SaNsA FuZe

Frutapao

New member
SaNsA FuZe

הי, יש לי סאנסה פיוז (4 ג'יגה) סורר... אלה הבעיות בו, אשמח לעזרה (- כל תשובה תעזור!): - הוא לא קרא ולא קורא אף פורמט של וידאו ואף פורמט של תמונות. מישהו אמר MP4? - העברית בו הפוכה (והמדריכים שנמצאים בפורום, כך הבנתי, אינם מעודכנים. אז מה לעשות?) - כלומר, המילה מוזיקה, למשל, נכתבת ככה: הקיזומ. - מאז שניסיתי לסדר לMP עברית בעזרת המדריך שנמצא בפורום, דברים מוזרים ומשונים התחילו לקרות: ***איזה 50 שירים נמחקו לי, ***מלא מהשירים הקיימים אך הפסיקו לפעול (וכששמתי אותם מחדש - הם פעלו, אך הופיעו בכפילות. מחיקה של הכפיל גרמה לשיר שוב שלא יפעל), ***כשאני פותח את התיקייה של השירים במחשב לא מופיע שום שיר (מלבד אלה שהוספתי לאחר המחיקה), ***המכשיר אפילו נתקע לי פעם אחת והייתי צריך לעשות ריסט (לחיצה ארוכה על כיבוי אם אני לא טועה). קיצור, זה נראה לי דבר שדורש איפוס של המכשיר, לא? אשמח לייעוץ. תודה רבה

יאיר B

New member
סנסא פיוז:

1. כדי לראות סרטים צריך להמיר אותם לפורמט שהנגן מכיר. עושים את זה עם התוכנה שמגיעה איתו ב-CD. המושג MP4 לא אומר כלום. 2. עברית - הנגן מוגדר על עברית? היכנסי להגדרות - הגדרות מערכת - שפה. שם לבחור בעברית (וזה בהנחה שאת על גרסת הקוחשה האחרונה (V01.02.26P). אם לא צריך להוריד מאתר סנדסיק את האפדייטר ולעדכן את הנגן. 3. בעיות עם הנגן: איך את מעבירה שירים? אם בגרירה - תמיכי רק ככה (אל תערבבי בין העברה בגרירה עם העברה דרך מדיה פלייר). את יכולה למחוק את כל השירים שיש בתיקית MUSIC ולראות האם כל השירים נמחקו. אם כן - להעביר מחדש את השירים. הערה נוספת: הנגן הזה עובד על בסיס תגיות - דאגי שהם יהיו מסודרים ומלאים כמו שצריך.

Frutapao

New member
תודה רבה, ממשיך בשאלות>>>

(אני בן..) 1. אני לא בטוח שקיבלתי CD כשקניתי את המכשיר, ואולי קיבלתי אך איבדתי. שורה תחתונה - אין לי את הCD הזה. יש מה לעשות בנידון? או שזה אבוד? (קניתי מקורי, בדיוטיפרי...) [והאם MP4 זה לא אומר MP3 יחד עם וידאו?] 2. וואוו, כמה אני טיפש! זה כל כך פשוט!
ושאלה נוספת: יש אפשרות שהתפריטים יהיו באנגלית ובו זמנית שהעברית לא תהיה הפוכה? כי כשהתפריטים בעברית אז השירים באנגלית מוצגים מסוף השורה (כלומר, רק במידה והשם ארוך מרוחב המסך), וחוץ מזה - כבר התרגלתי לתפריטים באנגלית וזה יותר נוח לי.... 3. מעולם לא העברתי דרך מדיה פלייר (לא ידעתי שזה אפשרי אפילו...) אלא רק בגרירה. אם אמחק את כל השירים שבתיקיית מיוזיק - זה ימחק בדיוק רק את השירים המופיעים שם - כלומר, אלה שהוספתי לשם לאחר ה"מחיקה הגדולה"... (האירוע שבו נמחקו 50 שירים לגמרי, אלו שנשארו לא הופיעו בתיקייה במחשב אלא רק על המכשיר, וכל שאר הדברים שכתבתי למעלה..) מה זה תגיות בהקשר של MP? (אני יודע מה תגיות בחיפוש באינטרנט... זה קשור איכשהו?) ואיך 'מסדרים אותן וממלאים אותן כמו שצריך'? תודה רבה שוב!

