ser y estar

rmoses1

New member
ser y estar

היי אנשים, יש לי בעיה. אני מתקשה לזכור מתי צריך להשתמש ב-SER ומתי ב-ESTAR. יש למישהו איזה רעיון או רשימת דוגמאות שיכולות לעזור לי בעניין? תודה מראש, ראובן

Hurakano

New member
קלי קלות

לא הולכת להיות בעייה עם זה - ב ser משתמשים כשרוצים להגדיר תכונה קבועה, משהו מוגדר - זאת אומרת עובדה, עבודה, מוצא - אני ישראלי - SOY israeliano אני יפה - SOY lindo אני מכוער - SOY feo הוא שקרן - ES un mentiroso אתה רופא - ERES/SOS un médico ב estar משתמשים כשרוצים להגדיר תכונה שמשתנה, משהו לא קבוע, מצב, או איפה נמצא משהו - האוכל קר - la comida ESTÁ fría אני עייף - ESTOY cansado זה מוכן - ESTÁ listo איפה אתה ? - ? dónde ESTÁS שוויץ נמצאת באירופה - Suiza ESTÁ en Europa או קיי ? אם יהיו עוד בעיות... תמשיך לשאול שאלות

rmoses1

New member
אני יודע את הכללים, אבל בכל זאת

אני תמיד מסתבך. קח כדוגמא את המשפט "שויץ נמצאת באירופה" - איך אתה יכול לומר שזה משהו שמשתנה ? מה מחר היא תהיה באסיה ? אני מחפש איזהשהו רעיון יצירתי, מהפכני, איזה משפט מפתח שישולבו בו שני הפעלים וברגע שאני אזכור את המשפט הזה אני אדע בקלות באיזה פועל להשתמש. יש למישהו רעיון ? ראובן

Hurakano

New member
עדיין לא הבנתי מה הבעייה אצלך..

לא כל כך קשה לזכור את הכללים האלה... חוץ מזה הקטע של שוויץ - במקרה של "להיות נמצא ב.." משתמשים ב estar. הרי אמרתי את זה. קח משפט שיש בו את שני הפעלים - estoy contento por que soy el mejor en tocar la guitarra -אני שמח (מצב, מחר יכול להיות שיהרגו את אמא שלי ואני אהיה עצוב) כי אני הכי טוב בלנגן על גיטרה (זאת תכונה שרכשתי לעצמי. אם מחר יקרה מה שיקרה זה לא ישנה את הכישרון שלי). אם אתה עדיין לא מבין אז תן משפטים שבהם אתה הכי מתלבט במה להשתמש.

Hurakano

New member
ומצטער אם נשמעתי mala onda ....

פשוט מישהו גרם לי להיות ככה היום...

rmoses1

New member
כשאני חושב על זה, אולי הבעיה היא

לזכור את הכללים. מתי להשתמש באחד ומתי בשני. למשל אם אני רוצה לומר "האוכל מוכן", לוקח לי המון זמן לזכור מה הפועל המתאים.

Hurakano

New member
רוצה אני אעשה לך בוחן ?

אם תהיה לך טעות אני אתקן אותך ואסביר לך למה טעית. רוצה ?

SBK

New member
Ser-Estar

אני לא טוען שההבדלה והשמוש השונה בשני הפעלים האלה הם קלי קלות..... Estar הוא קודם כל פועל שמציין מיקום (=נמצא) ורק אח"כ מציין תכונות או מצבים לכן La Suiza está en Europa הוא שמוש נכון. הבלבול מתחיל בהבדלה "מהות לעומת מצב" כאן לדאבוני נדרש תרגול. אין משפט פלא אך כמה משפטים בהם שני הפעלים אפשריים אולי יעזרו: Soy alto = אני גבוה (מעל מטר שמונים, מהות) אבל Estoy alto פרושו שאני נמצא במקום גבוה (מיקום, גם אם קומתי מטר וארבעים) Estás aburrido אתה משועמם (מצב, נכון לרגע זה) Eres aburrido אתה משעמם (מהות, לא היה כף להיות איתך אתמול ונראה שגם לא בשנה הבאה) זו רק ההתחלה ...... אם זה מרגיע אותך יוסי

SBK

New member
Israeli

Aunque yo también uso ISRAELI la correcta palabra segun la Academia Real es ISRAELITA

Hurakano

New member
חבר/ה....

israeliANO , כמו italiANO , americANO .... צורה נכונה בדיוק כמו israeli או israelita. וגם אם זה לא נכון, היום מדברים כדי שיבינו אותך, לא כדי שתמלא אחרי כללי הדקדוק... מבינים מה אני מצוין עם המילה הזאת.

למעלה