SL(2019)

EyesToSee

New member

steiff

New member
מעדיף את הראשונה

החיתוך של המצח מוציא מהמסגרת חלקים שרופים שממילא לא נעימים לעין ולא תורמים תוכן.
חשיפה נכונה למרות הרקע הבהיר.
המבט הישיר לעדשה וההשתקפות של הרקע בעיניים, הרקע השרוף שמתמזג לזקן הלבן.

יפה מאד.

להפך.

.
על הצילום הראשון יש מסכה עכורה - שנעשתה כדי לכסות על השטחים הלבנים השרופים. התוצאה ממש גרועה.
כמובן, החלקים השרופים צועקים. גם אם הצלם כיוון ל-"הרקע השרוף שמתמזג לזקן הלבן" - עדיין, השריפה גדולה מדי (שטחים גדולים מדי של השפם - שרופים לחלוטין).
*
אני מנחש שחשיפה - שהייתה מעדיפה פנים כהות יותר מצד אחד, ומצד שני חשיפה נכונה יותר לשערות השפם, הגבות והזיפים הלבנים (דרך-אגב, החלקים היותר אופייניים של הפורטרט הזה) - הייתה נותנת תוצאה מעניינת יותר.
*
(השמעת על - Fill-Flash ?).
*
*
*
על-כל-פנים, 3 הצילומים נראים "פשוטים" (תיעודיים, ללא תרומה יצירתית מספיק).

.

steiff

New member
אהבתי פחות...

התמונה קצת אפלולית. נראה כאילו צולמה בתת חשיפה. לא יודע אם זה מכוון. אם היה מדובר בשקיעה או זריחה אז מילא, ואז כמובן הייתי מצפה לראות צבעים אחרים בקו המגע של הים והשמים, וכמובן בעננים.

נראה לי גם שהאופק לא לגמרי ישר. כמה מעלות נגד השעון. אולי זו אשליה אופטית בגלל גזע העץ הנוטה?

מעבר לזה גדר העץ משמאל נראית לי כאלמנט מפוספס. ספק צללית, ספק גדר. אבל הבליטה לתוך קו המים מסירה ספק. נראה לי שהתמונה יכולה היתה להתקמפז טוב יותר אם היית מצלם מגובה נמוך יותר כך שכל המעקה העליון של הגדר היה בתוך קו המים. תמונות של חוף דרך עץ דקל כבר ראינו מליונים...

EyesToSee

New member
תמונת אוירה - צולמה לאחר השקיעה

הסיפור מאחורי הגדר (לא מופיע בתמונה זו).

הגדר מקיפה פיסת חוף שבה מתנדבים מגדלים צבי-ים פגועים ו ביצים של צבי-ים עד לבקיעתם ואח"כ מחזירים אותם לטבע (האוקינוס הצמוד לחוף).

כאמור, אין זכר בתמונה לסיפור זה.

תודה על התגובה המנומסת.

EyesToSee

New member
תודה על תגובות מנומסות, בלתי מתלהמות ושאינן תוקפות את הצלם.

אולי בסוף יחזרו לפורום חלק מהעוזבים.

כמו שכתבתי במקום אחר, גם כאן נכון ש-

.
"3 הצילומים נראים "פשוטים" (תיעודיים, ללא תרומה יצירתית מספיק)".

.

steiff

New member
,תמונת העץ היא המוצלחת מהשלוש לטעמי

אם כי גם לגביה אני בתחושה מעורבת. מצד אחד מבחינת האיזון בין שמים, קרקע ועץ - בחירה מעניינת של הרבה שמים ומעט קרקע ומיקום של האובייקט, העץ, כמעט במרכז התמונה. מצד שני העוף שנח על ענפי העץ - קצת אובד בתמונה. עוד קצת ״זום״ או ״קרופ״ שימלא את התמונה בעץ יכול היה לטעמי לעשות רק טוב לתמונה.

תמונת העדר יפה. שוב יש לי תחושה של אופק לא ישר, אבל יכול להיות שהיא סובייקטיבית בגלל קו המים, משום שכאשר מתרחקים מהתמונה ומהפרטים הקרקע נראית מאוזנת. שוב יש בתמונה המון שמים (היפהפיים!) יחסית לקרקע ושוב האובייקטים החיים קטנים מאד יחסית לכל התמונה. מה שבעיקר מפריע כאן זה העץ החתוך משמאל והעדר החתוך מימין. זו מסוג התמונות שאולי היו ראויות לפנורמה.

על הטוסיק של הפיל אין לי הרבה מה לומר.תמונה די סתמית גם מבחינת הנושא וגם מבחינת הביצוע. צל הענפים לא מוסיף, הצבעים דהויים.

למעלה