Skilled Worker לבעל אישור עבודה זמני

m a n u G

New member
Skilled Worker לבעל אישור עבודה זמני

שלום לכולם! אני כרגע עובד בקנדה עם אישור עבודה זמני, ברצוני להגיש בקשה לתושבות קבע כ-skilled worker. לפי מה שאמרו לי בשגרירות בת"א, אני חייב להגיש את הבקשה כ-simplified ואז יתייחסו אליה כמו לכל בקשה אחרת, כלומר יסתכלו עליה בעוד שנתיים בערך. יש לי אפשרות להגיש את הבקשה בתהליך הרגיל בבפאלו ואז לפי מה שכתוב באתר יש התייחסות לזה שאני כבר עובד בקנדה וזה אמור לזרז את התהליך, אבל אז אני צריך לתרגם הכל לאנגלית ולהוכיח להם שהשירות שלי בקבע נחשב לניסיון בעבודה (זאת אמורה להיות בעיה?). השאלה שלי אל חברי הפורום היקרים היא האם מישהו יודע אם אני באמת חייב להגיש את הבקשה כ-simplified בת"א ואם כן, האם זה אכן יקח שנתיים-שלוש או בגלל שאני כבר עובד בקנדה עם אישור זה אמור לקחת פחות זמן? תודה לעונים וחג שמח!

תלתל11

New member
בדיוק הגשתי, אז הכל טרי :)

לא ברור לי למה אמרו לך שאתה צריך להגיש בתהליך המפושט. אפשר להגיש למסלול המקוצר, זה מה שאני עשיתי ואם תחפש אחרוה, יש כמה אנשים שעשו את זה לאחרונה ודיווחו כאן. אתה צריך שויזת העבודה שלך תהיה בתוקף למשך 12 חודשים לפחות, מזמן ההגשה, ואתה צריך מכתב מהמעסיק שמצהיר שבכוונתו להמשיך להעסיק אותך לתקופה בלתי מוגבלת אם תקבל PR.

m a n u G

New member
ויזת עבודה

ויזת העבודה שלי בתוקף ל-10 חודשים בערך, אני יכול להאריך אותה בלי בעיה?

תלתל11

New member
המממ... בעייה

בעקרון יש אפשרות להאריך, צריך מכתב מעסיק וכו'. אבל אני לא בטוחה שאתה יכול לעשות את זה כבר עכשיו - אולי רק קרוב יותר לזמן שהיא תפקע. אתה יכול לנסות לברר אצל הגורם הרלוונטי ב-CIC.

predoc

New member
מה שאת אומרת לא מדוייק

קיימים בישראל שני מסלולים לקבלת PR המסלול המפושט שלוקח נכון להיום קצת יותר משנתיים ומהסלול לכאלו שיש להם עבודה מסודרת שאינה מוגבלת בזמן ( המסלול שאת הגשת בו ) שלוקח מספר חודשים בודדים ולמעשה מקבלים את ההזמנה לבדיקות בתוך ימים בודדים על פי הניסיון של חברי הפורום. היה בעבר דיון בעניין האם קיים מסלול נוסף לא רישמי של כאלו שעובדים בקנדה אבל אין להם את אותו מכתב שהמעסיק מבקש להעסיק אותם ללא הגבלה. גם אם היה מסלול לא רישמי כזה בעבר הרי אני ועוד כאלו שמכיר אישית סביבי הם הוכחה שהמסלול הזה אינו קיים עוד. מסלול כזה לכאלו שכבר עובדים בקנדה אבל אין להם את אותו מכתב כן קיים בצורה רישמית לחלוטין בבאפלו ופעם האחרונה שהיה לי חשק לבדוק זמן הטיפול הכולל ב 50% מהבקשות היה משהו כמו 19 חודשים - מהסוג הזה. ההליך יותר קצר מההליך הרגיל בבאפלו. אז כן השגירות צודקת לחלוטין ויש אפשרות להגיש בבאפלו במסלול המיוחד לכאלו שכבר עובדים בקנדה ואין להם מכתב מהמעסיק שהוא מוכן להעסיק אותם עד אין סוף. אם זה המצב של השואל - הוא יכול להגיש במסלול הזה אם יש לו מכתב מהמעסיק ( כמו לך ) כמובן להגיש בארץ יותר קצר מכל מסלול שאני יודע בבאפלו. ויותר קל. בזמנו (תחילת השנה) כאשר אין מכתב מהמעסיק ההפרש של 5 חודשים לא הצדיק פניה לבאפלו שאני מאחר והסטיסטיקה בארץ אמרה 24 חודש בלבד. אם היום היא 36 חודש צריך לעשות שיקול מחדש.

