sky arrow 600

sky arrow 600

מישהו מכיר? מישהו שמע?
יש כזה בארץ? אם לא היכן באירופה אפשר לשכור כזה לטיסת הכרות?
תודה למשיבים.

ZeevRozenek1

New member
sky arrow

אהלן אודי. לונג טיים נו סי .
המטוס יצא לשוק "אי-שם" בשנות ה-90 , במפעל קטן ליד רומא שהיה בבעלות חבר פרלמנט שהצליח להשיג מימון ציבורי למטוס שהוצג כ"חידוש טכנולוגי" .
לאחר שנים מעטות המפעל נסגר ולא תראה הרבה מטסים כאלה באיטליה ובטח לא מחוצה לה (ראיתי אחד בהולנד)
בסוף שנות ה-90 בקרתי פעמיים במנחת ליד רומא וכל פעם המראתי לטיסת "הכרות" (עם מדריכים) והתאכזבתי .
המטוס נראה יפה, כנף עילית מאחורי המושב האחורי עם מנוע מופנה אחורה, חופה שקופה לגמרי שנותנת לטייס ולנוסע ראות מושלמת 270 מעלות .
המטוס כבד מאוד ולדעתי העניה 100 כ"ס לא מספיקים, ונותנים הרגשה של טיסה על עגלה עמוסה בחציר .
הסטיק נמצא על הבסיס הימני של החופה , נראה ופועל כמו בריח של דלת ישנה, משהוא שהזכיר לי את הבריח של הרובה הצ'כי שהתאמנתי עליו בגדנ"ע .
בכל מקרה, לא נראה לי שאפשר לשכור אותו. אולי לקנות , צריך לחפש באתר
SKY SUPERMARKET .

sky-arrow-600

שלום אודי,
בעבר גם התעניינתי במטוס.
1- למיטב ידיעתי אין כזה בארץ.
2- נכון לבדיקתי האחרונה שבוצעה לפני כשנתיים, היו בארה"ב שלושה מטוסים כאלו להשכרה. http://www.hansenairgroup.com/sky-arrow-600-sport/sky-arrow-600-sport.html
בתקופה ההיא ביקרתי אצל המפעיל\בעלים הנ"ל במטרה לטוס באחד כזה אולם לצערי המטוס השמיש היחידי היה בפעילות במדינה אחרת.
נותר לי אלא להתרשם ממטוס שחנה מקורקע בהנגר המועדון. המטוס גדול יחסית, כבד, מרווח ובעל ראות נהדרת משני המושבים. הקוקפיט מעט צפוף אבל מתרגלים. חופה שקופה גדולה ומיעוט פתחי אוורור\יציאת אוויר מבטיחים אפקט סאונה.
משיחה עם המדריך הראשי עולה כי המטוס נח ונעים להטסה, מעט קלסטרופובי ודי חם בקוקפיט. הוצאות אחזקה נמוכות (אחרי הכל ארה"ב) ואמין למעט נטית המנוע להתחממות וביצועים סבירים בלבד בתנאי מז"א חמים\לחות גבוהה.
אבי

עמוס 2cv

New member
אפשר לטוס בלי חופה

אם אינני טועה, לפני שנים ביקר כלי כזה באומני הורייזון, הגיעו

בטיסה מחו"ל אני חושב.

רן בג

New member
טסתי עליו...כבד...עדיין...לא משהו...לא מיוצר יותר

לא היה בארץ יאיר.

נתי ניב

New member
קצת ליכלוך...

רן, תקן נא את זכרוני המתעתע, משהו בזכרוני משדר לי שאיך שהוא המטוס הזה היה מעורב במלחמת היהודים דודי/מול העולם החופשי, מישהו ניסה ללכלך על מישהו זכור לך משהו? דבר חופשי ממילא הכל היסטוריה
בדרך לאושקוש לסוף שבוע של סדנת " CHAPTERS LEADERSHIP "

ברכות
נתי

נתי ניב

New member
נכון נכון איזה יופי של סיפור זה היה וקצת חדשות ממני

נמצא בסוף שבוע באושקוש לסדנת מנהיגות של מנהלי CHAPTERS באולם כ 80 איש מרחבי ארה"ב והעולם, מרחיב את הדעת ביחוד מלהיב לראות מנהלי CHAPTERS דם חדש, צעירים שמנהלים מועדונים למופת ה EAA נותן לנו פה כבוד מלכים וטחיפול VIP ממש ממש כיף כמעט התחלתי לשכוח את רוח התעופה והנה החזירו לי- כיף גדול

למעלה