save as

save as

טוב, כותרת קצת מוזרה ולא ממש קשורה אולי. בעקבות הודעה או שניים כאן ובעקבות המצב שלי עכשיו הגעתי לשאלה- תקופות טובות, האם אפשר לשמר אותן? האם אפשר ליצור אותן? ואם יש תקופות טובות, למה שלא כל החיים יהיו טובים, ורק מידיי פעם ירידות קטנות בשביל שנדע להעריך? מה אתם אומרים?
 

reedgreenwhait

New member
דעתי:

תקופות טובות ניתן לשמור בזיכרון. ליצור אותן...? אפשר, נגיד אם תקחי חופש ותבלי אותו בלעשות את כל הדברים שאת אוהבת... למה שלא כל החיים יהיו תקופה טובה? אם זה היה תלוי בפרט, הוא היה רוצה שכל חייו יהיו טובים, אבל זה לא תלוי בו, זה תלוי בהרבה גורמים שלא תלויים בו ולכן החיים זאת לא תקופה טובה (לפחות בשבילי).
 
תקופות טובות

כאב, סבל, אושר, שמחה - אלה תהליכים שעוברים עלינו בחיים. מניחה, שאותם זמנים שבהם נחוו אושר ורוגע עוזרים בתקופת שפל, כי אז אפשר להאמין שזמן של אושר יחזור שוב. כי חוויות שמתהוות בחיים מטבען שנטבעות בהרגשות שלנו וככאלה (חיוביות) הן מחזקות בתקופות לא קלות. אבל אולי תלוי גם מה רבות יותר החויות השליליות או החיוביות. כי אם החויות השליליות יותר, נחלשים (כמו גוף כשהמערכת החיסונית כושלת?) ואז עולים קולות (לא האמיתיים שלנו!) של יאוש והואאא שמרפה את הידיים, מלאסוף את הכוחות בתקופת השפל, להתמלא בתובנות לגבי מה ואיך לגבי העתיד וזה שעלול להפריע ולהשפיע על ההתאוששות והצמיחה מחדש = זמנים מאושרים. יש קשר ביניהם חושבת - בין תקופת המיתון (רגשית/כלכלית) והצמיחה שוב אח"כ. דון קישוטה
למחזוריות נראה שיש סיבה וגם "תפקיד". שבת טובה לך,
 

liat1953

New member
שאלה כל כך נכונה

הן כל אחד מאיתנו רוצה שיהיה אך ורק טוב. אך המציאות היא אחרת...יש בה המון אכזבות,ירידות,כאב ולעיתים אף רוע מכוון. אין לנו שליטה מעבר על עצמנו,או אולי על ילדנו בעודם רכים... אנו גם יכולים לשלוט על רגשותינו ותחושתינו...צריך לעשות אכן את המירב שיהיה טוב כל עוד תלוי בנו הדבר וביקרים הסובבים אותנו...ומה שמעבר לכך תלוי בנו איך נקבל את המצב. וכפי שאמרה נכון דליה גולן...היכולת שלנו להתמודד בתקופות הקשות נתון בתוכנו ובכמה טוב שבנו...ומתוך ניסיון אני יכולה לומר שגם את הקשה ביותר אפשר לשרוד עם יודעים להרים את הראש ולומדים להסתכל בצורה נכונה על החיים. ובאשר לתקופות הטובות גברת דון קישוטה..הן נשזרות ומונחות לשימוש בעת הצורך...הזכרונות לא נעלמים...הם מחזקים כשצריך... חשוב לראות את היפה שבחיים ולשאוב מהם כוחות...כמובן להעזר בסובבים במידת הצורך ובמידת הושטת היד שלהם...וגם במידת הצורך להעזר בגורמים חיצוניים אם צריך... איחולי לך שיהיו לך רק תקופות טובות
 
אך ורק טוב?

התקופות הרעות נחוצות לנו ע"מ שנדע להעריך את התקופות הטובות שלנו. אך השאלה איך יוצרים כמה שיותר תקופות טובות, וכמה שפחות מהרעות. ובכלל- איך מגדירים תקופה רעה? הרי בכל רע יש טוב אומר המשפט הידוע. אז כשמוצאים את הטוב ברע הוא מפסיק להיות רע?
 
כשמוצאים את הטוב ברע

פירושו שאת רואה בו משהו שיכול לחשל, את רואה איך להפיק ולהפוך אותו מרע מתמשך (אולי) לבניה חיובית, כשנקודת המבט שלך משתנה = את פועלת באופן שעוזר לך ליצור את הטוב שבמצב. איך אפשר שיהיו פחות תקופות רעות? לא חושבת שאפשר למנוע. תביטי למשל רק על עולמנו הרגשי? יש בו מחזוריות של גאות ושפל כל העת - זהו טבע הדברים. אבל בכל אופן, כשמאמצים נקודות מבט חיוביות בתקופה רעה, במקום לשקוע את גורמת לעצמך לגלות את כוחותיך ולצמוח משם.
 

