Sansa e280 - מספר שאלות

a9981

New member
Sansa e280 - מספר שאלות

שלום, מספר שאלות - לאחר כניסת הנגן ללופ אינסופי, פירמטתי אותו לפני כשבוע, וניצלתי את ההזדמנות בכדי לעדכן את הקושחה שלו לגרסה (01.02.24A) בעזרת ה- Sansa Updater (זה העדכון שה-Updater הציע לי). מאז ומתמיד העברית בנגן הייתה הפוכה, וכך הוא המצב גם היום, לאחר עדכון הקושחה - אז שאלתי הראשונה היא: הכיצד מסדרים את עניין העברית? (אין צורך שהתפריט יהיה בעברית, אלא רק שמות הקבצים). מרפרוף קצר בפורום הבנתי שהייתי אמור לבחור "עברית" בתהליך עדכון הקושחה. אני לא זוכר שהייתה לי אופציה לבחור שפה, אבל גם אם כן, אני לא יודע איך לחזור אחורה כעת (הרי אם אני אבדוק עדכונים כעת, אני אקבל הודעה שאין עדכונים חדשים, כנראה). שאלה שניה - במצב MTP אני מוחק קבצים מתוך ספריית ה-"MUSIC" של הנגן. על המחשב הם נמחקים, אבל בנגן הם עדיין מופיעים (כמובן שאי אפשר לנגן אותם כעת. כשמנסים לנגן אותם, מופיע השורה "Bad Track"). הכיצד לפתור זאת? שאלה שלישית - איך עובד עניין הספריות ב-Sansa? זה אף פעם לא עובד באופן מושלם. אני עומד על קובץ מסויים, לוחץ על הלחצן הימני של העכבר --> Details --> Properties --> ושם אני כותב את פרטי הקובץ (שם אלבום, שם שיר וכו'). ברוב המקרים זה עובד, ואכן בנגן אני רואה את הקבצים מסודרים לפי אלבום. לעיתים זה לא עובד, ואני לא ממש יודע מדוע. תודה. נ.ב הכפתור השחור העגול הלך לאיבוד די מזמן (הכפתור שנמצא המרכז הנגן). יש סיכוי ש"בנדא מגנטיק", היבואנים (או מפיצים, או משהו בסגנון), יספקו לי כפתור כזה, למרות שהנגן כבר לא תחת האחריות? הנגן מתפקד גם בלעדי הכפתור הזה, אבל למען האסתטיות...

יאיר B

New member
E280

1. אני לא בטוח שיש עבור עברית ישרה. הנגן הזה לא נתמך יותר ע"י סנדיסק. 2. זה תלוי איך העלת את השירים. במצב MTP זה אומר העברה דרך תוכנה (מדיה פלייר בדרך כלל). אם העברת דרך התוכנה - צריך גם למחוק דרך התוכנה. 3. הפרטים צריכים להיות כתובים כמו שצריך. כלומר לכל השירים באותו אלבום צריך להיות אותו שם אלבום. אם באחד השירים השם יהיה שונה - הנגן ישים אותו תחת שם אלבום אחר. אני מציע לעבוד עם תוכנה יעודית לזה (למשל MP3TAG שאפשר למצוא בקישורי הפורום) כדי לעבוד על תיקיות שלמות ביחד. 4. כפתור שאבד - שאל את בנדא אם יש להם משהו כזה (מן הסתם בתשלום). אולי יהיה לך מזל.

