SDK ו-emulator

MrGreenman

New member
SDK ו-emulator

ערב טוב לכולם!
האם התקנה של סביבת פיתוח אפליקציות (SDK) על מחשב מבוסס Windows תאפשר לי להריץ אפליקציות שיועדו לאנדרואיד על ה-PC שלי?
במידה ולא, האם יש דרך אחרת? (חינמית או בתשלום, אני מעדיף פיתרון איכותי על פיתרון חינמי).
היעד הסופי שלי הוא להתקין את מערכת זיהוי הכתב בעברית שמגיעה עם מכשיר ה-Galaxy Note על טאבלט מבוסס Windows.

אני אודה מאוד לכל מי שיתן פתרון מלא או חלקי או אפילו כיוון כללי, זה מאוד מאוד חשוב לי.

תודה רבה לכולם!

BravoMan

Active member
בגדול, יש יישום חינמי מצויין שנקרא

Bluestacks והוא לא רק מאפשר להריץ יישומי Android על ה-PC תחת Windows אלא גם מכיל חנות.

אבל לא היישום הזה, לא האמולטור שמגיע עם ה-SDK ולא שום דבר אחר לא יאפשר את מה שאתה רוצה מהסיבה הפשוטה שמערכת זיהוי כתב של ה-Galaxy נועדה "לשדר" את תוצאות הזיהוי למערכת Android, לא ל-Windows ואין שום דרך לגשר בינה לבין המערכת המיקרוסופטית.
הכי קרוב שתוכל להגיע הוא לכתוב טקסט ביישום Android כלשהו ולהעתיק אותו ליישום Windows (אאל"ט Bluestacks מאפשר זאת).

זה בהנחה:
א) שתצליח לבודד את הרכיב זיהוי כתב.
ב) שהוא יעבוד מחוץ ל-ROM של ה-Galaxy.

אגב, אני מקווה שהטאבלט שברשותך אינו RT, אחרת שכח מכל מה שכתבתי - אי אפשר להריץ עליו יישומי Android בכלל (למעשה, לא ברור אם יש משהו שכן ניתן להריץ עליו
)

MrGreenman

New member
תודה רבה!

כבר 'גיליתי' את ה-Bluestacks עוד לפני כמה ימים אבל לא הצלחתי להגיע לתוצאות.

אם אני מבין אותך נכון, הבעיה היא 'לשכנע' את האנדרואיד להעביר את הטקסט למקום בו למערכת של-Windows יש גישה אליו.
אבל אני תקוע עוד לפני, אני עוד לא הצלחתי להתקין/להפעיל את מערכת זיהוי הכתב.

ושאלה נוספת - האם בידוד רכיב זיהוי הכתב והפעלתו מחוץ ל-ROM (נניח שאני מבין מה זה אומר, אני כבר אשאל את גוגל) זאת פעולה פשוטה/מורכבת/בחזקת בלתי אפשרי?

שוב, תודה רבה!

BravoMan

Active member
לא יודע, תצטרך לחקור את זה.

אם אינך יודע איך לבצע הנדסה לחור של יישומים לאנדרויד, או שתתחיל ללמוד, או שתשכח מזה ותקווה שמישהו אי פעם יעשה יישום כזה ל-Windows.

בגדול, השאלה היא האם היישום שאחראי על זיהוי כתב יד תלוי בגורמים נוספים. היות ולא הצלחת להפעיל אותו על BS, התשובה היא כן!

מה שמקדם אותנו לשאלה נוספת: במה הוא תלוי?
האם אלה רק רכיבי תוכנה שגם אותם ניתן להעתיק? אם כן מה הם והיכן הם יושבים במכשיר.

אם לא, ויש גם רכיב חומרתי (כמו למשל מסך שרגיש גם ללחץ או לעט מיוחדת) אז בכלל אין על מה לדבר.

הפעלה "מחוץ ל-ROM" פרושה בדיוק מה שאתה מנסה לעשות: להפעיל את היישום מחוץ לסביבת התוכנה שיש על המכשיר.
לא תמיד הדבר אפשרי, ולפעמים הוא דורש הרבה עבודה.

MrGreenman

New member
שוב, תודה רבה!

אני מבין שזה מחוץ לליגה שלי ולצערי אין לי את הזמן לשבת וללמוד את הנושא לעומק.
האם והיכן ניתן למצוא פרילנסרים שיכולים לקחת פרוייקט כזה וכמה להערכתך זה צריך לעלות? (הכל כמובן לשימוש פרטי).

BravoMan

Active member
הםם, לא בטוח כמה בדיוק זה יעלה, אבל יהיה לך

הרבה יותר זול לרכוש טאבלט של סאמסונג במקום.