ניאו30

New member
לשמר תקופות טובות...

קודם כל הכי טריויאלי בעיניי הוא להיות מודעת לאותם דברים שעושים לך טוב,ולעשות אותם שוב ושוב ושוב.אולי אחרי כמה זמן ההרגשה הטובה תעבור ואז מנסים דברים חדשים.איך יודעים אילו דברים?תסתכלי פנימה לעצמך-את יודעת הכי טוב מכולם מה את אוהבת,מה את רוצה לעשות,מה או מי עושים לך טוב,מה אהבת בתור ילדה,מה את אוהבת עכשיו וכדומה.הצד השני של אותה מטבע הוא כמובן להתרחק/להתנתק מכל הדברים שלא עושים לך טובים-אנשים,עשייה או מחשבות.אני יודע-קל להגיד קשה לעשות...אבל זו הדרך הנכונה לדעתי,גם אם מתחילים עם דבר אחד והכי קטן שיש לך בחיים-תאחזי רק בו אם צריך... בקשר לתקופות של הירידות-אהמממ,אחד הקשיים הכי גדולים שלי.הייתי ממליץ לך לעבוד על הקטנת התקופות האלו ולא על העלמתם,שנראה לי לא רק קשה אלא אף בלתי אפשרי.התגובה הראשונית לאירועים קשים שקורים לנו,אפילו אם היא שלילית יותר,היא טבעית וטובה בעיניי(למשל,להרגיש עצב מאוד גדול בעקבות מוות של מישהו שאנחנו אוהבים).הבעיה מתחילה שזה הופך לארוך ומתמשך.אז לדעתי,צריך לתת מקום גם לתחושות הקשות,אבל לצמצם את המשך זמן בין המקרה,הנפילה בעקבותיו לבין היציאה מהנפילה.איך עושים את זה?אולי מודעות לחוסר תוכלת(או אולי תוחלת??) שבהשארות בתחושות האלו,וברצון להרגיש טוב שוב. חשוב לחשוב שמה שקובע זה לא מה שקורה לך,לכולנו קורים דברים רעים כאלו או אחרים בחיים,אלא איך שאת ניגשת ומגיבה אל מה שקורה לך.צריך לחשוב שגם מהדבר הכי שלילי שקורה לנו ניתן להפיק את החיובי,ושיהיה הדבר החיובי הכי קטן שיש.כל משבר וכל ירידה כזו מקדמים אותנו עוד ועוד בדרך לעצמנו,בדרך לשלמות פנימית חזקה יותר ובדרך להגשמה טובה,חיובית ואמיתית יותר של עצמנו.ברגע שמבינים את זה,גם הירידות-נפילות נראות חיוביות בדרך להיות אדם טוב יותר,מאושר יותר ושלם יותר,עם עצמו,עם אחרים ועם העולם.
 
טורקיה טורקיה איך היתי רוצה לשמור

את הימים האלה ושימשכו גם בארץ אבל אני יודעת שבעוד יומיים הבעל שוב יחזור אל הערוצי ספורט שלו והילדים מאמא שלו והרעש והשגרה איך שומרים תקופה טובה? אין לי שמץ הלואי והשאלה שלך תוציא לי תשובות
 
חוכמת הטאו

אני מאד אוהבת את השקפת הטאו, שמדברת בגדול על הרפיה שלנו מנסיונות שליטה, וזרימה עם החיים כמו שהטבע זורם - בלי שאלות ובלי ספקות. ברור שלאדם החושב, זה קצת יותר קשה. אבל מצד שני, לשמר אירוע או הרגשה בצורה סטאטית, זה משהו שנראה לי בלתי אפשרי. סוג של אשלייה. אני מאמינה שבתקופות מאוזנות - הירידות והעליות הן קטנות, סה"כ - וקו החיים שמתקבל הוא קו של גלים קטנים לכאן ולכאן. קו ישר לגמרי - זה חוסר חיים. חוסר תנועה. משהו שלא קיים בטבע, רק במחשב. אם אפשר ליצור תקופות טובות? אין לי ספק בכך. יש ביכלתנו כ"כ הרבה כלים והזדמנויות לשפר את חיינו.
 

s h i r k u s h

New member
שאלה יפה ../images/Emo45.gif

אני מאמינה שהתקופות הלא נעימות שאנו עוברים לעיתים נועדו לשם שנעריך את התקופות הטובות שבאות עלינו. אם רוצים דברים טובים, צריך לחשוב בצורה אופטימית, לא לגרום לכך שתהיה נבואה שמגשימה את עצמה.
 

setonr

New member
תקופות טובות ורעות בחיי אדם- זה

עניין פילוסופי -כבר נאמר ביהדות "הכל צפוי והרשות נתונה". האדם יכול במשהו לשפר את גורלו אבל בהכללה אין בו יכולת לשפר את חייו רק בטוב..
 
למעלה