Science of the Discworld 1-2

l o r e

New member
Science of the Discworld 1-2

שני הספרים ניתנים להזמנה בסטימצקי ב-68 ש"ח האחד. לא נראה לי שהם יתורגמו אי פעם לעברית, והמחיר הוא זול למדי בהתחשב בעובדה שאלו ספרים ענקיים בכריכה קשה.

pini-pee

New member
ספר גדול בכריכה עבה

אבל החלק הקריא מתוכו די קטן... כאילו לא כזה מרגש אלא אם כן אתם חובבי מדע... זה לא ספר על המדע של עולם הדיסק כי אם ספר מדע בשילוב עם ספר של עולם הדיסק, החלק המדעי נכתב בטוב טעם אבל אישית, די שיעמם

l o r e

New member
כל אחד וטעמו האישי

אני נהניתי מאוד מסיפור המסגרת על הקוסמים והניסיון למצוא את הטאום, החלקיק הבסיסי של הקסם. לטעמי, החלק המדעי על עולמנו הוצג בצורה יחסית קלילה, והיה מעניין למדי.

Athaclena

New member
אני קראתי את the globe

אני לא סגורה על ההבדל אבל נראה לי שזה הספר השני על המדע בעולם הדיסק. קראתי ונהניתי, אבל לא הבנתי הכל ואני מעדיפה לקרוא את פראצ'ט בספרים רגילים. בעיקרון ספרים מדעיים זה מעניין אותי, דוקא השילוב עם עולם הדיסק היה לי קצת מוזר ואולי אפילו לא נחוץ. ומאולץ...

ויימס

New member
אפשר פשוט לעשות דבר כזה-

קואים את סיפור המסגרת ובכל פעם שמגיע הקטע המדעי- מדלגים!!! ...נראה לי שזה מה שאני אעשה, בכל אופן... אם כי פעם קראתי ספר על פיזיקה תיאורטית וזה ריתק אותי עד מאוד.ואז הגיע החלק של הקוואנטום ולא הבנתי אף מילה. חוץ מזה שהם חיים משום מה באשלייה המוטעית שאם הם עוצמים את העיניים השיער שלי חום וסגול בו זמנית רק משום שהם לא מאבחנים את צבעו האמיתי. לא מבינה מאיפה הם הביאו את זה (החתול, החתול...) ובטח טרי מה זה חולה על קוואנטום. 'בטח'... (מגחכת על עצמי) טוב, הוא חולה על קוואנטום. אז לא יהיה לי כיף. לא-לא.

Athaclena

New member
חתולו של שרודינגר

מוזכר ב"גיבור האחרון". נו, תקראי אותו כבר!

ויימס

New member
יש לי עוד כל כך הרבה ספרים לקרוא

קודם... החתול של שרודינגר מוזכר גם בספרים רבים אחרים של פראצ'ט.

למעלה