second line???

מיכלי56

New member
second line???

למי שזוכר ,אחותי החלה לקבל טיפול בפרוטוקול HYPER C-VAD .אנחנו אחרי מחזור ראשון והרופאים אמרו שכיוון שלא עוזר עוברים ל-SECOND LINE . האם מישהו יכול להאיר את עיני מהו בדיוק הטיפול הזה? (מדובר על דוויפ ,אשאפ).

כשל באינדוקציה

DHAP וESHAP נחשבים "salvage chemotherapy regimens", כלומר משלבים שמשתמשים בהם לאחר כישלון בטיפול הראשון בתקווה לטפל במחלה ולהציל את החולה (כשהמחלה יציבה לטיפול או ממשיכה להתקדם). במקרים מסויימים נהוג לשלב לאחר מכן השתלת מח עצם בשביל להגביר סיכויי החלמה שלא גבוהים במצב הזה. אני מאמין שכבר דיברו איתכם או ידברו איתכם בנושא. המשלבים האלה מאוד אגרסיבים עם המון תופעות לוואי. מרכיביה של DHAP הם dexamethasone, high-dose cytarabine, cisplatin, ומכריביה של ESHAP הם etoposide, methylprednisolone, high-dose cytarabine, and cisplatin.

מיכלי56

New member
DOUBTFUL ...

למדתי טיפה על שני הטיפולים הנ"ל. עד כמה שהדיוט כמוני הצליח להבין,מדברים על ה-ESHAP כבעל הצלחות גדולות יותר ועם פחות תופעות לוואי. האם תוכל לאשש את המידע הזה? תודה מיכל

צודקת

ESHAP אכן מציג במחקרים סטטיסטיקות קצת יותר טובות מDHAP, וקצת פחות טוקסי. הבדל גדול אין ביניהם, אבל שווה אולי להתעקש על משהו שיכול לתת קצת יותר סיכויים. בהצלחה

ולעוד שאלות אם תהיינה

שלחי לי מסר אישי. לא תהיה לי גישה למחשב בימים הקרובים, אבל אקרא ואגיב ברגע שתהיה לי גישה למחשב.

שלום רב לך מציאות ספקנית

מצטערת אם תרגומי המילולי פיספס, אשמח אם תתקן אותי התפעלתי מהידע הרב שלך, פעם שוטטתי כאן המון, מהצד של המתרס החולה והזקוק, כמה טוב לו היתה לי עזרתך אז. היום , תודה לאל, אני בצד השני, בריאה, תומכת,ומתפללת. האם אתה רופא? חולה? מבריא? אשמח לדעת תודה איילת האביב

למעלה