Satoshi Kamiya Phoenix 3.5

eyal reuv

New member
Satoshi Kamiya Phoenix 3.5

סוף סוך הצלחתי לקפל את הדגם המסובך והמרהיב הזה מתרשים הקפלים! לאחר התבוננות בסרטון הקצר בUTUBE שבו נראה קאמייה מקפל את הדגם ,ולאחר עיון מעמיק ופענוח תרשים הקפלים(שנמצא אגב רק בלוח השנה של טנטידיין),הצלחתי בשעה טובה לקפל את עוף החול בגרסא השניה:זנב אחד ארוך במקום שלושה זנבות,ו4 ציפורניים בכל רגל. קשה מאוד להתמודד עם התרשים,היות ויש לחלק את הנייר ל37*37.... עבדתי עם סרגל ולח שרטוט, עד שסיימתי את כל התרשים על נייר של 60* 60 ס"מ. חילקתי ל 40 בכל צד ואז גזרתי חלק משולי הניר כדי ליצור חלוקה של 37*37. נורא הייתי רוצה לקפל את הדגם שוב בגדול,אבל צריך המון סבלנות ונייר ממש גדול(עם עדיפות לנייר מסוג יותר איכותי כמובן). מה שנשאר עכשיו זה לחכות לספר הכנס של טנטידיין שאני אמור לקבל בדואר... שנה טובה לכולם!

yepeled

New member
נראה שונה מהמקור ב ORIGAMI HOUSE

זאת הצרה עם תרשימי קפלים, למקור היה גוף אחר יותר שמן ועגלגל, וקשקשים אחרים וגם 3 רגלים - עד כמה שהזיכרון שלי לא מטעה אותי

גילה או

New member
תמונה של הדגם של סטושי

מהכנס ה40 של BOS.התמונה דווקא לא משהוא .הרקע של הפח ומתקן למיים מינירלים לא מוסיף לתמונה.... בהזדמנות זו תריצו את התמונות בגלריה שבקישור שצרפתי.הכנס הסתיים ב9.9.07.התערוכה של הכנס מדהימה.זיהיתי את ידידנו גלעד אהרוני במספר תמונות.

eyal reuv

New member
ORIGAMI HOUSE PHOENIX

כמובן שקשה מאוד להגיע לשלמות של הדגם של היוצר המקורי,במיוחד עם תרשים קפלים בלבד,ובמיוחד כאשר אין הרבה תמונות של הדגם הזה באינטרנט...הסרטון שנמצא באינטרנט לא עזר לי הרבה,אבל הוא נורא נחמד(אם היה הסרטון המלא לגמרי של תהליך הקיפול,זה כבר משהו אחר...). בדגם המקורי הנוצות בכנפיים מדוייקות להפליא ונורא קשה להגיע לאותה תוצאה. כולי תקווה שבשלב כלשהו (בעתיד הקרוב)יהיו הוראות מלאות לדגם. לפי מה שהבנתי,זה דורג במקום הראשון ברשימת הדגמים של קאמייה שחובבים היו רוצים שיהיו להם הוראות קיפול מלאות(דיאגרמות...). בכל אופן,הנה תמונה שמצאתי פעם של הדגם שנמצא בחנות של ORIGAMI HOUSE ביפן(לא מצליח למצא את הלינק אז אני מצרף את התמונה עצמה).

yepeled

New member
סליחה - טעות שלי

התכוונתי לדגם אחר. אייל קיפל את הדגם הזה במדוייק. כל הכבוד!

eyal reuv

New member
תודה,והנה הדגם המשופר

לאחר הניסיון הראשוני ומספר נסיונות עם נייר מדפסת עליו תרשים הקפלים לצורך שיפור הכנפיים,קניתי נייר יותר טוב בצבע אדום עז עם סיבי עץ (די קשה לקפל ממנו),ושיפרתי עוד יותר את הדגם על מנת שיהיה כמה שיותר דומה למקור(עדיין קשה ללא הוראות מלאות ותמונות של הדגם מזוות שונות...),והנה התוצאה: אני נורא מרוצה ממנה,במיוחד לאור המאמצים הרבים והזמן שהדגם הזה לקח לי. השאיפה עכשיו היא לקפל את הדגם מנייר הרבה יותר גדול-מעל מטר. מישהו יודע היכן ניתן לרכוש בארץ ניירות בגדל כזה(אפילו נייר אריזה חום)-בארטא בתל אביב אין יותר ניירות בגודל כזה,בכל אופן לא כאלה ניתן לקפל מהם..

amitzur66

New member
שיפור ענק מהדגם הקודם!!

הגימור יוצא מגדר הרגיל. ההשקעה שלך ניכרת בדגם הזה... איפה אפשר לראות את תרשים הקפלים?

eyal reuv

New member
תודה

התרשים נמצא בלוח השנה של המגזין טנטידיין וניתן לראותו גם בסרטון שנמצא בYOUTUBE. אם תחפש היטב בפורום הבינלאומי תמצא לינק אליו גם שם.

giladznaor

New member
כל הכבוד!

יצא ממש מדהים! במיוחד כל הכבוד על ההצלחה בקיפול הכנפיים, נושא לא פשוט בכלל! בכל מקרה, אני הייתי ממליץ לנסות לקפל מדף משי (מה לעשות, אני ממש אוהב לקפל ממנו). אומנם הם מגיעים בגדלים של 50X70 ס"מ בלבד, אבל הם ממש דקים, ולדעתי זה יעזור ברגליים ובזנב העליון. מצד שני יהיה כנראה צריך לחזק את הדף באיזור הראש...

למעלה