Simulated Reality

MetalSinagouge

New member
Simulated Reality

כי בתכל'ס, הכל מסתכם בזה. רוב האתר הבא נועד כדי לספק תשובות אפשריות מבחינת פיזיקה ודברים דוחים מהסוג, אבל החלק הזה הוא כמעט חופשי ממדע, רק ספקולציות הגיוניות וכאלה שלא כל כך: http://www.ipod.org.uk/reality/reality_big_brother.asp מה שמעניין אותי לדעת זה, אם אכן המציאות שלנו תחומה בסה"כ בזיכרון מחשב 10101010, האם יש אולי בעתיד הרחוק איזה מפתחי מחשבים שחשבו שיהיה כיף להכניס "ביצי פסחא" לתוכנה? משהו כזה גמו בGTA שפשוט יעלה חיוך על הפנים ויגרום לנו להבין שאנחנו כלום, ופשוט להמשיך ככה בחיים?

JiyuuKi

New member
לעזאזל!

זה כזה מעצבן שאתה חושב על רעיון מגניב, ואז נכנס לאתר כלשהו ומגלה שכבר חשבו עליו קודם. כבר חשבתי על כל התאוריה שהם נתנו שם לגבי הזמן! ועל הטיעון המעגלי לסתירה של הזמן הרגיל, וכל הדברים שהם אמרו שם. איזה באסה. בכל מקרה - הטיעון שלו לגבי הזמן הרגיל וההצדקה שלו עם סימולציה הוא שגוי. כי אז אפשר לתת את אותו טיעון לגבי הזמן של המחשב, ואם הזמן של המחשב הוא תמידי (כלומר tenseless), אז גם הNOW שהוא קובע לנו, הוא לא זמן מדוייק, מכיוון שגם בעולם של המחשב הוא לא יהיה ברגע מדוייק. וכדי שהוא יהיה ברגע מדוייק, גם המחשב צריך להיות בתוך מחשב. וגם המחשב שבתוכו המחשב. ושוב אנחנו נכנסים למעגל אינסופי. ואז זה בעצם אומר שגם הזמן של המחשב מרוח, ולכן גם הזמן שלנו מרוח. פשוט לא הם ולא אנחנו נמצאים בפרספקטיבה לראות את זה. ולמה אתה אומר שפיסיקה זה דוחה??

MetalSinagouge

New member
על הזמן לא קראתי עדיין, כי

קצת נבהלתי מהדיאגרמות התלת מימדיות. אבל זה ממש מעניין, בעצם אולי הדף הכי יפה (ומעניין כנראה) שנתקלתי בו במסגרת הSimulation Argument. אני ופיזיקה ברוגז עוד מכיתה י, סיפור ארוך ולא פשוט. אבל גם אם המצב היה שונה, אני חושב שיש מעט מאוד אנשים בעולם שבאמת מבינים מה זו מכניקת קוונטים, והפירושים המוזרים שלה, ומי שלא מבין- מוטב שיציג גם תאוריות של מד"ב מוזר, כי זה יהיה אותו דבר. לגבי הרעיון מי חשב עליו קודם, אל תתבאס (למרות שזה קשה), בסה"כ כולנו אנשים ולך תדע, אולי איזה אדם קדמון חשב עליו לפנינו וחקק אותו בציורים הזויים על קיר מערה. אולי אתה באמת היית הראשון לחשוב עליו אבל הוא דלף במודע הקולקטיבי לשאר האנושות (זה היה מטומטם, אבל אולי). אני חושב שעכשיו הבנתי למה התאוריה הזו נשמעת לי יפה מבחינה אסתטית. זה בעצם אומר שאנחנו, האנשים, מאותו מקור. מאותו חרא. תחשוב שעכשיו יושב איזה עתודאי שמן ומיוזע (בטח הקוד שלי ימחק מהתוכנה אחרי השליחה של זה) בשנת 2500, בחליפת מתכת ושותה קולה ממתקן על-מוליך שהוא נחשב לאלוהים. זה בטח מצב כל כך מבאס, שזה פשוט יגרום לכל ה"סימס" של האנושות שלנו להתאחד ולחיות ביחד עד הסוף המר של וירוס טרויאני מאתר P0rn.

JiyuuKi

New member
Hail physics!

אני עכשיו עושה תואר בפיסיקה, וזה ממש שווה. למרות שעוד לא הגענו לקוונטים (זה רק שנה הבאה) התחלנו תורת היחסות וזה כל כך מוזר! אתה מגלה שהעולם הרבה יותר מגניב ממה שהוא נראה. למשל, כמה שאתה זז מהר יותר, ככה הזמן שלך נעשה איטי יותר ואתה גם מתכווץ ביחס לצופה מבחוץ, והוא מתכווץ ביחס אליך [כי כמובן, הוא זז ביחס אליך], וגם אם אתה נוסע ממש מהר אתה רואה מקדימה את העבר, ומאחורה את העתיד. ועוד משהו מגניב זה שלא משנה כמה מהר תיסע, מהירות האור תמיד תיהיה אותה מהירות ביחס אליך! זה מטורף. הבעייה היחידה היא שהמתמטיקה משתלטת לך על השכל.

MetalSinagouge

New member
את זה אני מכיר:)

ערוץ 8 וכאלה... כשאתה לומד ומבין את זה זה סבבה, אבל כשסתם יש כל מיני תאוריות לא מחוברות זה באסה. בכל זאת אני עדיין חושב שרק המדע יוכל לענות על שאלת המציאות...

למעלה