"shokatta" מחפשים מעינות באיזור י-ם

• פותח הנושא bez
  • פורסם בתאריך

רֶשֶף

New member
אם יורשה לי לשחק אותה ../images/Emo19.gif ../images/Emo123.gif

אז אריק, בחייאת! תמונות זה אחלה, אבל למה לא תשים איזה סיפור דרך, תיאור חוויות, רשמים, תובנות מזדמנות, אפילו הגיגים פואטיים. הפורום כבר רגיל לזה. התמונות זה רק התבלין שנותן את הטעם לתוכן. הא? מה דעתך? אז אם אני מזהה נכון, גם אתם עשיתם את "8 מעיינות" המצוין. ספרו איך היה. ספרו מי היה. ספרו איך הצלחתם לגרור את איתי נחשון דרומה מזכרון יעקב

bez

New member
דיי,אני מתבייש,טוב בסדר!../images/Emo140.gif

טוב אז החלטנו לבחור את היום הטוב בשנה לרכב את "שמונה מעינות".מזג אויר מושלם ,שעון חורף שהוסיף שעת שינה ותאנים בשיא בשלותם.לאחר התארגנות קלה שכללה המתנה מורטת עצבים(
)לאיתי נחשון, שאכן עבר את צומת פורדיס דרומה ,החלטנו להקשיב לעצתו של כותב המסלול המקורי באתר השכן ולהקפיץ רכב אחד לסוף המסלול (מספר דקות של נסיעה).כול הסופרלטיבים האפשריים נאמרו זה מכבר על המסלול...כולם צדקו,אכן מסלול מדהים.אנחנו החלטנו לדבוק ברוב המסלול המקורי ,חוץ מתוספת אחת קטנה /גדולה.לאחר העלייה על בכחול וטיפוס ממושך על השחור(שאפילו לא גרם לאיתי נחשון להזיעה.יש כמה יתרונות בלהיות שכן של היידי בת ההרים בכרמל|בזזנו)ביקרנו בעין סעדים ומשם נצמדנו לדרך המעינות (שביל ישראל).שם נפלה ההחלטה הגורלית ,החלטנו להיצמד לשביל ישראל עד סופו. מה שגרם לנו ללכת קטע של כ-2-3 ק"מ בשטח לא עביר בעליל, "הוצאנו את האופניים לטיול".(נאמר לא פעם בקטע ההליכה הנ"ל) אבל כמובן הליכה קצרה ברגל לא תעכיר טיול משובח שכזה . סיימנו אצל אבו שוקרי עם חומוס משובח וכנפה מתוקה. טיול מומלץ בחום
.מי שלא חפצה נפשו בהליכה ממושכת ברגל שיצמד לתאור המסלול המקורי. אהה איתי נחשון: מאד פשוט : כוחה של "Shokatta"גורם לצפוניים להדרים ולדרומיים להצפין, כאלה אנחנו

רֶשֶף

New member
עוד! עוד! ../images/Emo13.gif

באיזה יום זה היה בכלל? חמישי? ראשון? (מתי עברנו לשעון חורף?) מה מצב המים בשרשרת מעמינדב ועד תמר? עדיין טבילים או שנהיו כבר עכורים להחריד? טבלתם? הייתם גם במנזר? עברתם בנקבה? מי זו החבורה? מאיפה? מה אני רוצה מהחיים שלך ולמה אני נודניק?

bez

New member
עוד?עוד?

עברנו לשעון חורף ביום שישי. המים ...המים היו סוגייה לכשעצמה בטיול .השאלה שעלתה כמעט בכל מעיין ,כולל נחל שורק:יטבול או לא יטבול(ההוא המפורסם שבודק חומציות מים בגופו עטור הזקן).אנחנו בכול אופן לא טבלנו באף אחד מהמעינות ,פרט להדגמה של חציית מקור מים מצחין ועכור בסגנון צפוני, ע"י איתי. החבורה היא חבורת "שוקתה" כמובן.החבורה חונכת טיול שלישי בשמה המחודש אחרי עשרות רכיבות ללא שם. רוכבים בחורף בכל יום שישי בבוקר ,בכל הארץ מזה כשנה.(בקיץ גם ביום רביעי בערב) תמיד שמחים לצרף חברים /אורחים וכאלה שמגלים לנו דברים חדשים . אתה מוזמן! Shokatta

רמי לשם

New member
אני המלצתי להשאיר רכב../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

להד"ם!!! זו היתה רק אחת מהאופציות ולדעתי לא הכי טובה. לטעמי הכי טוב הוא להמשיך אחרי מדרגות הסטף עוד כ 700 מטר ואז לפנות שמאלה לעליה בדרך עפר. עליה קשה משהו בן &^%%^, אבל שווה ביותר. סיום נאות למסלול וככה גם מרגישים שעשינו משהו. ולמען הסר כל ספק אני גם ביצעתי את הנ"ל ויותר מפעם אחת.

רֶשֶף

New member
רמי, נראה לי שהוא מתבלבל איתי ../images/Emo13.gif

זה אני שהתעקשתי על הקפצת רכבים ובאותו יום, כשהיה איזה 38 מעלות בצל וסיימנו את המסלול בצהרי היום, זה היה מעשה הנבון ביותר שיכולנו להעלות בדעתנו. בימים קרירים יותר, בהחלט הייתי שוקל בחיוב את אתגר הטיפוס.

איתי נ

New member
מעינות בסטף

אני מודה - סחבו גם אותי. נראה לי שאני אנקום באנשי השוקטה עם איזה טיולון מעגלי של עליות בלבד בכרמל. תיאור עקרוני של המסלול בקישור. בשטח קרו שני דברים: א. ה"גשרון" על נחל שורק (בתמונה) שלא להטעות - המיים בגוון אדמדם (וגם הריח לא משהו). ב. תאור הדרך שהשתמשנו בו פחות מפורט מזה שבקישור. אחרי עין עמינדב המשכנו על ש"י עד הכביש ליד מנזר יוחנן במדבר, הרוב הליכה מתישה ובהחלט לא רכיב.

למעלה