יאיר B

New member
נמשיך:

1. אפשר להוריד מאתר סנדיסק את התוכנות שיש על ה-CD. שני תוכנות אתה צריך: א. סנסא אפדייטר (לעדכון המכשיר) ב. התוכנה להמרת סרטים. להלן קישור לאזור ההורדות לנגן הזה: http://www.sansa.com/support/sansa_fuze/faqs (בצד ימין). MP4 זה אומר שיש וידיאו אבל לא אומר שלא צריך להמיר אותו! 2. אתה לא טיפש, אתה פשוט לא ידעת את זה. זה הכל. הסיפור עם התפריטים, אני לא בטוח שזה יעבוד. אתה יכול לנסות, אם לא יעבוד אין בעיה לחזור חזרה לעברית. 3. אם תמחוק את כל תיקית MUSIC, לא יהיו יותר שירים על המכשיר. הוא אמור לכתוב משהו כמו "אין קבצים בתיקיה" או משהו דומה על המסך כשתנסה לנגן בו שיר. אפשר להעביר גם עם מדיה פלייר (צריך לשנות הגדרות העברת שירים באפשרות מערכת - אפשרויות USB). אל תערבב בין השניים - זה מתכון בטוח לצרות בהמשך. תגיות - לכל קובץ MP3 יש "תוספת" של מידע על השיר שכוללת את שם השיר, האמן, האלבום, שנה, סוגה ועוד מידע דומה. הנגן הזה מתבסס על המידע הזה ולפיו בונה ספרייה של שירים. ככה אתה יכול לעשות חיפושים לפי שם אמן או שם אלבום. כדי להגיע לתגיות הללו, יש אפשרות להשתמש בתוכנות יעודיות (המומלצת של הפורום היא MP3TAG, אבל יש עוד). במאמרי הפורום תוכל לקרא על איך לשנות את התגיות תוך שימוש בוינאמפ. אפשר גם עם חלונות עצמה (אבל לדעתי תוכנות יעודיות נוחות יותר). קח בחשבון שמדובר בעבודה שיכולה להיות איטית (אם יש לך הרבה קבצים). מצטער על שיבוש המין...

Frutapao

New member
אתה באמת אחלה../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo45.gifממשיך:../images/Emo27.gif

1. האם הכוונה היא ללינקים שסימנתי בתמונה המצורפת? 3. הכוונה היא למחוק את התיקייה עצמה ולא את התכולה שלה? ואח"כ לפתוח לבד תיקייה כזו מחדש (בשם music)? זה לא ישבש את המערכת של הנגן? ואל דאגה, הגרירה משמשת אותי היטב ואין לי סיבה לשנות את הרגלי. תודה... 4. התוכנה המדוברת היא חינמית וחופשית או לתקופת זמן מוגבלת? ומה זה וינאמפ? ואיך עושים את זה בWINDOWS? אקח בחשבון את העובדה הזאת. לא נורא, זה שווה את זה... תודה על הסבלנות ומקווה שאני לא מנדנד יותר מדי....
(לפחות סעיף אחד כבר ירד, והמלל צומצם באופן משמעותי!!
)

or121210

New member
תגובה חלקית

1. כן, אלו ההורדות הללו, אבל אני ממליץ לך להוריד גם את ההורדה השלישית, שהיא מדריך של הפיוז ב-PDF (שוקלת פחות מ-1MB ומאוד שימושית). 3. אני לא ממש יודע, יאיר לוודאי יידע. 4. אני לא חושב ש-MP3tag היא חופשית, אך היא חינמית ללא הגבלת זמן. http://www.mp3tag.de/en/ Winamp הוא נגן מדיה, שמתחרה ב-WMP של מייקרוסופט. http://he.wikipedia.org/wiki/WINAMP ב-WMP יש אפשרות של סינכרון, ומשם פשוט מעבירים קבצים לנגן. ואתה לא מנדנד יותר מדי, בשביל זה אנחנו פה!

Frutapao

New member
>>>

סבבה. אז ככה: 1. לשם מה צריך מדריך? כלומר, אני מסתדר יפה עם הנגן בינתיים... (או לפחות ככה נראה לי
) ומלבד זה, אני מוריד כרגע את התוכנות. מקווה שאסתדר (צפו עוד פניות בהמשך
) 4. אם זה חינמי וללא הגבלת זמן, ואת לא חושב שהיא חופשית - אז מה ההגדרה של "חופשית"? בכל מקרה, נכנסתי לקישור ולא מצאתי איפה בקישור מורידים את זה. תוכל לכוון אותי?

Frutapao

New member
רק רגע, כמה דברים נוספים:

הורדתי את התוכנה של האפדייטר והיה סבבה (לא השתמשתי בה או משהו, רק הורדתי). אבל הקונברטר עושה לי בעיות שכאילו אין לי זיכרון (מצ"ב תמונה). מה לעשות? מצאתי את הקישור לתוכנת תגיות, אין צורך בהכוונה. תודה..

יאיר B

New member
זה משונה. הרי יש לך מספיק מקום בכונן.

תנקה את סל המחזור. אולי זה ישמח אותו (ותעשה ריסט אחר כך). לגבי העניין של חינמי מול חופשי: שני התוכנות הללו הן חינמיות ללא הגבלת זמן (מה שנקרא Freeware). חופשי מתייחס בדרך כלל לקוד פתוח (תוכנות כמו פיירפוקס או לינוקס) והתוכנות של סנדיסק הן לא קוד פתוח.

למעלה