see emily play

הקליפ

נראה שזהו נושא שמטריד אנשים, כי זו לא הפעם הראשונה שהשאלה מועלית. לא מזמן היה לנו דיון בדיוק על זה... אני מניחה שאתה מתכוון לקליפ שבו רואים אותם משתוללים בחלקת דשא כלשהי. הסיפור הוא שבתחילת 1968 (יתכן שבפברואר), ארבעת הפלוידים - ללא בארט - נסעו להופעות בבלגיה ושם צילמו מספר קליפים לטלוויזיה הבלגית, שזה אחד מהם. קליפים נוספים נעשו ל-Scarecrow (הקליפ השני לשיר הזה שהלהקה עשתה), It would be so nice (כמדומני) של רייט - או שמא זה היה Paintbox - וקליפ פסיכי לחלוטין ל-Apples and Oranges, בו ווטרס עושה כאילו הוא שר את הקולות של בארט, וגילמור עושה כאילו הוא מנגן במקומו. מתוך הקליפים האלו, רק זה של See Emily Play מוקרן מסחרית גם כיום. לגבי מה שרואים בקליפ עצמו, זהו דווקא הקליפ הכי נורמלי מבין אלו שנעשו עבור הטלוויזיה הבלגית, מבין אלו שראיתי (לא ראיתי את Scarecrow). ככל הנראה ניסו שם להשיג אפקט דומה לזה של הביטלס ב-Hard Day's Night, בו יש סצינה דומה. ויתכן שהפלוידים גם לא היו לגמרי מאופסים באותו יום. מי יודע.

כן יש לי את apples and oranges

כן, יש לי את של apples and oranges והוא אכן קרוע לחלוטין וגם יש לי קליפ ל-astronomy domine אבל נראה לי שהוא מאוחר יותר.

איזו גרסה

לאסטרונומי יש לך? עם מי, וממתי? נדמה לי שיש כמה וכמה קליפים שמסתובבים בשטח.

עכשיו התבלבלתי...

לא ברור לי אילו קליפים יש בידך, בדיוק. ננסה לעשות סדר: ה-14th hour technicolor dream היה קונצרט שנערך בלונדון ב-29.4.67. הוא צולם ע"י כמה גורמים, אבל הפילם היחיד הידוע היום הוא של ה-BBC. לעומת זאת, ב-14.5.67 הופיעו הפלויד בתכנית טלוויזיה בשם Look of the Week, שם ביצעו גם את אסטרונומי וגם את Pow R Toc H (בחלקו), ונערך ראיון קצר עם ווטרס ובארט. את הקטע הזה יש בידי; את זה של ה-14th hour לא ראיתי. בנוסף לשני אלו יש גם ככל הנראה שני קליפים שנעשו לשיר בשנת 1968, עם גילמור: אחד הוקלט בתחילת השנה עבור הטלוויזיה הבלגית, והשני צולם כמה חודשים אחר כך, עבור הטלוויזיה הצרפתית. שניהם על פי השמועה, כי לא ראיתי אותם, ולפחות לגבי השני מביניהם לא בטוח שהוא קיים בכלל. אז איזה מהם יש בידך? מה רואים שם? כנ"ל Apples and Oranges: ישנם שני קליפים שמסתובבים כיום. הראשון הוא קטע מתכנית הטלוויזיה האמריקאית American Bandstand, שצולם בזמן סיבוב ההופעות קצר-המועד של הפלויד שם בסתו 1967, עם בארט. הקליפ השני נעשה במיוחד עבור הטלוויזיה הבלגית, עם גילמור. איזה משניהם יש לך? כי הקליפ עם גילמור יותר מאוחר מאשר הקליפ של "אסטרונומי" שתארת. ותיקון לדברים שכתבתי מקודם: הרשימה המלאה של הקליפים שהוקלטו בתחילת 1968 עבור הטלוויזיה הבלגית: See Emily Play Scarecrow Astronomy Domine Apples and Oranges אלו ידועים בוודאות. ישנם שני קליפים נוספים שהם אולי גם כן ממקור זה: Set the Controls (ניתן להשיג רק קטע קצר ממנו, של דקה בערך. יש לי אותו). Saucerful of Secrets - קיים וויכוח על מקורו של הקטע, ויתכן מאוד שהוא צולם מאוחר יותר בשנת 1968, עבור הטלוויזיה הגרמנית.