אם אתה שולט בצורה סבירה באנגלית נסה לזרוק את הרעיון שלך בפורום XDA-DEVELOPERS.

מסתובבים שם הרבה אנשים מאוד חכמים שמחפשים אתגרים בתחום הזה, ומי יודע, אולי יצמח משהו מהעניין.

MrGreenman

New member
הלוואי וזה היה כל כך פשוט

זה לא עניין של כסף, אם טאבלט של סמסונג היה פותר לי את הבעייה הייתי קונה אחד וסוגר עניין, לצערי אני חייב את זיהוי הכתב יד בעברית ועל גבי מערכת Windows או iOS.
ברור לי שעם התפתחות הטאבלטים ומסכי המגע הטכנולוגיה הזו תהיה זמינה מתישהו בשנה-שנתיים הקרובות אבל אין לי את הפריבילגיה לחכות עד אז.

מה הסיכויים שבפורום לא ישראלי ימצא מישהו שידע (ויסכים) להתמודד עם זיהוי כתב יד בעברית?

אני אנסה שם בכל זאת.

המון תודה!

BravoMan

Active member
מה מיוחד כ"כ ב-Windows או iOS?

אולי אתה מסתכל על הבעיה מהכיוון הלא נכון: אולי במקום לחפש מזהה כתב יד ל-Windows אתה צריך לחפש את התוכנה שעליה אתה רוצה להזין את כתב היד עבור Android.

יש סיכוי טוב משמעותית למצוא כזה דבר...

כשהפניתי אותך ל-XDA לא התכוונתי שהם יפתחו לך תוכנה כזו. התכוונתי שאולי מישהו שם ידע איך לגרום ליישום של Samsung לרוץ על Bluestaks.

אני לא בטוח ש-Windows בכלל מאפשר פיתוח של יישום כזה (אגב, מדובר בטאבלט RT מבוסס ARM או רגיל מבוסס X86?), אבל גם אם כן פיתוח תוכנה כזו מ-0 עשוי לעלול עשרות אלפי שקלים.

לפחות במודל פיתוח קנייני רגיל...

MrGreenman

New member
שום דבר לא מיוחד ב-Windows או iOS

הטאבלט מיועד לשימוש ככלי עזר לדיבור לאדם שעקב מחלה נכרתו מיתרי הקול שלו.

ישנן מספר דיי מצומצם של תוכנות המקריאות (בעברית) בקול אנושי טקסט המוקלד למחשב, מתוכן כמה תוכנות שמספקות תוצאה מגומגמת ורובוטית ותוכנה אחת שמציגה (או לייתר דיוק משמיעה) תוצאה אנושית ומרשימה, לצערי התוכנה הזו פותחה רק עבור שתי מערכות הפעלה, Windows ו-iOS (אגב הגרסה ל-iOS פחות מתאימה לצרכים אבל היא 'בסדר').

כאן נכנס לסיפור מנגנון זיהוי כתב היד - כיוון שמדובר באדם שלא מתמצא בעולם המחשוב ומקליד מספר מועט של מילים בדקה (ואפילו פחות כשמדובר במקלדת ע"ג מסך) התוכנה אינה תורמת לפתרון כיוון שאינה מאפשרת דיבור שוטף וחופשי ברמה הנדרשת לו בעבודתו (וכמובן גם בחיים הפרטיים).
הפיתרון האידיאלי מבחינתנו הוא שיהיה ניתן להמיר כתב יד בעט סטילוס ע"ג המסך לטקסט מוקלד בתוכנה ומשם להקריא אותו ובכך בעצם לאפשר דיבור שוטף בקצב של כתיבה על דף ולשם אני שואף, כמובן שהרצת האפליקציה של סמסונג ע"ג אמולטור כזה או אחר והעתקת הטסקט לתוכנה ב-Windows היא פתרון עקום ומסורבל אבל זה יותר טוב מהמצב הקיים ומהווה נקודת התחלה טובה יותר.
לצערי לא מצאתי בשום מקום תוכנה מבוססת Windows הממירה כתב יד בעברית לטקסט מוקלד למעט איזו תוכנה שמיועדת בכלל ללוחות חכמים בכיתות לימוד בבתי הספר ואני בודק את האפשרויות גם בכיוון הזה.

לשאלתך מדובר בטאבלט מבוסס X86 רגיל.
לא ברור לי מה זה "מודל פיתוח קנייני רגיל" אבל אם תמורת עשרת אלפים שקלים נקבל כאן פתרון שעובד בצורה חלקה, יש על מה לדבר.

