simptomim

maya rozen

New member
simptomim

שלום לכולם, אני עושה שירות לאומי ולאחרונה פוקדת אותי תשישות מרובה, דבר שמצריך שהות ארוכה ובלתי רצויה בבית, איך לדעתכם עלי לטפל בבעיה?

סיאמית

New member
ראשית!

עלייך לדווח על התשישות לנוירולוג שלך (באיזה בית חולים את מטופלת ואצל מי?). זה חשוב מאוד שהוא ידע ולא רק אנחנו... שנית, רצוי שתלמדי בתקופה של תשישות לחלק את היום שלך כך שיהיו לך פרקי זמן למנוחה. שתי הרבה מים... קחי ויטמין B12 (אולי ימליצו לך על זריקות של ויטמין B12) תשתדלי לאכול נכון ומאוזן. לא אוכל כבד מדי וכאלה...

RomiVais

New member
מאיה....... ../images/Emo39.gif

אני רואה שסיאמית ענתה לך יופי........ ואין לי ממש מה להוסיף, מלבד לאחל לך ים של בריאות ושהתשישות תעבור במהרה! תרגישי טוב!! רומי

לילית7

New member
הי מאיה ../images/Emo13.gif

אני מאוד מסכימה על כל מה שסיאמית כתבה לך. תקשיבי לגוף שלך ואם את מרגישה עייפות סימן שהגוף זקוק למנוחה ואין כמו שינה טובה להחזיר לגוף את הכוחות. לגבי ויטמין B12 שווה לנסות, יש כל מיני מחקרים שאומרים שהוא מועיל למערכת העצבים אבל לא הוכח חד משמעית, בכל אופן שווה לנסות ולראות אם חל שינוי. אני גם התחלתי לקחת את הויטמין הזה בחודשים האחרונים. שמעתי גם על Q10 שאמור לעזור לעייפות אבל מעולם לא ניסיתי כך שאני לא יודעת. אולי כדאי כשאת מספרת לנוירולוג לגבי העייפות לבקש גם בדיקות דם כלליות, רק ליתר בטחון לראות שהכול בסדר כי לפעמים גם חוסר בברזל והומוגלובין נמוך גורמים לעייפות.

RomiVais

New member
לילית יקרה... מה שלומך??? ../images/Emo24.gif

מה זה בדיוק ה- Q10 שהזכרת? עייפות היא בעצם משהו שגם כשלא חולים בטרשת, יכול להיות ממש נפוץ... אפילו אצלי, למען האמת... כך שאני בעצמי אתחיל לקחת ויטמינים והכל... ולהיות ילדה טובה
שיהיה לך יום נפלא רומי

למעלה