she'ela lgabei chatunot paganiot

RosWitch

New member
she'ela lgabei chatunot paganiot

efshar la'asot chatunah paganit kan b'aretz o she ani etztarech llechet lkaprisin? mishehu yodeia? v'ani mitztaeret shezeh botiot loaziot aval hamachshev sheli lo rotzeh la'avod nachon.... bchol mikreh, im atem yodim mashehu, esmach m'od ldat! todah raba Roswitch

תרגום לעיברית.. :)

שאלה לגבי חנויות פגאניות בארץ: אפשר לעשות חנויות פגאניות כאן בארץ, או שאני אצטרך ללכת לקפריסין? מישהו יודע? ואני מצטערת שיש אותיות לועזיות, אבל המחשב שלי לא רוצה לעבוד נכון,,, בכל מקרה, אם אתם יודעים משהו, אשמח מאוד לדעת! תודה רבה!

Justin Angel

New member
לא למיטב ידיעתי.

אין חנות שמוגדרת כפאגאנית או מכילה מוצרים אשר בתרבות הפאגאנית כמוגדרים כ"מוצרים פאגאנים". לטעמי כל דבר ששייך לי הוא מוצר פאגאני, בין אם הוא חלק מן הדת או לא. המחשב הוא מוצר פאגאני כי דרכו אני עובד, מערכת הסראונד שלי היא מוצר פאגאני כי דרכה אני נרגע וכך הלאה. אני לא חושב שרק קדרות או רק אבנים קסומות בעלות תכונות מדהימות הן "פאגאנים", בשבילי כל דבר פאגאני כי אני פאגאן בכל הזמן ולא רק בחלק מהזמן, ולכן בכל מה שאני משתמש בכל זמן הוא פאגאני. בקשר לחנויות עם מוצרים "כישופיים" אלו ואחרים אין כאלו בארץ, אבל אפשר ללקט דברים או את החלק המאוד גדול ניתן להכין לבד. אני בספק אם יש חנות "מכשפות" בקפריסין, אבל הכל ייתכן. ברכות זוהרות

כרמית.

New member
אנשים. היא מדברת על חתונות.

חתונות. לא חנויות. ולא, אין חתונה פגנית חוקית בישראל, כמו שאין ברוב מדינות העולם. את יכולה להתחתן בחתונה אזרחית (למשל בקפריסין) ולעשות טקס פגני פרטי במקביל.

../images/Emo22.gif גם אני זקוק למשקפים חדשים

כי משום מה הייתי בטוח שמדובר בחנויות (האמת, התעצלתי לקרוא את מה שהיה כתוב ב"עבגלית" וקראתי את מה שפריאור תרגמה). "העין רואה את מה שאנחנו רוצים לראות". אין ספק.

אופס סליחה... :)

אני ממש מצטערת...אני קראתי מהר, קשה להיות היפראקטיבית.. חתונות פגאניות בארץ אין, אולי מתישהו ת"א תאשר גם לנו..(תחי ת"א!)...

RosWitch

New member
toda raba!

ah l'azazel, shuv ha machshev ham'fager sheli lo rotzeh la'avod! grrrrrrrrr.... b'chol mikreh toda raba l'kulam she'natnu li tshuva... zeh mah shechashavti aval gam chashavti she'im MISHEHU yidah, ze yihiyeh atem.... az ken, anachnu pashut nitztarech llechet lkaprisin (basah lo! ;)) laasot et kol hachatimot vaz lvo lkan ltekes... Roswitch

Nizzan Cohen

New member
תרגום : תודה רבה !

אה לעזאזל, שוב המחשב המפגר שלי לא רוצה לעבוד ! גרררררררר..... בכל מקרה תודה רבה לכולם שנתנו לי תשובה.... זה מה שחשבתי אבל גם חשבתי שאם מישהוא ידע, זה יהיה אתם.... אז כן, אנחנו פשוט ניצתרך ללכת לקפריסין.(בעסה לא ?! ;)) לעשות את כל החתימות ואז לבוא לכאן לטכס... RosWitch