שוב, המון המון תודה לך, אני יודע שעצה מבעל ידע ונסיון שווה יותר מזהב ומעריך מאוד את היחס ואת הנסיון לעזור.

AYELET1

New member
אי אפשר ללמד אותו הקלדה?

גם אם לא עיוורת, המהירות היא מיומנות נרכשת.

MrGreenman

New member
לא ממש :/

ראשית, על מסך של טאבלט לא נראה לי שקיימת אפשרות של הקלדה עיוורת

אבל בנימה יותר רצינית, הקלדה באמצעות מקלדת שעל גבי מסך היא בעייתית ואינה מאפשרת הקלדה מהירה גם למשתמש המנוסה.
אז למה בעצם טאבלט ולא מחשב נייד עם מקלדת רגילה? מכיוון שמחשב נייד דורש שולחן (או ברכיים) אם אתה מעוניין להשתמש בו יותר מדקה או שתיים אבל בטאבלט אפשר גם להשתמש תו"כ עמידה ואפילו הליכה.

האתגר העיקרי הוא קצב הדיבור (כלומר ההקלדה) ולא הדיבור עצמו, השאיפה היא להגיע למצב של דיבור כמעט שוטף.

תודה רבה ושיהיה שבוע טוב!

AYELET1

New member
מדובר בנוט 2 - מכשיר עם מסך של 5.5 אינטש

כמעט טאבלט...
מוצר של סאמסונג. יתכן ולטאבלטים שלהם המריצים אנדרואיד יש גם, בגרסת סאני אם כבר, את הפיצ׳ר הזה.

AYELET1

New member
וממה שראיתי עכשיו, כתבו גם על NOTE 10. שזה טא

טאבלט.
אשמח לבסוף לשמוע את תוצאות החיפוש.

BravoMan

Active member
אה, אז זה הסיפור...

זה שופך אור שונה קצת על הבעיה.

מה שאתה צריך הלכה למעשה זה שילוב של 2 תוכנות בפלטפורמה אחת:
1. שיטת קלט שמפענחת כתב יד.
2. מנגנון TTS עברי (זה קיצור של Text To Speach).

עקרונית, ב-Android יש תמיכה מובנית לא רעה ב-TTS, אבל לא לשפה העברית.
חיפוש מהיר לא מגלה משהו מתאים בנושא, אבל אולי חיפוש מעמיק יניב תוצאות.
שים לב שאינך חייב תוכנה שמשלבת זיהוי כתב יד עם דיבור, אלא רק יישום שיודע לומר בעברית את הטקסט הכתוב.

פיתוח תוכנת TTS בעברית אינו קל, היות ובשפה הכתובה חסר מחצית מהמידע הדרוש כדי לבטא את המילים (בניגוד לשפות כמו אנגלית או רוסית) ולכן יש הרבה עבודת הכנה לעשות כדי להכין מילון מיוחד.

אם בכל זאת אתה מוכן להשקעה הכבדה בניסיון לפתח תוכנה כזו, יש אתר שבו תוכל לחפש פריסלנסרים, ושישמש כמתווך כדי לוודא שלא בורחים עם הכסף שלך (ושאתה לא בורח עם הכסף שלהם):
https://www.xplace.com

אין לי שום ניסיון אישי עם האתר הזה, אבל אולי הוא ייתן לך נקודת התחלה.

בהצלחה!

נ.ב.:
"מודל פיתוח קנייני רגיל" הוא הדרך הישנה והמקובלת לעשות כסף מתוכנה: חברה מסחרית מעסיקה מפתחים במשרה מלאה, שכותבים את התוכנות, ואז מוכרת רישיונות שימוש ללקוחות קצה או את כל הזכויות על התוכנה לחברה אחרת (שהיא בעצם הלקוח שהזמין את התוכנה מראש).

במודל הזה, החברה המבצעת את הפיתוח צריכה לגולל במחיר הסופי של המוצר את השכר של המפתחים (והמנהלים) ואת ההוצאות התפעוליות שלה (גם חשמל וגם המים בקולר עולים כסף) ועוד להוסיף על זה רווח.

לכן, לרוב מחיר התוכנה ללקוח הקצה הוא יקר, במיוחד עם החברה צופה שיהיו מעט לקוחות כאלה.
יש כמובן שיטות אחרות, אבל לא כאן המקום להרחיב על זה.

