SHABATH SHALOM

emmy5

New member
SHABATH SHALOM../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif

שבת שלום לכולם "מזל טוב" שרהל'ה לכל דוברי אידיש ווינדוס בשפה אידיש

באיה

New member
אמי, זה גדול ../images/Emo45.gif

אני גדלתי על שפת האידיש, וידעתי קרוא וכתוב. אבל פה, בקושי אני מבינה משהו שבא לי "פלאצן". מה שהכי מצא חן בעיני זה "אייקון פלוץ" אויש סליחה, זה בעצם "אייקון פלאץ"
חחחחחחחחחח

לייציק

New member
אממי'לי במיוחד בשבילך ../images/Emo24.gif

ולהנאת כולם, טרחתי ומצאתי את האתר של העיר "מנטון" באינטרנט ומצאתי שם דברים נפלאים. בין היתר למדתי ש- מנטון היא עיר בצרפת שהיתה שייכת פעם למשפחת גרימלדי נסיכי מונקו. היא שוכנת על גבול צרפת-איטליה ליד החוף ומוגנת מרוחות ע"י הרי האלפים.. האקלים שם נוח, היא מוצפת שמש ברוב ימות השנה ועתירת גשם בחורף. לכן הצמחייה שם משגשגת, יש בה גנים נהדרים, עצי הדרים שנותנים פירות יפים במיוחד והפרדסים מטופחים ממש כמו גנים. . בכל שנה נערך שם פסטיבל הלימון, בכל פעם בנושא אחר והוא מאופיין בעיקר ע"י פסלי ענק שעשויים מפירות ההדרים (לימונים ותפוסים). שוטטו באתר הנפלא ותהנו
למענכם מוכנה תמיד

לייציק

New member
אממי ../images/Emo24.gif אתר מדהים ../images/Emo140.gif

אני בקושי מקדלידה עכשיו, אות... אות... בלחיצות עדינות, כדי שהתיקתוקים לא יעירו את הנכד שלי, תומר, שישן כאן בחדר... חייבת להודות לך על האתר היפה שגילית בפנינו ...
מעבירה לכם תמונה שלו שצילמתי כאן הערב ...

סבאאורי

New member
לייציק - תיקון קטן לתמונה

סירקתי אותו...ברשותך... שהשערות לא יפריעו לו על המצח... ברכות

emmy5

New member
סבאאורי, יפה מאוד

הראש שלך עובד כל הזמן ,איזה רעיון ....

bimbo.

New member
סבאאורי עושה פלאות ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לייציק

New member
סבאאורי, אתה לא יודע עד כמה קלעת

בול... איזה יופי של רעיון, אני ממש מתפאלת...
מזכיר לי את ציור הנסיך רוכב על סוס של הצייר הספרדי ולסקז (אם אינני טועה) במוזיאון הפראדו בספרד ... כולם אומרים שהוא נראה ממש כמו הנסיך הקטן של אנטואן דה סנט-אכזופרי... רק לדבר אחד קשה לי להסכים ... אני לא מוכנה לוותר על אף שערה משערות ראשו של הנסיך הקטן שלנו... אנחנו דוקא אוהבים אותו בדיוק כמו שהוא, עם השיער המתולתל והפרוע שלו ... וזה חלק מהקסם שלו ... פשוט לא ניתן לסרק אותו (בקושי אחרי חפיפה עם מרכך טוב)... ועל תספורת הוא לא מוכן לשמוע ... אשמח לקבל ממך את אותה יצירה שהיא ממש נ ה ד ר ת אבל עם השיער המקורי שלו ... אחרת לא אעיז לשלוח אותה לבתי ... ואם אתה יכול לערוך אותה בהגדלה, זה יהיה נהדר ... כי אוכל להדפיס ולתלות אותה במסגרת ... סליחה, אם הדרישה שלי מוגזמת... אני יודעת שכוונתך היתה לשפר ... המון תודה לך

emmy5

New member
לייציק ,הוא מקסים הרבה נחת,

חמוד מאוד ,שיהיה בריא ... הלכתי קצת לנוח ,ורק עכשיו התאוררתי .. האורחים שלי באים לשבת ... תיהני מי הנכד

לייציק

New member
לאממי ובימבו ../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

הוא באמת נסיך המתוקים... ממש לאכול אותו ... ואני ב כ ל ל לא משוחדת
האמת, שכולם אומרים את זה ...
והחוכמה האחרונה שלו אתמול אחרי שהשכבתי אותו לישון ... הוא קורא לי "סבתא, בואי תכסי אותי, אני לא כַּסוּ ..."

yaely2

New member
מנהל
באיה, את עדיין בשוונג של הפלוצים../images/Emo70.gif

למעלה