security check for PR

SmartS1

New member
security check for PR

שלום לכם,
הגשנו בקשה ל- PR דרך EE לפני כמעט שנה. התברר שעברנו את נושא ה- eligibility אחרי זמן קצר, ואנחנו כבר חודשים רבים מאז הכניסה לשלב בדיקת רקע מעמיקה (security check),כנראה עקב השירות הצבאי. ישנם פה אנשים שהיגרו ועברו את התהליך הזה? יודעים כמה זמן תהליך הבדיקה לקח?
תודה לעונים.

michaelbl

New member
עברתי את זה

אם אני זוכר נכון הבדיקה ארכה חצי שנה. לא יודע איך או מה הם בודקים כי הצבא לא מספק להם שום אינפורמציה

SmartS1

New member
זה במידה מסוימת מה שמפחיד אותי

הם כביכול רוצים לעשות וידוא verification לפרטים מהבקשה ולוודא שאני לא פושע מלחמה כביכול (הזוי ככל שזה נשמע), אבל אם הצבא או הרשויות לא מספקות שום מידע, איך הקנדים יצליחו כביכול לבצע וידוא?

אתה יודע בוודאות שעברת security screening? באיזה שנה זה היה?

SmartS1

New member
תודה מיכאל

יש פה עוד אנשים שעברו את התהליך? או שמכירים אנשים שעברו אותו? נשמע לי הזוי שזה כ"כ נדיר לאור זה שכנראה נובע מהשירות הצבאי.

SmartS1

New member
לא הבנתי על סמך מה הסקתם שאין קשר

בין שירות צבאי לבין בדיקת רקע בטחונית. כמעט בוודאות יש קשר בין הדברים.
מה היה במקרה שלכם? עברתם בדיקת רקע למרות שלא שרתתם בצבא? לא טענתי שזו הסיבה היחידה לבדיקה, אבל זו סיבה אפשרית. אני בטוח שיש סיבות אפשריות נוספות (מניח למשל שמהגרים מאפגניסטן או סוריה גם כן יהוו מועמדים טובים לבדיקה...)

בכל מקרה, די מדאיג עבורי לראות שבינתיים בפורום שמכיל מאות משתמשים פעילים שהיגרו לקנדה, רק אחד מעיד שעבר את התהליך. גורם לתהות כמה המזל שלי נאחס שנבחרתי לתהליך ההזוי...

אשנצחית

New member
כי גם לנו לקח הרבה זמן והגשנו בEE

ועברנו את מה שאתה עובר עכשיו ,זה לא נדיר כול כך ושמעתי על עוד אנשים שעברו בדיקת רקע כמונו וכמוך.אצלנו קורות החיים הם די משעממים ובכול זאת עברנו בדיקת רקע שהאריכה את ההמתנה לתשובה לכן אני לא חושבת ששירות צבאי הוא הסיבה.
&nbsp

SmartS1

New member
בדיקת רקע או security screening?

Background check כל המועמדים עוברים, אבל כנראה לרוב המוחלט של האנשים הוא שטחי ביותר. מה שאני כרגע עובר זה secutiry screening ככל הנראה, שזה תהליך שמעט זוכים לו ולוקח זמן לא ידוע. לאיזה מאלה התכוונת?

michaelbl

New member
לא כל כך מעט

בזמנו לפחות, כשהיינו בתהליך אני זוכר שלא מעט אנשים בפורום זכו לקבל טיפול מיוחד.
לדעתי שירות צבאי וקבע/קצונה במיוחד מגרים את בלוטות הבדיקה של הקנדים. מצד שני עושה רושם שכל מי שעבר את זה לא הושפע חוץ מעיכוב של כמה חודשים. לא זכור לי שמישהו סורב בגלל זה

אשנצחית

New member
חשבתי שאחת זו תת קטגוריה של השניה

לא ידועים לנו הפרטים של העיכוב, באתר לא התעדכן כלום חוץ מהבדיקות הרפואיות אז לא ידוע לי בדיוק איפה הם התעכבו להם.
למה התכוונת כשכתבת "ככול הנראה"? איך אתה יודע שאתה עובר תהליך שמעט זוכים לו?

michaelbl

New member
אני לא יודע אם רק מעטים

אבל בדיקה בטחונית זה משהו שמרבית האנשים לא עוברים. לדעתי הטריגר לזה הוא שירות קבע בצבא

SmartS1

New member
מיכאל - עוד שאלה לגבי השירות הצבאי

אתה יודע מה בשירות הצבאי שלך גרם להעברה לבדיקה? היית קצין או במקרה עתודאי?
אני עתודאי בעברי, ובבקשה ל PR סיפקתי מכתב העסקה ממפקד מהשירות הצבאי.

SmartS1

New member
הסתמכת בבקשה גם על הניסיון הצבאי?

טוב לשמוע שקנדה מוכנה לקבל לחיקה גם עתודאים. לא ברור מאליו

michaelbl

New member
פעם עתודאי תמיד עתודאי

בזמן שהיגשתי הם בדיוק הוציאו רשימת מקצועות של בערך 20 מקצועות שמורשים להגר. באופן מפתיע מהנדס תוכנה לא היה ברשימה (האמת כשמכירים את קנדה זה לא מפתיע) אבל מרצה בקולג' היה. התפקיד האחרון שלי היה מורה בביהס להנדסאים בטכני, שזה בעצם מרצה בקולג, וזאת היתה השנה האחרונה בחלון הזמן של 10 שנים אחורה, כך שבסוף העתודה המחורבנת השתלמה, וכן, היגרתי בסוף על סמך השירות הצבאי.

למעלה