Shajarian

pilpeletbm

New member
שאני אבין...

גם אתה יודע קרוא וכתוב ??? בפרסית כמובן

gamari

New member
טוב, אז ככה

חוץ מעברית, אני דובר אנגלית ברמה אקדמית, כנ"ל גם ספרדית (קריאה,כתיבה ברמה אקדמית) לגבי השאר, אני קורא ערבית ופרסית (מבדיל בין האותיות) ובעל יכולת כתיבה אבל לא מבין את הרוב. כנ"ל גם לגבי פורטוגזית איטלקית ולטינית (שפת התרופות של הרופאים), רק קריאה וכתיבה, בלי הבנה

s h i r i n 1 0

New member
היי חברה מה קורה?

לאט לאט אני לא מבינה את הפירוש Shajarian מה הפרוש? פתחתי את האתר אך לא הצלחתי לקרוא ולהבין על מה מדובר ומה הולך? אפשר הסבר קצר. או אפשרי שמישהו יתרגם לנו ו NIYA מה כתוב? אל תשאירו אותנו מאחור תודה.

פרויז1

New member
קידום חברים :

שהג'ריאן : שה = מלך ג'רי = אשתו של האח שך בעלך - היא הג'רי שלך. זה תירגום שאם יצליח - הצליח באופן מקרי.

s h i r i n 1 0

New member
אוקיי

הבנתי ששה = מלך ו ג'ארי = גיסה אבל מה קשור ומה ניתן להפיק מהאתר יש שם פתגמים או אימרי שפר?

niya

New member
../images/Emo45.gifשירין צודקת!

תרגמו למען אלה שלא מבינים את השפה, שלא באשמתם

פרויז1

New member
אה ! נזכרתי :

ג'רי יש לו עוד פירוש : = הזורמת/שבדרך לא בטוח איזה. סאלה ג'ארי = השנה שזורמת (זה עתה) או השנה הבאה(זאת שבדרך). נייה - מילה באספהאנית : = אל תבוא/י במילים אחרות : נייה = בשה, בשה... לא כך רונית?

niya

New member
:-ממש לאD../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ניה הוא חלק משם החיבה שלי בבית, כולם קוראים לי רוניה roniya

פרויז1

New member
צ'אלי את רחלמו

איך נולד הכינוי ניה ותראי שאני צודק.
ניה = בֵּשֵׁה!

Arashi

New member
הסבר

חברה אין שום פירוש לשם "Shajarian". זה שם של המסטר במוסיקה הפרסית האוטנטית ובלינק יש את כל האלבומים כולל המילים אבל שוב למי שלא מכיר אותו זה לא כל כך מעניין

gamari

New member
מה מסובך ?

כמו שיש מוחמד רזה (שאה) פהלווי - ככה גם מוחמד רזה שג'ריאן שם פרטי ושם משפחה, ואם יש פירוש לשם, אדרבה, לרוב השמות בפרסית יש משמעות. מעין סימבוליות, משמעות לשמות נובעת מהשפות השמיות וההודו-איראניות. א"כ השפות הסלביות והלטיניות אימצו את הרעיון בעקבות התפתחות תרבויות ומצב של כפילויות בשם. תחילה התחילה חלוקה לקבוצות על ררקע משפחתי וזה גרם לשם משפחה ועם השנים השם קיבל משמעות בעקבות גורמים מהסביבה. בתרבויות האידיאנים (קנדה בצפון ובני האינקה בדרום) משמעות השם היא נגזרת של ארוע הסמוך ללידת הולד ובד"כ זה מלווה אותו. בעניין שג'ריאן - אחד האמנים הכי מחוננים מוסיקלית בעולם, בעל שליטה אבסולוטית בכל המקאמים והסולמות. נחשב לשם דבר לא רק אצל האיראנים אלא באופן כללי בקרב מוסיקולוגים. נפל בחלקנו המזל שכל היצירות שלו הן בשפת הקודש (שאני לא שולט בה כ"כ). מי שאוהב מוסיקה פרסית אתנית שורשית יתחבר בקלות לז'אנר, בלי כל קשר לשירים המודרנים הקיימים כיום.

niya

New member
לא הצלחתי להבין מה זה../images/Emo10.gif

למרות שיעורי הפרסית של פרויז
אני עדיין לא שולטת מספיק בשפה תגידו לי על איזה לינק שם להקליק

gamari

New member
כנראה יש לך פיירוול

מה שצריכים לעשות , אחרי לחיצה על קישור לאלבום, צריכים לאשר קפיצה של פופ-אפ (נמצא בשורה הלבנה של הבלוק-באר למעלה) ואז ניתנת אפשרות להאזין לכל האלבומים . אני מעביר עם זה את הלילות הארוכים.....

פרויז1

New member
../images/Emo95.gifעקב בצד אגודל :

תגיד ! אחרי שאני פותח את הקישור, מופיע לי הדף הזה. מה לעשות עכשיו? רק לקרוא או שיש מה לראות/לשמוע?

gamari

New member
לאט לאט

לחץ על הקישור הבא זה פשוט מוביל אותך לדף המצורף ותתחיל להאזין לאלבומים....

פרויז1

New member
../images/Emo6.gif בו'נה../images/Emo70.gif אתה מוכר קרח לאסקימוסי ../images/Emo35.gif

את הלינק שנתת - אני הקדמתי בלינקוקו לרונית. ראה 4 שורות מעל תגובה זאת
השאלה שלי ושל רונית היתה האם בלינק אחר - קרי בזה יש רק טכסט או שיש גם עוד דברים? ואם יש עוד דברים, איך פותחים את העוד דברים? למשאנחנו לוהצלחנו.
מתכוננים לקרקעית בעזה? הנשיא פרס ממתן את הכוונה הזאת. שבת שלום!

למעלה