Should You Circumcise Your Child?/ Aaron E. Carroll

trilliane

Well-known member
מנהל
Should You Circumcise Your Child?/ Aaron E. Carroll

http://www.nytimes.com/2016/05/10/u...iding-on-circumcision.html?smid=fb-share&_r=0
אני "מכירה" את ד"ר ארון (אהרון?) א' קרול מהערוץ שלו ביוטיוב Healthcare Triage. אני רשומה לערוץ וצפיתי בעשרות מסרטוניו (לאחרונה לצערי אין לי די פנאי). בשעתו הוא הכין סרטון בנושא מילה (או אולי רק התייחס שאלה ששאלו אותו) ותשובתו קצת ציערה אותי. במאמר הזה הוא שימח אותי מעט יותר.

שתי נקודות יפות וחשובות: הוא מתייחס להפחתה בדלקות בדרכי השתן ולסרטן הפין וכותב בצורה מפורשת שאלה בעיות נדירות בלאו הכי כך שההשפעה של מילה זניחה למדי. הוא גם מותח ביקורת קצרה על המחקר שנערך בשעתו לגבי הדלקת בדרכי השתן, וזה חומר שאפשר להשתמש בו (כי איכשהו תמיד הנקודה הזאת עולה). גם לגבי איידס הוא מציין שאמנם המחקרים שנערכו באפריקה מוכת האיידס היו טובים ומשכנעים, שיעורי האיידס בארה"ב שונים מאוד ולכן גם זה לא ממש רלוונטי לאמריקנים באותה המידה.

לגבי פגיעה בהנאה, כאן הוא קצת אכזב אותי, אבל זו סוגיה שנויה מאוד במחלוקת (מחקרית). ניחא...

אבל התאכזבתי קצת יותר מהנושא המוסרי, שבו הוא שוב ציין שהורים מקבלים החלטות משמעותיות בהרבה עבור ילדיהם. נכון, אבל:
א. החלטות אחרות הן החלטות אחרות; עצם קיומן לא מעלה ולא מוריד מהלגיטימציה להחלטה המסוימת הזאת. הנקודה היא שלא כל החלטה היא לגטימית, וגם מבחינה חוקית הורים לא רשאים לעשות בילדיהם ככל העולה על דעתם.
ב. אין שום חובה או סיבה (למעט הנורמה) שהורים יקבלו החלטה לגבי עיצוב איברי המין של ילדיהם. זו ממש לא החלטה שהורים "צריכים" לקבל (מבחינה עקרונית) הם פשוט יכולים, מעשית.
ג. גם בקבלת ההחלטות המהותיות האחרות אני מקווה שהם שוקלים ולומדים את הנושא היטב ובוחרים באפשרות הפחות פוגענית (במיוחד שמדובר בכזאת בלתי הפיכה).

לבסוף הוא ציין שהוא יהודי (לא ידעתי...) והוא עצמו נימול ומל את בניו, ועבורו זו החלטה אישית, רוחנית, מסורתית יאדה יאדה יאדה. נו טוב, זה מה שיש. אני מניחה שביחס לעובדה שהוא יהודי ואמריקני (וכנראה גם קצת שמרן) זה דווקא יצא לא רע. בסה"כ באמת שהופתעתי לטובה.

למעלה