sat

sat

שלום, אני מתכוון לעשות את הsat בחודשים הקרובים ורציתי לדעת עד כמה הוא חופף לפסיכומטרי הישראלי בחלקי המתמטיקה - יש לי ספרים המיועדים לsat אך יש הרבה יותר ספרים בארץ שמתרגלים לפסיכומטרי הישראלי ורציתי לדעת אם תרגול נוסף מהספרים הללו יעזור לי בsat? תודה מראש.

כמה שאלות../images/Emo163.gif

אם יש לך ספר של SAT אז למה שלא תשווה בעצמך בין רמת התרגילים ותגיד לנו באמת מה ההבדלים? ואם בא לך אני אשמח לשמוע ממה בדיוק מורכב הsat ובמה הוא שונה מהפסיכומטרי ודרך אגב למה אתה עושה sat? איפה אתה הולך ללמוד ומה? בכל אופן שיהיה המון בהצלחה!!
ילד חורף

תודה על התגובה

בעקרון, לפי מה שקראתי על הפסיכומטרי בארץ, המתכונת שלו היא זהה לsat האמריקאי בהבדל אחד בסיסי. הסאט(אקרא לו כך כדי לחסוך מעבר מעברית לאנגלית) מורכב משני חלקים, אנגלית ומתמטיקה כאשר הציון בכל אחד מהחלקים נע בין 200 ל800 והציון הממוצע נע בסביבות ה500. המבחן מחולק לשבעה פרקים אלטרנטים(אנגלית\מתמטיקה) כאשר פרק אחד הוא ניסיוני. הזמן המוקצב לבחינה הוא 3 שעות כאשר לכל אחד מחמישת הפרקים הראשונים(שביניהם כלול הפרק הניסיוני) מוקצבת חצי שעה ולכל אחד משני האחרונים מוקצבת רבע שעה. לפי מה שראיתי, הפסיכומטרי דומה מאוד לסאט במתכונת המבחן אבל אין לי כל בסיס להשוואה בין הרמות(במתמטיקה, כי ברור שהרמה של הסאט באנגלית גבוהה יותר). ספרי הפסיכומטרי שאליהם יש לי גישה כתובים ברמה מסויימת ואין לי כל הבטחה שזוהי הרמה של הסאט, ובאותה מידה גם ספרי הסאט שיש לי חסרים כל בסיס להשוואה. הבעיה שלי נובעת מכך שכל חברי למחזור\כיתה הם ישראלים שלוקחים את הפסיכומטרי ואני לא מכיר בארץ ילדים בגילי שלוקחים את הסאט(ולכן אין לי עם מי להשוות בין רמות הספרים\מבחנים). לאחר הקדמה ארוכה זאת
אספר קצת על עצמי. אני יליד הארץ (84) בן למשפחה אמריקאית\ישראלית, האנגלית שלי חזקה פי כמה מונים מהעברית שלי ולכן אני מעוניין לקחת את הסאט(זאת בנוסף לעובדה שהסאט קביל גם בארץ וגם בארה"ב ומגביר את אפשרויות ההשכלה שלי). האוריאנטציה שלי היא לתחום מדעי המחשב ואני מקווה להוציא ציון גבוה מספיק כדי להתקבל לאוניברסיטה ברמה סבירה(אם בארץ ואם בארה"ב), זאת לאחר שאסיים את השירות הצבאי(שאותו אתחיל בפברואר 2003). אני קצת לחוץ בזמן עכשיו, אבל ביום ראשון אני אסרוק ואעלה כמה עמודים מספר הסאט שלי כדי שתוכלו להגיד לי אם זאת הרמה של ספרי התרגול לפסיכומטרי. שוב תודה.

או, ותוספת חשובה ../images/Emo9.gif

בארה"ב קיימים שני זנים של מבחני סאט - סאט 1 וסאט 2, Sat 1 = Reasoning test Sat 2 = Subject test סאט1 הוא המבחן שעליו דיברתי בהודעה הקודמת, וסאט2 הוא מבחן שונה ומבוסס על ידע. הסאט2 מכיל בחירה בין נושאים כגון פיסיקה,מתמטיקה,היסטוריה וכו´ כאשר השאלות הן שאלות מחשבה(וידע) יותר מאשר השאלות המכניות של הסאט1.כמו כן הסאט2 כולל חיבור. הסאט2 נדרש בתוספת לסאט1 בחלק מהמוסדות היוקרתיים יותר להשכלה גבוהה בארה"ב.

bluemnm

New member
בקשר למתמטיקה...

הרמה ב- SAT היא הרבה (הרבה!) יותר נמוכה מאשר הפסיכומטרי הרגיל שלנו. תתכונן כמו שצריך ותנצל את העובדה שהחברה החכמים שלנו הרבה (הרבה!) יותר חכמים מהחכמים שבארה"ב (מה לעשות... אנחנו משפילים אותם).