MrGreenman

New member
כן ולא

אני אכן צריך תוכנת TTS בעברית ואפילו מצאתי אחת מאוד מוצלחת ובמחיר שווה לכל כיס (עלמגו - עלמה רידר).
במקביל אני צריך מנגנון זיהוי כתב יד, אם היה משולב בתוכנה זה היה מעולה אבל גם אם היה עובד בנפרד זה עדיין לא רע בכלל.
במערכת הפעלה Windiws 7 (וכנראה שגם ב-8) יש מנגנון מובנה של זיהוי כתב יד כחליף מקלדת, הבעיה שהוא קיים במספר מצומצם של שפות אבל לא בעברית ומנגנון דומה בעברית קיים כאמור אבל רק בסביבת Android.

מה שאני מבין מדבריך - אתה בעצם מציע במקום לפתור את הבעיה, להחליף אותה בבעיה אחרת (שאותה אולי יהיה קל יותר לפתור), במקום לחפש זיהוי כתב יד לסביבת Windows אתה מציע לחפש מערכת TTS בעברית לאנדרואיד, השאלה היא מה באמת יתן פתרון מיטבי.

תוכנת ה-TTS שמצאתי היא ברמה גבוהה מאוד ומלוטשת למדי (בפועל על יחידת הקצה מתקינים רק ממשק ששולח את הטקסט לשרת ייעודי ומוריד (ומשמיע) קובץ שמע מתאים) ולדעתי עקב התפתחות שוק הטאבלטים ומכשירי המגע השונים, זיהוי כתב יד בעברית למערכת חלונות הוא רק עניין של זמן (הכוונה היא לתוכנה ממוסדת ולא משהו שנכתב במיוחד עבורי) עקב דרישה גבוהה שתהיה למוצר שכזה בעוד שהדרישה ל-TTS בעברית לא תגדל.

לכן תחושת הבטן שלי הייתה לנסות דווקא לפתור את בעיית זיהוי הכתב יד ולא את בעיית ה-TTS.

אופציה ג' היא לנסות ולהריץ את מערכת זיהוי הכתב יד של אנדרואיד על אמולטור בסביבת חלונות ולשדך בצורה זו או אחרת בין השניים (וזו הייתה בעצם נקודת ההפתיחה של כל השרשור הזה).

מה לדעתך הכיוון הפשוט ביותר למימוש?

שוב, המון תודה ושיהיה לך ולכולם שבוע מוצלח!

BravoMan

Active member
תראה, כשעניתי לך, לא ניסיתי לחזות מגמות

שוק.
ואני גם לא מנסה עכשיו. אתה בטח יודע מה אומרים על נבואות...

הנחתי 2 דברים:
א) אתה מחפש פתרון עכשיו (או לפחות כמה שיותר מהר), לא בעתיד.
ב) שכבר עשית עבודת מחקר על Windows ומצאת שאין פתרון (אחרת בטח לא היית מנסה להעביר תוכנה מ-Android).

היות ואני לא מכיר פתרון של ממש, הצעתי לך כיוון חקירה חלופי שאולי יניב תוצאות.

כמו שכתבתי קודם, אין הרבה סיכוי להשמיש את היישום של סאמסונג על Windows.
למעשה, ייתכן מאוד שאי אפשר אפילו להעביר אותו למכשיר Android אחר, מסיבות טכניות.

אבל עכשיו שסיפרת לי שתוכנת ה-TTS שמצאת למעשה עושה את עבודתה מחוץ למכשיר, יש לי שאלה עליך: האם ניסית לפנות לחברה שמפתחת אותה ולברר לגבי היתכנות של גרסה ל-Android?

אם "לב" התוכנה אכן נמצא מחוץ למכשיר, פיתוח שלה לפלטפורמה נוספת אמור להיות עניין פעוט יחסית, ושוק מכשירי ה-Android די עקף כבר את שוק מכשירי iOS (אמרת שיש להם גרסה ל-iPhone, לא?) כך שכמות הלקוחות הפוטנציאליים בהחלט מצדיקה את ההשקעה.

ובעוד שזה לא ממש קשור לדיון הנוכחי, אני אישית לחלוטין לא בטוח לגבי העתיד של Windows בכלל, ובשוק ה-Tablet בפרט.
לא לנוכח התחרות האינטנסיבית מצד Apple ו-Google, הכניסה המאוחרת של MS למשחק, מחסור ביישומים מותאמים לטאבלט, בעיות עם עורך חיי סוללה והמחיר היקר של המכשירים.

כאמור, כל זה יכול להשתנות, אבל בינתיים, זה לא נראה טוב...

MrGreenman

New member
קיבלתי

שוב תודה רבה!

אכן פניתי לחברה המפתחת את ה-TTS והם ענו כי ייתכן ובעתיד תהיה גרסה גם לאנדרואיד אבל לא בעתיד הקרוב.

אני אנסה למצוא מישהו ב-xplace.

המון המון תודה לך ולכולם!

למעלה