shine on you crazy diamond

shine on you crazy diamond

מישהו יכול לספר טיפה על מה השיר מדבר? כל מידע עליו יהיה טוב. תודה וגם, מכירים עוד קטעים, לא של פינק פלויד בהכרח, שדומים לקטעים האינסטומנטלים שם?

תציץ ב"פרוייקט השירים" שלנו

במאמרי הפורום. נשמח לשמוע מה דעתך על השיר, גם כן. וברוך הבא לפורום.
ובקשר לשאלה השניה: לא.

דעתי?

קודם כל, האהבה שלי ל"פינק פלויד" היא ארוכת ימים. בעיקר של הסולואים שיש להם בסגנון SOYCD. אבל ההתעיננות הפתאומית שלי ממשמעות השיר נובעת מדבר אחר לגמרי, אני עורך סרט בימים אלו וחשבתי שקטע הסולו יוכל מאוד להתאים לי לסיום, אבל לפני שאני משתמש בשיר, רציתי לוודא שהוא לא מדבר על משהו שיכול ליצור קונוטציות או אמרה מסוימת שלא קשורות לסרט.

נו, ועכשיו שאתה יודע מה הרקע לשיר

הוא מתאים לסרט שלך? ועל מה הסרט בכלל? נשמח לשמוע.

אממ

הסרט- הסרט הוא על נער להורים גרושים שנלחמים בינהם. האבא הונה (ביצע הונאה) את האמא, וכעת יש נגדו משפט על הונאה, שאם הוא מפסיד בו- הוא יושב בכלא. האבא מבקש מבנו להעיד לטובתו בבית משפט. הסרט הוא בעצם על הדילמה האם להגיד את האמת ולהעיד לטובת האמא שצריכה את הכסף שנגנב ממנה, או להעיד לטובת האבא שעלול לשבת בכלא. [קצת קשה להעביר את הסיפור ככה, אבל אלו הקוים הכללים]. וכן, אני חושב שאני אשתמש בחלקי הסולו מהשיר, הרקע לשיר לא מפריע באיזה אופן לסרט (לא מוסיף, אך גם לא גורע, ניטרלי). אני חושב שהמוזיקה, אם אני אשחק איתה נכון, יכולה להיות מעט דרמטית.

אני זוכר שבסדרה "ירוקים"

נוגן השיר Hey You כשבחור התחיל עם בחורה בבאפ, ז"א בלי שום קשר.

אני לא רוצה להשמע מתנשאת, אבל..

בעקרון אני בעד לקחת מישהו עם כשרון הלחנה, שיעשה מוסיקה מקורית לסרט, ולא לקחת קטעים ידועים. אין מישהם בביצפר עם להקה? אפילו כאלו שמנגנים קלאסית?

רק עכשיו ראיתי את ההודעות

תראי, בעקירון, את צודקת, לקחת קטעים ידועים ולהשתמש בהם זה לא המצב האופטימלי בכלל. אבל יש אילוצים. יש אנשים מוכשרים מאוד שיודעים להלחין (אם כי אצלי אין מגמת מוזיקה ככה שזה קצת יותר קשה למצוא), אבל יש לי אח שמנגן על פסנתר והוא בחור מוכשר מאוד, אבל יש לזכור, מוזיקה לסרט זה דבר די מסובך, שדורש המון השקעה, רצף של כשרונות, וזמן- דבר שאין לי בכלל. בקיצור, לצערי, היום, אני לא יכול ליצור מוזיקה מקורית לסרט.

Fatach

New member
נצל"ש...

חשבתי על רעיון לנגן את SOYCD (נראה לי השיר האהוב עלי בימים אלו) בגרסא אקוסטית עצובה טיפה בטקס יום הזכרון... זה נראה לכם רעיון טוב? ז"א מבחינת הקטע של הנושא, שהוא לא קשור בכלל... מבחינת הנגינה זה מתאים בעקרון, אני מנגן את זה דומה (אבל לא מתקרב) לגרסה של גילמור ממלטדאון (של החלק הראשון האקוסטי)... מה דעתכם?

The Albatross

New member
../images/Emo45.gif

זה דווקא יכול להיות קשור איכשהו... Remember when you were young...

Fatach

New member
אה שכחתי לציין...

זה רק הניגון, בלי המילים... זה יהיה כנראה ליווי להקראת שמות הנופלים או משהו בסגנון הזה...

The Albatross

New member
עדיין מתאים לדעתי.

בעיקרון, כל נעימה מלודית עצובה תהיה מתאימה. SOYCD נכנס לקטגוריה, כמו גם Is there anybody out there.

The Albatross

New member
אני לא חושב. תלוי בגיטריסט המבצע.

אני אישית לא שמעתי את הקטע הזה כ"כ הרבה מחוץ לחומה, ואותה לא שמעתי בתדירות גבוהה כמו DSOTM או Meddle, ככה שאולי זו הסיבה.

למעלה