see emily play

דןטאון

New member
see emily play

רק לאחרונה התוודעתי לאלבומים הראשונים של הפלויד, הראשון והשני ליתר דיוק. הכרתי פינק פלויד שלא הכרתי לפני כן, עם נגיעות ממש ביטלסיות, פסיכדליה פחות מפוקסת והרבה כישרון בוסרי ויפה. מודה שהופתעתי, וממש לא לרעה. זה עוד פן של הלהקה הגדולה הזו, ואני מרגיש עכשיו שאני מכיר אותה יותר טוב, וזה יותר מעניין. ולגבי השיר שבכותרת, ראיתי שמדברים עליו כאן לא מעט, ויש כאלו הטוענים שהוא מהשירים הטובים של הלהקה. מאיזה אלבום הוא? תודה מראש.

זה היה סינגל, לא נכלל באלבום במקור

השיר היה הסינגל השני של הפלויד, ויצא באביב 1967. גם הוא, כמו הסינגל הראשון, Arnold Layne, וכמו רוב האלבום Piper, נכתב ע"י סיד בארט. כיום אפשר למצוא את השיר באלבום האוסף Relics. אולי תרחיב קצת על החוויה של האזנה ראשונה לאלבום? זה מעניין איך אנשים שנחשפים לו לראשונה, קולטים אותו.

לא.. התכוונתי שהשיר לא היה אמור

להכלל באלבום. הוא לא נועד להיות באלבום (אם כי כמדומני בגרסה האמריקאית של Piper שיצאה באותה שנה, 1967, נכלל גם השיר הזה). SEP נועד להיות סינגל בלבד, ללא קשר לאלבום כלשהו.

דןטאון

New member
חווית השמיעה הראשונה

לצערי, את הפעם הראשונה שהתוודעתי לפינק פלויד בכלל לא אוכל לשחזר, כיוון שזה היה לפני אי אלו שנים (סוף השמונים? תחילת התשעים?). ולכן גם את עוצמת החוויה יהיה קשה לשחזר. אבל, וזה הכי חשוב, אחרי ששמעתי את PIPER ואת SECRETS לא השתנתה אצלי הדעה שפינק פלויד היא עדיין הלהקה האהובה עלי... מה שבעיקר קרה היה שנפתחתי לעוד סגנון. השמיעה הראשונה של PIPER לא נתנה לי תחושה של משהו מיוחד, אבל זה דווקא עודד אותי. עדיף להיכנס לזה לאט, כיוון ש"מה שעולה מהר- גם יורד מהר". אחר כך נשאבתי לתוך הילדותיות הזו של סיד, ואל הרצון הכל כך בולט של כל החבורה הצעירה ההיא ליצור מוסיקה, ליצור משהו חדש, לייצר "משהו משלהם". ברור לחלוטין שהם שמעו הרבה ביטלס בתקופה ההיא (מי לא?) וברור לחלוטין שסיד בארט הוא לא רוג'ר ווטרס. כל כך מעניין לדעת לאן פינק פלויד הייתה מתפתחת עם בארט, אבל את זה לא נדע... בכל מקרה- זה עדיין היה "פינק פלויד", זה לא שזה נשמע לי משהו אחר לגמרי, זה עדיין היה במסגרת של פינק פלויד. זה היה כל כך מצחיק לשמוע אותם בגיל ההוא, ולראות את התמונות בחוברת הדיסק. רק זה היה שווה... אז מה קרה בעצם בחודש פלוס האחרון? בערך שבועיים לפני הלייב 8 חזרתי לשמוע יותר באינטנסיביות את הפלויד האהובים עלי (בעיקר THE WALL ו-ANIMALS), ואז, אחרי המופע החלטתי להשלים את החוסרים שלי, עם שני הראשונים. הסקרנות לא נגמרה בזה, ועכשיו אני הבעלים הגאה של THE MADCAP... בכל זאת, אם רוצים להבין את התקופה ואת הנפשות הפועלות אז עד הסוף... אגב, ב-MADCAP שמעתי את שיר מספר 5, DARK GLOVE והוא נשמע לי מוכר. אימצתי את המחשבה שעה, ואז פישפשתי באוסף המוסיקה שלי, עד שמצאתי סינגל ישן של REM שבו ישנה גירסה שלהם לשיר הזה. זה קטע מדהים, וזה ממש מצמרר לשמוע את בארט שר אותו. מעגלים נסגרים לבסוף... בקיצור- אני מזמזמם לעצמי את BIKE כבר חמישה ימים לפחות (ווטרס היה כותב דבר כזה? בארט המפונק והמסומם...), וקורא הרבה מלל על הפלויד של אמצע וסוף שנות השישים. אפילו התחברתי לאיזה פורום בריטי של רוג'ר ווטרס באינטרנט, ומאז הפיגועים בלונדון אני שותף שם לכל מיני דיונים חשובים על עתיד האנושות ומה לדעתנו חושב רוג'ר על כל מה שקורה. אז בשורה התחתונה- האפקט של הפעם הראשונה בה שמעתי את הפלויידים הראשונים הוא שאני רק אוהב אותם יותר. הם (אפילו) יותר מגוונים בעיני, ויש לי עוד פלויידים חדשים ללטף בהם את אוזניי (למרות שאנימלס והחומה עדיין יישארו, לדעתי, האלבומים האהובים עלי ביותר). לו רק יכולתי לגלות עוד פלויידים שאני לא מכיר...

