SheZow -סדרה מצוירת עם פוטנציאל ג'נדר קויירי

lily kane

New member
SheZow -סדרה מצוירת עם פוטנציאל ג'נדר קויירי

והיום בפינה לשיפוטכם סדרה שאכן מופיע בטלוויזיות SheZOW
ראשית כל הרי הפרק הראשון

הבחור שבחרו לו ב"תחכום" את השם Guy כי לא הודגש מספיק שהוא הבחור הרגיל (average joe)
לובש בטעות טבעת של דודתו אגנס שנפטרה עליה השלום,הטבעת הופך כל מי שלובש אותה לגיבורת העל SheZow (שוב הדגשת מגדר בכוח)
התלבושות לא משנה את המין הביולוגי של הלובש אותה אלא רק מכריח אותו ללבוש ביגוד נשי עם פאה ארוכה
(כמו שכתבו באחד הפאנצ ליין היותר מוצלחים with great power come great hair) בעזרת אחותו קאלי שמתפקדת כמנטורית, ומאיז חברו הטוב.
הוא יוצא להלחם בפשע,ונופל כל הדרך על עקבי סטילטו רצחניות.

וכמובן הסדרה לא חסרת בדברים בקלישאות כמו שצוין בTV TROOP ולמרות זאת עדיין סדרה מעניינת.
וכן הסדרה יוצרת הפרדה לא מעטה בין מגדר נשי לגברי, אבל ברגע שהיא יוצרת את ההבחנה
היא יכולה להגביר את המודעות לבלבול כאשר גבר בעצם מחזיק בסדרה בתפקיד שנחשב נשי.

יש בו גבולות מגדרים ושבירה שלהם, וזה לא משהו שאנו רגילים לקבל על מסך הטלוויזיה בטח לא בסדרה שנחשבת גם סדרת ילדים.
את הסדרה הזו יצרו בהפקה קנדית אוסטרלית והיא שודרה במקור לערוץ האוסטרלי , אך מצא את עצמה משודרת גם בארצות הברית
דבר מפתיע בהתחשב בצנזורה הענקית שיש על כל דבר בטלוויזיה (למשל במדריך הטלוויזיה האמריקני שם הפרק צונזר ושונה ל you go girl)

אז מובן שזה לא סדרת ג'נדר קויירית רצינית ועמוקה, אבל דרך קומדיה אפשר להכניס לא מעט תכנים
ולמרות שדמוית צוחקות על הגיבור/ה לא מעט בסופו של דבר השונות שלו מתקבלת כחוזק וכעצומה חיובית.
נוסף על כך זו סדרה שהצליחה להיכנס מדלת אחורית יחסית לאמריקה ובתקווה לשאר העולם גם.

אני אשמח לשמוע את דעתכם ועם יש לכם הצעות לסדרה או פרק מתוך סדרה עם תכנים ג'נדר קווירים מה טוב

snoopytush

New member
אני אסתכל מחר כי הייתי המון במחשב

אממ יש תרגום? אני יכולה בערך בלי אבל תרגום מעניק לי ביטחון
שבת שלום מותק

lily kane

New member
אני לא ראיתי תרגום ביו טיוב

אבל אולי אם תמצאי בטורנטים יהיה סיכוי

snoopytush

New member
מה זה טורנטים? מוגבלת מחשבים שכמותי

lily kane

New member
תשובה והפרק השני

טורנטים זה הורדת לא ישירות שנעשות על ידי תוכנות מתאימות tornet אממ כגון ytornet וכדומה

והנה הפרק השני

snoopytush

New member
מסובך מידי ואבא לא מרשה לי להוריד תוכנות

נסתפק ביוטיוב לעת עתה.
מקווה שבעתיד אני אשכור שירותי גיקים
שיתקינו לי דברים במחשב וילמדו אותי להשתמש
בתוכנות ואם הם לא יסכימו אז אפילו תוך איומי אקדח

ESenJi

New member
אוי, זה ממש חמוד

יכול להתאים לי בול לסמינר שאני עושה :)

ESenJi

New member
בטח, בכיף :)

אני קורא לסמינר שלי "הג'נדרקוויר שבקו ההפרדה" - איך מייצגים את מה שלא ניתן לייצוג?
הפואנטה של הסמינר שלי זה לבדוק בסרטים וסדרות בידוריים מרחבי העולם ובסרטי דוקו כיצד מייצגים דמויות של ג'נדרקוויר ולנסות לזהות או לנתח אם יש מאפיינים סטריאוטיפים כלשהם שחוזרים על עצמם. השאיפה שלי היא גם לראיין נוסף לכך בין שלושה לחמישה ג'נדרקוורים על האופן שבו הם תופסים את עצמם וכיצד הם בוחרים לייצג בעצמם את הזהויות שלהם. ואז, משם, הכל עובר לניתוח מאוד עמוק ומעניין, שנשען על ניתוח הסרטים, ניתוח הראיונות (בתקווה שאצליח לעשות כאלו) וסקירת ספרות מאוד רחבה ומקיפה, במטרה לנסות ולהבין האם קיים בכלל ייצוג מזהה כלשהו לקהילה הג'נדרקווירית במרחב הציבורי ובאם קיים כזה - האם הוא אכן משקף את דרכי הייצוג של הג'נדרקווירים עצמם.

זאת הולכת להיות עבודה מאוד מאתגרת ומעניינת, שבין היתר גם מאוד תעזור לי להבין דברים על עצמי. עדיין אין לי ראיונות עם ג'נדרקווירים, אבל זה נושא שאני עדיין מעדיף לא לגעת בו, כי אני עוד רוצה להבין איך בדיוק אני מתכוון לערוך את הראיונות בצורה שלא תחדור יותר מדי לפרטיות ובכל זאת תתאים לעבודה שלי.

נשמע מעניין?

snoopytush

New member
זה מאוד מעניין טום אבל לדעתי

אין ייצוג אחיד. כלומר אולי במדיה כן לא יודעת
אבל כל אחד עולם בפני עצמו. נכון שיש מאפיינים משותפים
אבל לא חושבת שיש סכימה מדוייקת שמתארת איך מרגיש ג'נדרקוויר.
לגבי הראיונות לא הבנתי מה הבעיה? פשוט תעשה אותם בעילום שם
וככה גם אם יחשפו פרטים אישיים הסודיות של המשתתפים מובטחת
וכשהם מרגישים מוגנים הסבירות לחשיפת דברים אישיים גדלה.

snoopytush

New member
רעיון מצחיק אבל

הוא לא ג'נדרקוויר אלא בחור שנכפה עליו בכוח
מראה ותלבושת נשית. אולי הג'נדרקוויריות
שבסדרה היא לא המראה עצמו אלא הניגוד בין ההרגשה למגדר הביולוגי
כך שאפשר אולי להגיד שזו גם סדרה עם רעיונות טרנסג'נדריים

lily kane

New member
כן

בהחלט יש רעיונות טרנסגנדרים
גם ג'נדר קוייריות יכולה להיכנס לקשת הטרנס גנדריות

Apikachu L

New member
דווקא מעניין

מכניסים מהדלת האחורית רעיונות על מגדר ושינוי שלו...

למעלה