Ser y Estar

Volldemort

New member
Ser y Estar

מישהו יכול לומר לי מה ההבדלים בין שני הפעלים האלה? מה ההבדל בין somos לestamos? ואם כבר, מה זה בכלל Ser וEstar?
זאת אומרת, מה התרגום שלהם לעברית?

maozeitan

New member
הדרך שלך הכי טובה לדעת היא באמת לקנות ספר.

אל ניניו מסביר את הנושא מצויין כמו כן גם הספר ספרדית בשפה פשוטה של אריאל הוכשדט (מקווה שרשמתי נכון את שמו) בכל מקרה אם תעייני בספרים הללו תמצאי בהם עניין רב. אם לטעמך הם עולים הרבה כסף אפשר כמובן לצלם מחבר או שאם תיהיה לי אפשרות אני אסרוק לך את הפרק המדובר ואשלח לך במייל מה דעתך?

כרוני

New member
דרך פשוטה ולא רשמית להקלת ההבנה בהתחלה

שיטת קלה למתחילים בספרדית: זה לבצע הבחנה בין נוכח לקיים. דוגמאות; נוכח עבור ESTAR: מיקום - אני בקורדובה = אני נוכח בקורדובה = estoy en cordoba תחושות זמניות - אני עייף = עייפות נוכחת = estoy cansado קיים עבור SER: תכונות ורגשות - אני גבוה = מצב קיים = SOY ALTO מוצא - אני לא ארגנטינאי = מצב קיים = NO SOY UN ARGENTINO כמובן שישנן עוד קטגוריות ושזה לא כלל רשמי [בהחלט יש לעיין בספר וללמוד את כל סוגי השימושים] אבל בגדול ללומד המתחיל זו שיטה טובה להבנה. עכשיו שנייה, רק רגע מעוז, אני מביא את השיריון....... זהו.... קפוץ ותקטול כמה שצריך......

כרוני

New member
תיקון

שיטת קלה למתחילים בספרדית: זה לבצע הבחנה בין נוכח לקיים. דוגמאות; נוכח עבור ESTAR: מיקום - אני בקורדובה = אני נוכח בקורדובה = estoy en cordoba תחושות זמניות ורגשות - אני עייף = עייפות נוכחת = estoy cansado קיים עבור SER: תכונות ותאורים- אני גבוה = מצב קיים = SOY ALTO מוצא - אני לא ארגנטינאי = מצב קיים = NO SOY UN ARGENTINO כמובן שישנן עוד קטגוריות ושזה לא כלל רשמי [בהחלט יש לעיין בספר וללמוד את כל סוגי השימושים] אבל בגדול ללומד המתחיל זו שיטה טובה להבנה. עכשיו שנייה, רק רגע מעוז, אני מביא את השיריון....... זהו.... קפוץ ותקטול כמה שצריך......

maozeitan

New member
כרוני ההסבר שלך הוא ממש על קצה המזלג

ישנן עוד די הרבה קטגוריות שלא נגעת בהן ולכן כמו שאני המלצתי לה זה לקנות ספר משום שכל ספר ספרדית למתחילים יסביר לה את הנושא הזה של פעלי TO BE בצורה הרבה יותר מקיפה מההסבר שאתה נתת פה.

כרוני

New member
עכשיו אני בטוח שיש לך קריאה סלקטיבית

או שיש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא. אם הבעייה היא קריאה סלקטיבית, אז הנה, מדגיש לך את הקטע בהודעתי הקודמת: מצטט את עצמי: " כמובן שישנן עוד קטגוריות ושזה לא כלל רשמי [בהחלט יש לעיין בספר וללמוד את כל סוגי השימושים] אבל בגדול ללומד המתחיל זו שיטה טובה להבנה. " ואם הבעייה היא בהבנת הנקרא, אז הנה, הסבר מילולי אחר: "מה אתה עלג?... לא למדת עברית בביה"ס ?... עשו לך הגהות במסמך וורד ?.... אתה שבדי? או שגוגל אשם בזה שלא הבנת את מה שכתבתי?"

Volldemort

New member
דבר ראשון אני בן../images/Emo3.gif

דבר שני, אני לומד מספר (יחד עם דיסק), אבל ההסבר שם מאוד קצר ולא מפורט.

למעלה