hadaraviram

New member
Handfasting: קצת מידע למעוניינים

צריך להפריד בין שתי שאלות: א) האם נישואין פאגאניים תופסים בישראל מבחינה חוקית ב) האם קיימת אפשרות לערוך בישראל טקס פאגאני - גם אם הוא לא תופס על פי משרד הפנים. אז ככה: בישראל, הנישואין היחידים המוכרים ע"י הרבנות לצורך מרשם במשרד הפנים, בין שני יהודים (הרשומים בת"ז כשייכים ללאום היהודי) הם נישואין אורתודוכסיים דרך הרבנות. החלופה היא להינשא במקום אחר שבו הנישואין בהם בחרת תופסים, ולהציג את תעודת רישום הנישואין הזרה במשרד הפנים. בארה"ב, ישנם כוהנים וכוהנות פאגאניים שיש להם אישור לרשום נישואין. חברתי Leilani, העומדת בראשו של coven דיאני, מחזיקה באישור כזה מטעם מדינת קליפורניה, וזוגות הנישאים דרכה בטקס פאגאני מקבלים תעודת נישואין קליפורנית, ואםשר להירשם ע"ס תעודה כזו במשרד הפנים הישראלי, כמו ע"ס כל תעודת נישואין אזרחיים ממדינה זרה. לטקס הנישואין הזה קוראים Handfasting. הייתי בחתונה כזו. זה טקס מקסים, המעוצב במידה רבה על פי אמונותיהם של בני הזוג, וכולל בין היתר קשירה של ידי בני הזוג זו לזו בחבל, ברכות הדדיות ואכילה ושתיה סמליות. אגב, ישנו טקס מקביל ויפה הנקרא Handparting, בו בני זוג נפרדים זה מזה והולכים איש איש לדרכו בדרך טקסית ותוך כבוד הדדי. עכשיו: הגם שהטקס אינו תופס בישראל, אפשר לעשות מה שרבים אחרים עושים: להינשא נישואין אזרחיים בחו"ל, ולהירשם ע"ס התעודה הזרה (למי שהרישום מאוד חשוב לו), ואז לערוך טקס בארץ - איזה שמתחשק לכם, עם משמעות רוחנית ורגשית אך ללא נפקות משפטית. אני לא יודעת מי עורך טקסים כאלה בישראל, אבל ראיתי באתר של טרה ודוב, השאמאנים מ"הרוח הגדולה", שהם עורכים טקסים כאלה. שווה לפנות אליהם ולשאול, לדעתי. אתם/ן מוזמנים/ות לפנות בשאלות וקושיות נוספות.

לי יש קושיה.. :)

להמ שלא תעשו טקס פגאני, וגם חתונה יהודית... מוזר, אבל זה החלום הקטן שלי...
ואל תכנסו איתי שוב לדיון של למה בחורה בת 17 חושבת על חתונה

gwizard

New member
ישנה בעיה קטנה

1. למי שלא רשום "יהודי" בלאום, לא יכול להינשא דרך רבנות בארץ. 2. לרבנות בארץ יש כל מיני חוקים "מוזרים" לגבי כמה כסף צריך לשלם להם. ויש יותר מדי תשלומים כאלו וזה גדל עם השנים
3. למי שבאמת פאגאני (או במקרה שלי, וויקאני), יהיה לא נוח (לדעתי) להינשא בטקס יהודי. ולמה שבחורה בת 17 לא תחשוב על חתונה ?! אלון.

אני וויקאנית מתלמדת

ועל פי דעתי האישית(אתם מוזמנים לחלוק עלי..) וויקה היא גם על ללמוד את שורשיך... שורשי הם יהודים, התיכנון שלי הוא לעשות חתונה יהודית(למה לא?! מה רע?! ) ויום אחרי זה חתונה פגאנית... ולי אישית זה לא ממש משנה, אחרי הכל, העיקר שאני מתחנת עם האדם האהוב עלי, לא משנה איך...

suki da yo

New member
גם אני אתחתן בטקס יהודי

לפחות אם אני אשאר לגור בארץ. קודם כל, כי למשפחה שלי זה יהיה חשוב. והטקס הוא לא מה שמשנה- זה רק דרך להציג לעולם משהו שכבר ידוע. וחוץ מזה, לחסוך בעיות מיותרות במדינה היותר מידיי יהודית הזו. טקס אישי, פרטי, ביני לבין החתן המיועד הוא משהו שלא צריך להיות רשמי חוקית, לכלול את כל המשפוחה או בכלל להיות מתוזמן יחד עם החתונה ה"רשמית".

למעלה