיך הלאה בבדיקות.

אבי ע

New member
ועוד אחת ../images/Emo39.gif

בדיקות "שפיות" נועדו לעבור במהירות על אפליקציה ולראות שכל התיפקודים העיקריים שלה עובדים. אם כן, ניתן לעבור לבדיקות מעמיקות יותר ו/או בדיקות לפי מסמכים מפורטים. אם לא, צריך להעריך האם יש טעם לבדוק את מה שכן "שפוי" (בעוד המפתחים יודעים על הבעיות הקריטיות ומטפלים בהן), או שאין טעם - בין משום שיותר מדי דברים לא עובדים, ובין משום שמה שלא עובד הוא מה שבמוקד הבדיקות. לעתים קרובות אני שולף מתוך מסמך בדיקות מפורט את מקרי המבחן המתאימים לבדיקת שפיות ומקבץ אותם בראש המסמך כקבוצת בדיקות ראשונה, תחת כותרת מתאימה, או אפילו מפריד אותן למסמך בפני עצמו. זאת, בעיקר כשאיני בטוח שהבודקים מספיק מנוסים באפליקציה הספציפית (למשל, לשרקרק או איך קוראים לו הייתי נותן מסמך כזה כדי לוודא שמה שצריך נעשה). בודק מנוסה באפליקציה (כולל נקודות התורפה המוכרות שלה), וכך אני עצמי לרוב, יכול בדרך כלל לבצע SANITY ללא מסמך אלא על סמך נסיונו והבנתו. אבי
נ.ב. אני כמה ימים עכשיו בפרוייקט עם גישה מוגבלת לרשת, אז אוכל פחות להגיב כאן לצערי.

erandd

New member
אני קורא לזה GONOGO

מעין CHECK LIST לפני שעולים למטוס מחכים לשובך אבי

עפר פרת

New member
איך עושים את זה אצלנו

אצלנו מחלקים את מערכת הבדיקות בחלוקת אורך ובחלוקת רוחב: אורך - מפרידים בין הFEATURES העיקריים לשאר ה-FEATURES. רוחב - עבור כל FEATURE, מפרידים בין הפעולות הקריטיות שלו לשאר הפעולות. למשל, ב-WORD, היכולת לפתוח קובץ קיים היא FEATURE עיקרי, או קריטי, אבל היכולת לפתוח מסמך מפורמט אחר היא לא פעולה קריטית (נניח...) SANITY מיועד לבדוק BUILD שהגיע ולקבוע האם ניתן לבדוק אותו בכלל. לכן הבדיקות כוללות את הפעולות הקריטיות של ה-FEATURES העיקריים בלבד. אני מצרף טבלה קטנה שמראה שיש סוגי בדיקות שונים, כולם גזורים מאותה מערכת בדיקות. מנהל הבדיקות מחליט, לפי המקרה, איזה SUBSET הוא מריץ.

Rשף

New member
"לקבוע האם ניתן לבדוק אותו בכלל"

זה בדיוק מטרת הבדיקה אצלינו, מאחר ומדובר אצלינו בתוכנה embedded בדיקת SANITY היא קריטית.

emenache

New member
In General

בדיקות "סיניטי" הם בדיקות כלליות שאמורות לוודא שמערכת שאתה בודק לא נפגעה. מה שצריך לעשות זה לבצע בדיקות כלליות לפונקציונליות של המערכת, הבדיקות לא צריכות להיות מעמיקות, אבל מקיפות. שים לב, רכיבים במערכת שתוקנו / שונו וכיוב' יש לבדוק בתשומת לב יתרה.

למעלה