ShaharEB -

shaharEB

New member
כשאני אומרת דברים מומצאים,אני מתכוונת

בעיקר לכל העניין הזה של המחשבה.
אם איימי תחשוב שהכל יהיה בסדר הכל יהיה בסדר.
אם היא תחשוב על האהבה שלה לרורי הכל יהיה בסדר.

אני מבינה את זה ואפילו מחבבת את הרעיון, אבל כשמופאט התחיל לכתוב את הפעם האחת הזו שבה מישו חשב שהכל יהיה בסדר, וכך באמת היה, הוא דירדר את דוקטור הו למצב שבו הדוקטור פותר בעיות ובלגנים
בעיקר באמצעות מחשבה ואהבה ודברים מופשטים ומחשבות, במקום לפתור את זה בדרך שתיראה לנו הגיונית, כמו שהדוקטור תמיד פעל. יש משהו שיכול לעצור את המפלצת..לא רק מחשבה. לזה התכוונתי
קחי כדוגמה את עונה 6 ,פרק 9 - night terroes

Lhuna1

New member
נכון! וגם בפרק שאחריו
פרק 6X10

The girl who waited דווקא היה פרק מעולה בכללי, אבל עצבן אותי שהפתרון היה שאיימי תחשוב על משהו "חזק מהכל" והיא חשבה על הנשיקה הראשונה שלה עם רורי או משהו כזה, ובזכות זה הם יכלו לחזור לטארדיס.

אם עושים את זה בפרק אחד, זה מטופש אבל מילא. כשזה חוזר על עצמו שוב ושוב זה פשוט כתיבה חלשה וזה עצוב.

ailag

New member
המחשבה בסוף עונה 5 (ו
ל6)

זה ספציפית אצל איימי. הרי ריבר ככה"נ גם זוכרת את הדוקטור וזה לא עשה כלום. היקום זלג אל הראש של איימי כל חייה, וכשהיא נזכרה בדברים זה אשכרה שחזר אותם, בעוד שזכרונות של אנשים אחרים הם רק תיאורים ועותקים של דברים. אז זה לא סתם שהיא זכרה אותו..

אבל כן, יש בעיה כלשהי בכך שסיפור מתמצה במישהו שזוכר משהו, ואני בטוחה שאפשר להמשיך עם הדיון על שוביניזם שמתרחש מדי פעם בהקשר של הכתיבה של מופאט (אני אישית חושבת שהוא ממש לא מתכוון לזה אבל זה יוצא לו. הכוח של איימי הוא שהיא זוכרת, ומה שהיא עושה בפועל חצי עונה 6 זה יולדת. כוחן של נשים בפרק חג המולד הוא שיש להן רחם. וכו' וכו'. זה מאוד פסיבי ומגביל מאוד את היכולות של קבוצה גדולה של אנשים לתחום די סגור, קטן ומוגדר)

ואני מנסה להתעלם מקיומו של NIGHT TERRORS. אולי אם נחשוב שהוא לא היה, הוא באמת לא יהיה.

shaharEB

New member
גם אם זה ספציפית אצל איימי, ואפילו אם יש לזה

הסבר, זה פשוט מוזר מדי אפילו לדוקטור הו.
אותי זה מעצבן לא יודעת

למעלה