קציצות תפו"א עם עוף ועו דברים טובים
קציצות תפו"א עם עוף ל- 25 קציצות חומרים: 1 ק"ג תפו"א, מבושלים בקליפתם 600 גרם בשר עוף טחון 4 כפות קמח 2 כפות פירורי לחם 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה 2 בצלים ירוקים, קצויצם 3 ביצים, טרופות מלח ופלפל שחור, טחון טרי קמח, לקימוח שמן לטיגון הכנה: 1. קולפים את תפו"א, מגרדים דק ושמים בקערה 2. מוסיפים את הבשר הטחון, הקמח, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הבצל הירוק והביצים. מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים היטב. 3. אם התערובת דלילה מידי, מוסיפים מעט קמח או פירורי לחם. צרים קציצות עגולות ושטוחות, ומקמחים משני הצדדים. 4. מחממי במחבת רחבה שמן, ומטגנים את הקציצות עד שיזהיבו משני הצדדים. מגישים חם. תבשיל כרוב ותפו"א בנוסח וינאי 8 מנות חומרים 1/2 כוס שמן 50 גרם מרגרינה 3 בצלים קצוצים 1 ק"ג כרוב טרי, חתוך לרצועות 5 תפו"א, קלופים וחתוכים לקוביות 1 כפית סוכר 2 כפיות פפריקה מתוקה פפריקה חריפה מלח ופלפל שחור, טחון טרי הכנה: 1. מחממים בסיר גדול את השמן והמרגרינה, עד שהמרגרינה תימס, ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו. מוסיפים את הכרוב, ומטגנים תוך בחישה 10 דקות. 2. מוסיפים את תפו"א, ומתבלים בסוכר,בפפריקה המתוקה והחריפה, במלח ובפלפל. מטגנים 10 דקות נוספות תוך בחישה רצופה. 3. מוסיפים מעט מים, ומבשלים על אש נמוכה עד שתפו"א יתרככו והתבשיל ישחים. מגישים חם. מגישים עם קציצות בשר מטוגנות ושניצל וינאי. תפוחי אדמה זעירים אפויים במעטה מלח המלח עוטף את התפודים ולפני האכילה שוברים את מעטה המלח הקשה. 6 מנות חומרים: 1 ק"ג תפו"א זעירים, קלופים 3 כפות שמן זית עלים מ-1 ענף טימין 1/2 כוס עלי נענע שלמים לבצק-מלח: 1.5 ק"ג מלח גס 3 חלבונים 3 כפות קמח תבנית אפייה מלבנית, מרופדת בנייר אפייה הכנה: 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) שמים בקערה את תפו"א, מוסיפים את השמן ועשבי התיבול, ומערבבים. 2. להכנת בצק-מלח: שמים בקערה את המלח הגס, החלבונים והקמח, ולשים לתערבות אחידה. שמים מעט מבצק המלח בתבנית, ועורכים מעל המלח את תפו"א המתובלים. 3. מכסים את תפו"א ביתרת בצק-המלח, ומהדקים היטב מכל הצדדים, כדי לאטום את התפודים. אופים כשעה, ומצננים 10 דקות. 4. שוברים את מעטה המלח בפטיש, מסירים את שכבת המלח העליונה ובעזרת מברשת מסלקים את גרגרי המלח מתפו"א. מגישים את תפו"א בתבנית בה נאפו. קציצות עוף הנגריות 8 מנות חומרים: לקציצות: 1 ק"ג עוף טחון 1/2 כוס פירורי לחם 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה 2 ביצים 1 תפו"א, מבושל ומרוסק מלח ופלפל שחור, טחון טרי לרביכה: 50 גרם מרגרינה 1 כף גדושה קמח 1 כף אבקת מרק עוף 1 כוס מים רותחים 6 שיני שום, מעוכות לטיגון: שמן פירורי לחם 6 תפו"א, קלופים וחתוכים לפלחים הכנה: 1. להכנת הקציצות: שמים בקערה גדולה את כל החומרים, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. 2.להכנת הרביכה: ממיסים בסיר קטן את המרגרינה, מוסיפים את הקמח ואבקת המרק, ובוחשים לבל יווצרו גושים. מוסיפים את המים הרותחים והשום, ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב יסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הקציצות. מקררים. 3. לשים היטב את התערובת ומקררים שעתיים. 4. מחממים בסיר רחב שמן בגובה 2 ס"מ. מחלקים את תערובת הבשר ל 16 כדורים שווים, ומעצבים כל כדור לקציצה מאורכת ועבה. 5.טובלים כל קציצה בפירורי לחם, ומטגנים עד שתזהיב משני הצדדים. שומרים את הקציצות בתנור חם. 6. מטגנים את פלחי תפוחי האדמה עד שיזהיבו ומתבלים במלח ובפלפל. מגישים לכל סועד 2 קציצות עם פלחי תפו"א מטוגנים. מגישים עם סלט מלפפונים מתובל בחומץ וסוכר. ספרינה-בשר, חומוס ותפו"א בנוסח מרוקני 8 מנות חומרים: 2 כוסות גרגרי חומוס 3/4 כוס שמן 8 תפו"א בינוניים, קלופים 2 ק"ג בשר בקר טרי לבישול ממושך (שטייל, צוואר, שריר) 6 שיני שום, פרוסות 2 עצמות ברך 2 עצמות עם מוח 8 ביצים, קשות 1 כפית כורכום, טחון 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה מלח ופלפל שחור, טחון טרי קדירת חרס הכנה: 1. יום לפני ההכנה, שמים את החומוס בקערה, מוסיפים מים כדי כיסוי, ושורים למשך לילה. מסננים ושוטפים היטב. 2. מחממים בקדירה את השמן, ומטגנים קלות את תפו"א עד שיזהיבו מעט מכל הצדדים. מוציאים. 3. חותכים את הבשר לנתחים גדולים, מוסיפים לקדירה יחד עם השום, ומטגנים עד שהבשר ישחיםמכל הצדדים. מסירים את הקדירה מהאש. 4. מוסיפים לקדירה את העצמות, החומוס, תפו"א, הביצים הקשות, הכורכום והפפריקה המתוקה והחריפה. מתבלים במלח ופלפל. 5. מוסיפים מים רותחים לגובה ס"מ מעל פני התבשיל, ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה על אש בינונית. 6. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) מכסים את הקדירה ומכניסים לתנור. מנמיכים את חום התנור לנמוך מאוד (150 צ.) ואופים 5-6 שעות, עד שהבשר יתרכך ובקדירה יישאר מעט רוטב. מגישים את התבשיל חם, בקדירה בה נאפה.