הקליפים של סיד בארט

אוקיי, אני יעשה את זה מסודר, יש לי קליפ שלapples and oranges עם סיד בארט מה-68-2-18, קליפ ל-jugband blues מ-1967, קליפ של lucifer sam מ- 1966 ומה 14ours technicolor dream יש לי ביצוע מגניב של חצי שעה ל-intesttellar overdrive, הצילומים ממש טובים ורואים הרבה מהאוויה של הפסטיבל- הקהל וכאלה, ג'ון לנון גם נמצא שם, ומי שערכו את זה הם קולין מייל ומארק ריי (?!).

אה.... אההמ... זה לא מבהיר לגמרי

את המצב. בוא נראה: בתחילת 1968 צולם קליפ ל-apples and oranges עם גילמור, לא בארט. מה רואים בקליפ שיש לך? מי שר? איפה זה מצולם (התפאורה)? את הקליפ ל-jugband blues אני מכירה - והוא אכן מומלץ מאוד. זה היה הקליפ האחרון שצולם עם בארט, ומאחוריו סיפור מעניין. מה זה הקליפ ל-lucifer sam? ברשומות לא מופיע קליפ כזה - האם זה משהו שאינו מוכר לאספנים? "אינטרסטלר אוברדרייב" שיש לך, הוא מהסרט של הבמאי פיטר ווייטהד, Tonight Let's All Make Love in London. הלהקה צולמה מקליטה את הקטע הזה (הגרסה של 30 הדקות) בינואר 1967, באולפן. הם הקליטו גם קטע נוסף באותה הזדמנות, שנקרא Nick's Boogie. מקורותי מוסרים לי, שעל רקע ההקלטות הנ"ל מוקרנות תמונות ממועדון ה-UFO (המועדון הפסיכדלי המרכזי בלונדון באותה תקופה), בצבע, וצילומים בשחור-לבן של הקהל במופע 14 hour technicolor dream האמור.

תיקון טעות

הקליפ לapples הוא עם גילמור בשחור לבן כשברקע יש ארגזים עם תפוזים ועל האורגן של רייט יש איזה בקבוק וודקה או משהו כזה וזה נראה שווטרס שר אבל זה קול של בארט (לכן חשבתי שזה איתו). הקליפ לjugband blues אכן מומלץ ביותר (זה שהרקע מחליף צבעים). הקליפ לlucifer sam הוא גם ל-scarecrow זותומרת זה קליפ עם שני שירים ברצף, זה מתחיל באוטו נוסע ואז המצלמה מתחילה להתפרע ולעלות למעלה ואז רואים שוב מכוניות נוסעות ואת הלהקה, הם לא עושים משהו מסודר והמצלמה רועדת כל הזמן אבל זה נראה בכוונה, אגב הקליפ צבעוני. אולי עשו אותו אחרי זה?

אה, עכשיו זה הרבה יותר ברור..

הקליפ ל-apples שיש לך הוא זה שאני התכוונתי אליו כשדברתי על הקליפ הפסיכי ההוא. מישהו תאר את גילמור בקליפ הזה כאדם שהיה מעדיף שיקשרו אותו ושכלבים נגועים בכלבת יקרעו אותו לגזרים, מאשר להופיע בקליפ. אבל הכי מוזר הוא ווטרס... הקליפ השני שאתה מתאר צולם - ללא פס הקול של שני השירים - ע"י אדם עלום שם, יתכן שניק מייסון, במסרטת חובבים. עפ"י ההשערה מדובר בצילומים של הלהקה לפני יציאה להופעה, או ליד אולפני Abbey Road. הוא נכלל ב-DVD שיצא לפני מספר שנים בשם Syd's First Trip, הכולל גם קטעים שצולמו בקיימבריג' שנתיים קודם לכן, ובהם רואים את סיד בארט הצעיר מתמסטל על פטריות בשדה ליד העיר, עם חברים. ה-DVD יצא באופן חוקי לגמרי. יש בו איזה 12 דקות של פילם, בסה"כ. שני השירים שהזכרת הוספו לפס הקול או ע"י עורכי ה-DVD (לא ראיתי את המקור) או ע"י מי שהפכו אותו לזמין לשכמותנו.