m a n u G

New member
יש מכתב, אין אישור לשנה

יש לי מכתב מהמעסיק. הבעיה היא הדרישה שיהיה לי אישור עבודה זמני לשנה מרגע הגשת הבקשה ונכון להיום האישור שלי בתוקף רק לעוד 10 חודשים (עד סוף מרץ 2008). השאלה היא האם אני בכל זאת יכול להגיש במסלול המקוצר או שהם ידחו את הבקשה על המקום? ואם אני לא יכול להגיש במסלול המקוצר, אז האם יש סיכוי שיאריכו לי את האישור כבר עכשיו?

אם יש לך מכתב מהמעסיק

שבכוונתו להעסיקך במשרה בעלת אופי קבוע, אתה יכול להגיש מייד תיק מלא. אם הרישיון היה ל 12 חודש, והוא תקף ל 10 נראה לי שלא ידחו את התיק. ואם ידחו, תמתין כמה חודשים, תאריך את הרשיון ל 3 שנים מיום שנכנסת ותגיש מחדש. ציוני IELTS או פטור ממנו יש לך? זה צריך להיות חלק מהתיק.

predoc

New member
מסכים עם המושב

אם יש מכתב לאסוף מהר את כל המסמכים כולל הכל ולהגיש התנאי של 12 חודש הוא תנאי שלמעשה לא ישים כי מרבית אישורי העבודה הם לשנה בלבד. בקצב התנועה הקנדית אתה מקבל את האישור כבר חודש חודשיים לאחר שהקודם פג בתוך השנה שהאישור כבר תקף. למרות שהגשת את זה שלושה חודשים לפי שפג תוקף. הרעיון בדרישה ל12 חודשים הוא ככל הנראה רק שלא יווצר מצב שחודשיים לפני שפג אישור העבודה תבוא אליהם בדרישה ל PR ותבקש מהר מהר כי האישור עבודה עומד לפוג. 10 חודשים זה מספיק קרוב ל 12 כדי שיקבלו ממך את כל הממסכים ועל המקום אם הכל בסדר קרוב לוודאי שתקבל זימון לבדיקות. עפ הנוהל הקנדי כמעט בכל תהליך מרגע שהגשת בקשה להארכה שינוי עד לאישור/שלילה אתה נשאר על הסטטוס הקודם. בהצלחה ותעדכן.

m a n u G

New member
תודה רבה על כל העזרה

עשיתי היום מבחן IELTS, ברגע שיגיעו התוצאות אני מגיש את הבקשה, נקווה שלא יעשו בעיות עם זה שנשאר לי פחות משנה לאישור הזמני. דרך אגב, אני אמור לבקש מ-IELTS לשלוח את התוצאות לשגרירות רק לאחר פתיחת התיק או שאני יכול לעשות את זה כבר עכשיו?

תלתל11

New member
מעניין

לא ידעתי שהמסלול הזה עדיין קיים אחרי השינוי שעשו בספטמבר. בכל מקרה עדיף לעשות את זה בארץ - יותר מהר וחוסך תרגום של כל המסמכים. לא צריכה להיות בעייה להוציא מכתב מעסיק - זה לא מחייב אותו לשום דבר. בעייה תהיה במקרים שמראש ברור שמדובר בעבודה זמנית, כמו פלושיפ או פוסטדוקטורט.

למעלה