תגיד......./images/Emo35.gif

חשבת לעשות פסיכומטרי משולב- זהו נוסח בו השאלות מופיעות גם באנגלית, הנוסח מותאם במיוחד לדוברי אנגלית. דרך אגב- ניתן לעשות סאט בארץ? ועפ"י ההודעות שלך יש לך עברית די טובה, ואם אתה טוען שהאנגלית שלך אפילו יותר טובה אז עקרונית לא אמורה להיות לך בעיה. בכל מקרה- שיהיה בהצלחה. Surfer_DuDe

חבל ../images/Emo4.gif

ממש המון תודה על ההשקעה,ואני בטוח שגם אני וגם גולשים אחרים היינו שמחים לראות תרגילים לדוגמא אבל אסור להעלות לכאן דפים סרוקים מספרים כי זה הפרה של זכויות יוצרים. לעומת זאת אולי תוכל לכתוב סתם כמה שאלות לדוגמא? ילד חורף

קודם כל,

תודה לכולכם על התשובות הענייניות, זה הפורום הראשון שבו לא ´תקפו´ אותי בצורה כלשהי
. מעודד לשמוע שרמת המתמטיקה בסאט נמוכה מאשר בפסיכומטרי, ואני מקווה שהמצב לא ישתנה בזמן הקרוב (לפחות עד אשר אני אעשה את הבחינה). סרפרדוד- אני מודע לאפשרות הזאת, אבל אם כבר אני יודע אנגלית טוב אז למה לא לעשות את הסאט? הוא גם קביל בארץ וגם בארה"ב וכך אני רק מרוויח אפשרויות. החלק המילולי לא מדאיג אותי(אפילו 500 בחלק זה לא יפריע לי), מהסיבה הפשוטה שהפקולטות למדעים מדוייקים מחשיבות את החלק המתמטי של הסאט הרבה הרבה יותר מהחלק המילולי(לפחות כך הם פועלים בארה"ב). ילדחורף - אני תמיד שוכח מזכויות יוצרים, תודה שהזכרת לי אחרת הייתי הופך בן רגע לעבריין בינלאומי
. הנה כמה תרגילים לדוגמה(מתמטיקה)- לא הצלחתי למצוא שאלות קשות במיוחד, אבל זה מה שמצאתי: ---------------------- 1.if a is increased by 10% and b is decreased by 10%, the resulting numbers will be equal. what is the ration of a to b? a.9/11 b.9/10 c.1/1 d.10/9 e.11/9 2.which of the following CANNOT be expressed as the sum of two or more consecutive positive integers? a.17 b.22 c.24 d.26 e.32 ------------------------------ quantitive comparison questions (each question has 4 possible answer, a = column a is greater, b = column b is greater, c = equal, d = impossible to determine) 3.x>1 xy=12 zx=25 column a column b y z *** note when i use x^y, x is the base and y is the exponent. 4. column a the remainder when 3^7 is divided by 10 column b the remainder when 7^3 is divided by 10 -------------------- student produced response questions (Grid-ins) שאלות פתוחות 5. if A is the sum of the integers from 1 to 50 and B is the sum of the integers for 51 to 100, what is the value of B-A? 6. if r,s and t are different prime numbers less than 15, what is the greatest value of (r+s)/t ? בחרתי שאלות שלא קלות מדי לפתרון ביחס לשאלות אחרות. קיימות שאלות בגאומטריה אך הן כוללות שרטוט שאני לא יכול להעלות כרגע(ולכן אין טעם להכליל את השאלות). טוב, אז תהנו מלצחוק על המבחנים על המבחנים של האמריקקים

ettt

New member
תזכור רק

שאם בסופו של דבר תלמד בארץ תאלץ לעשות קורס בעברית- מש שלא מהווה חוויה מרנינה.... בכל מקרה בהצלחה לפי הרמה זה ממש קלי קלות.

מבחן הSAT

מצורפים מספר קישורים לאתרים המכילים שאלות והכנה למבחן הSAT שדובר עליו באחת ההודעות הקודמות : http://www.collegeboard.com/ http://www.takesat.com/ http://directory.google.com/Top/Reference/Education/Products_and_Services/Test_Preparation/SAT/?tc=1

חלק מהאתרים הכרתי,

וחלק לא, תודה
. בכל מקרה רציתי להוסיף שמידע בנוגע להרשמה לסאט ניתן למצוא בcollegboard כמו כן, הגוף שמארגן את מבחני הסאט בארץ(באזור תל-אביב) הוא zoa house דהיינו ´בית ציוני אמריקה´,מצורף לינק.

למעלה