ממש תודה!

אני חיפשתי את המקור לזה הרבה זמן- יש לי גם את ה'טריפ הראשון של סי בארט' שזה גם קטע הזוי לחלוטין, יש לך מושג מאיפה המוזיקה שלו? מה את יודעת על ההופעה בקראלינגן ב-1970?

Tomer 123

New member
יש לי בקשה

אתם יכולים לתת רשימה של קליפים של הפלויד? או לפחות להפנות אותי למקור שבו יש את זה? פשוט מסתבר שיש להם ה-מ-ו-ן קליפים שלא ידעתי מקיומם...ואני קורא לעצמי מעריץ...

trancelover

New member
הנה עוד אחד בא לעשות חידות

יש קישור נדמה לי פה בפורום של האתר הזה שממנו הבאת את התמונה הזאת שם רשום לך בדיוק מה הקשר בין הפסטיבל הזה לפינק פלוייד אז תקרא תתשובה ותעתיק לפה

מה קורה, טרנסוש?

הרי הפורום שלנו נועד על מנת שאנשים ישאלו שאלות, גם אם נראה לך שהתשובה ברורה. שמא תענה על השאלה שלו? נשמח לקרוא את הסקירה שלך - בעברית - על הקונצרט הנדון, והקשר שלו לפלויד, וזאת לטובת כלל הגולשים.
אם תכתוב סקירה טובה, אעלה אותה ל-FAQ, לטובת הדורות הבאים.

the 14 hour technicolor dream

היה ארוע חשוב בתולדות הפסיכדליה הבריטית. זה היה קונצרט, שנערך ב-29 באפריל 1967, באולם Alexandra Palace בלונדון - אולם ויקטוריאני מצועצע, שהתאים בדיוק לאווירה הצבעונית והמשוחררת של המופע. המטרה המפורשת של המופע היה לאסוף תרומות לעיתון ה"מחתרתי" International Times, שנקלע לצרות לאחר שהמשטרה פשטה על משרדיו בחיפוש אחר סמים, והחרימה מכל הבא ליד - מה שמנע מהעיתון לתפקד. בארוע, שנערך במשך כל הלילה, השתתפו 41 להקות, שהופיעו על שתי במות, בפני קהל של אלפים. כל המי ומי של סצינת הרוק הבריטית הגיעו לשם, בין כמופיעים ובין כקהל, והאווירה היתה של פסטיבל היפי פרוע (טוב, זה באמת היה פסטיבל היפי פרוע...). הפלויד היו אחת מהלהקות שהופיעו. ההופעה שלהם היתה, כנראה, פחות ממרשימה, כי הם חזרו רק שעות ספורות קודם לכן מהופעה באירופה, והיו עייפים. (הארוע הבאמת-חשוב מבחינתם נערך שבועיים לאחר מכן, ב-12 במאי, ב-Queen Elizabeth Hall - הלוא הוא מופע Games for May הידוע.

GingerBread Man

New member
המופע באליזבת היה המופע

בו הם השחיתו את ההרכוש באמצעות אלפי בועות סבון שהופרחו לאוויר באותו לילה נפלא?

הם לא ממש השחיתו...

או לפחות לא התכוונו להשחית. איתרע מזלם, והבועות סבון נדבקו לכסאות המרופדים של האולם המפואר. שלא לדבר על הפרחים שחולקו לקהל וששאריותיהם "קישטו" את האולם. הנהלת המקום, שלא ממש הבינה ברוק, לא היתה משועשעת במיוחד.

למעלה