דןטאון

New member
עוד חידוד

משהו שחשבתי עכשיו שכדאי לחדד מתוך הדברים הקודמים שכתבתי, משהו שאולי יסביר הכי טוב את הרגשתי אחרי קניית הדיסקים החדשים. פעם, אחרי הפיצוץ הראשון של אלבומי פינק פלויד הראשונים שהכרתי (שלא היו הראשונים, אלא החל מ- 1970), החלטתי לא לקנות את הראשונים, מתוך חשש שהם "לא מספיק בשלים" ובינוניותם תהרוס לי את "מיתוס הלהקה המושלמת". ההחלטה הזו ליוותה אותי הרבה שנים. אני חושב שעכשיו, בעת הזו, אני עצמי הבשלתי כדי "להסתכן" ולסכן את המיתוס על ידי היחשפות אל התקופה ההיא, אל בארט, אל פינק פלויד בני העשרים, עשרים ושלוש. התוצאה- המיתוס לא נשבר, ומדהים עוד יותר בעיני שהם יכולים היו ליצור אלבום ענק בשנת 67 ועוד אחד ענק בשנת 80, ולא באותו סגנון. הם המציאו את עצמם מחדש, וזה סימן לגאונות. איזה רצף מטורף של "שיא". ואגב, גם FINAL CUT מ-83 הוא בעיני אלבום נהדר שאני אוהב לשמוע, לכן עכשיו יש לי רצף של 16 שנים שבהן הם לא זייפו. זאת ההרגשה שלי.

כןןןןןןןןןןן

זה השיר הכי האהוב עלי אחרי היי יו!!!!! זה מקום שני אצלי!! (ברשימת פינק פלויד) יש אותו באוסף ECHOES אגב, למי שאין אני ממליצה, זה אוסף ממש ממש טוב!!! רשימת שירים SIDE 1 ASTRONOMY DOMINE **SEE EMILY PLAY THE HAPPIEST DAYS OF OUR LIVES ANOTHER BRICK IN THE WALL (PART 2 ECHOES** **HEY YOU MAROONED THE GREAT GIG IN THE SKY SET THE CONTROL FOR THE HEART OF THE SUN MONEY KEEP TALKING SHEEP SORROW רשימת שירים SIDE 2 SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND (PART 1-7** TIME THE FLETCHER MEMORIAL HOME COMFORTABLY NUMD** WHEN THE TIGERS BROKE FREE ONE OF THESE DAYS US AND THEM LEARNING TO FLY ARNOLD LAYNE WISH YOU WERE HERE** JUGBAND BLUES HIGH HOPES BIKE

למעלה