a9981

New member
המשך

תודה לך על התגובה. 1. זה שהנגן לא נתמך יותר על ידי SanDisk זה מאוד נחמד, אבל למה הם לא השכילו לתקן את הבעיה הזו לפני שהם הפסיקו את התמיכה שלהם בנגן? (אני לא באמת שואל אותך - אני רק מאוורר מרמורים). הייתי בטוח ששמעתי בעבר על איזשהו עדכון קושחה שסידר את הבעיה הזו. אז אין טעם לנסות לעדכן קושחה שוב, ולבחור "עברית" (באם בכלל יש אפשרות בחירה כזו)? קראתי בפורום זה אתמול שאלה של מישהו לגבי תוכנה שהופכת עברית ל->עברית הפוכה. אחרי חצי יום עניתם לו שתוכנה כזו לא קיימת. אוף. 2. טוב, בוא נעשה קצת סדר. זה מה שידוע לי אחרי שנה ומשהו של שימוש בנגן. במצב MTP יש שני דרכים להעביר שירים לנגן - 1) סנכרון מול תוכנה (למשל, המדיה פלייר), 2) פתיחת ספריית ה-"Music" של הנגן, וגרירת (או העתקת) קבצים אליה. לעצם השאלה שלי - אני השתמשתי בפעם הראשונה אחרי הפרמוט באופציית הסנכרון, והיא עבדה היטב, כעת, אני בסך הכל רוצה להוסיף קבצים יחידים (קבצי קול של תוכנית רדיו כלשהי), ולא אלבומים שלמים, ולכן משתמש באופציה השניה (אופציית ההעתקה). זוהי בדיוק האופציה בה אני נתקל בבעיות. מחקתי מספר קבצים וספריות מספריית ה-Music, ואני עדיין רואה אותם בנגן (לא שמישים בעליל, כאמור). אם זה עוזר במשהו, מדובר בקבצים שהועתקו לנגן באותו אופן שבו אני מנסה למחוק אותם (דרך ספריית ה-Music). כשאני מסנכרן את הנגן כעת מול המדיה פלייר, לא מתווסף לנגן אף קובץ, מכיוון שכל מה שנמצא בספריית המוזיקה של המדיה פלייר כבר נמצא על הנגן (אבל הקבצים הבעייתים לא נעלמים מהנגן - בצדק, לא הייתי רוצה שכל סנכרון ימחוק את כל מה שהכנסתי לנגן בדרכים של העתקה/גרירה). במצב MSC אין אפשרות לסנכרן מול תוכנה כלשהי, אבל לא הצלחתי גם להעביר קבצים באמצעות גרירה/העתקה במצב זה. אני פשוט לא מוצא שום ספריית "Music" (אני רואה ספריות בשם "Photo" ו- "Video", למשל). פרט נוסף, אך שולי - אחרי כניסה למצב MSC הנגן מאתחל את עצמו, ואחרי כניסה למצב MTP, הוא פשוט חוזר לפעולה רגילה בשניה שאני מוציא את כבל ה-USB. יכול להיות שאני פשוט לא יודע איך להעביר קבצים במצב MSC (הרי הוא קיים למטרה מסויימת - אני חושב שהוא קיים למטרת שימוש כ-DOK. כלומר, אני בהחלט יכול לגרור קבצים לנגן במצב MSC. אני רק לא יודע איך להוסיף מוזיקה במצב הזה). 3. כאמור, ברוב המקרים עניין הספריות עובד כיאות. אני אכן אנסה תוכנה יעודית כלשהי (למרות שאני חושב שהכי קל להכנס לקובץ מהמאפיינים שלו, אבל עדיין לא ניסיתי תוכנה יעודית, כך שאולי אני אשנה את דעתי). 4. אני אנסה לכתוב לבנדא דרך האתר שלהם. אני בכלל לא יודע אם הנגן עדיין תחת תקופת האחריות. אולי הם יוכלו להגיד לי (אני משער שיש איזשהו מספר זיהוי ייחודי לנגן). כנראה שגם אם הוא תחת תקופת האחריות, כפתור שאבד זה לא משהו שנופל תחת הקטגוריה של "אחריות חברה".

a9981

New member
סוג של עדכון

הבעיה עם התיקיות שנמחקו מהמחשב, אך לא מהנגן, נפתרה בפתאומיות, כנראה לאחר שחיברתי את הנגן ב-MSC, והוא אותחל (כאמור, רק במצב MSC הוא מאותחל כשמוציאים את כבל ה-USB). לגבי העובדה שאני לא יכול לראות את תיקיית ה-MUSIC במצב MSC - מישהו אמר לי שהיא תיקייה בלתי נראית, וצריך לאפשר את האופציה לראות את כ-ל התיקיות והקבצים. עדיין לא ניסיתי.

למעלה