Sliha sheze beotiot shel anglit

Yablolonet

New member
Sliha sheze beotiot shel anglit

Ani hayelet ain li mahshev az ani po mehapelefon az sliha ani mekava shetohlo lazor li hishtamasti ao neezarti paam ahat bedimyon modrah veze garam li lesiyotim ani lo yodat lama ze lo keailo hidrahti et azmi mishi menosa azra li ze yahol lihiot shehasiotim navo meezem hanose velo mehadimion azmo? Veim ken yesh dereh leshalev ben shnyhem kah shelo yehyo li siyotim? Ode lahem meod aim tenaso lazor...

אנסה לענות מנסיוני המוגבל

קודם כל אספר לך עוד משהו (בנוסף למה שכבר כתבתי כאן בפורום) על המפגש האחרון שהיה לי בסדנת הדמיון המודרך שאני נמצאת בה: אחרי הרפיה המדריך לקח את הדימוי של הלב עם החץ, כי יש הרבה ציורים וכו' שבהם הדימוי הזה הוא דימוי של אהבה. אז לפי זה ההנחיה היתה להתחיל לירות לעצמנו חיצים בלב
בדמיון "כדי לעורר אותו". לי זה ממש לא הסתדר, כי חץ בלב זה כאב בשבילי, וזה מוות. כשיריתי לעצמי חיצים, הלב לא התעורר, הוא נעשה מחורר ונמס מרוב דם. ממש לא מה שהיה באמת אמור להיות. אחרי ש"התעוררנו" מהתרגיל, והיה מעין שירינג על התרגיל (כלומר כל אחד סיפר את החוויה שלו) התברר שלא רק אני הרגשתי ככה. מתברר שהמדריך לקח איזה דימוי שמדבר אליו אבל לא בהכרח מדבר אל אחרים. אצלו החץ עם הלב מתקשר לאהבה, אצל אחרים, זה מתקשר לכאב, סבל ומוות. אז אחרי כן היה איזה תרגיל שהיה אמור להיות כאילו "חוויה מתקנת", בעקבות מה שאנשים אמרו, ולדמות אנרגיה חיובית שנכנסת לאיזור הלב. אני כבר לא הצלחתי גם בזה כי השתעלתי והיו כל מיני תופעות גופניות אחרות שהוציאו אותי מהריכוז. מה שאני אומרת זה, שאם היו לך סיוטים, יכול להיות שזה בגלל שהלכת לפי מה שהמדריכה אמרה, שהדימויים או הדברים שהיא הנחתה אותך לראות בדמיון לא בהכרח מתאימים לך. אני חושבת שצריך מאוד להזהר כשמתעסקים עם דמיון מודרך. לפני שאת מקשיבה למדריכה, הקשיבי קודם כל לעצמך, מה את צריכה ומה לך מתאים. ואם את נעזרת במדריך/מדריכה שתפי אותם בהרגשה שלך. אחרי הכל גם הם יכולים ללמוד ממך ולא רק ההפך. בהצלחה!

freearth10

New member
התערבות בהדמייה

לפני כחצי שנה העליתי כאן שאלה: עד כמה מותר למטפל להתערב בתהליך ההדמייה. אני למדתי דמיון מודרך מאוד מודרך, שעבד יופי עד שאחד המטופלים שלי קיבל בחילה לאחר הטיפול ואז הבנתי שהוא לא עיכל את החוויה. זו באמת הזדמנות טובה להודות מקרב לב לרוח מדבר ולהגר על התשובות שלהם, ששינו את גישתי לדמיון המודרך, בו אני נותנת היום את כל הבמה למטופל ויודעת שגם אם הוא לא מצליח להגיע למה שלי היה בראש - זה רק סימן שיש לו עוד מה ללמוד בדרך לשם. והדימויים צריכים להגיע מעולם החוויות של המטופל ולא שלי ואז מגיעים להדמייה ממש מדהימה כל פעם מחדש שגורמת גם לשינוי המיוחל. במקרה שלך, ברור שלא היית מוכנה להדמייה אליה הודרכת ולכן סבלת מסיוטים. האם היו לך גם בחילות? כי יתכן שהיית צריכה את הסיוט כדי לעכל את החווייה ואז יתכן שבסופו של דבר היא בכל זאת היתה יעילה, אבל אני בעד עבודה הרבה יותר עדינה ומתונה שמותאמת למטופל ליכולת שלו, לרצון שלו ולכח שלו. מאיה

Yablolonet

New member
...

Ze lo haya kmo ma sheneta sipra dimoy shel levavot vehezim ela hahzara lemeora mesoyam bahaym mimakom batoh rak sheani beyzsho shalav kvar lo hergashti kol kah betoha veahar keshehegati habayta hergashti mamash ra lo rak fizit vebalayla syotim... Lo masho shehayti lahzor alav rak mehapahad shel lehargish kol kah ra...

האם תוכלי לפרט קצת יותר...

מה בדיוק הסיוטים האלה? מה את רואה? אולי נוכל לחשוב יחד על דימוי כלשהו שיכול לעזור לך להתמודד עם הסיוטים האלה או להפחית אותם... מה דעתך? הגר

Yablolonet

New member
Ani arhiv..

Hasyotim haelo hem lo masheho hadash li hayo li otam beavar vetkofa dey aroka lifney ayze hatzi shana hayta li tkofa shemanaati meazmi sheyna ki pahadeti lahlom et hasyotim haelo ad shebasof hdgof lo amad beze veyashamti hasyotim kimaat lo hazro meaz prat lepaamim rehokot, elo lo stam syotim elo syotim al masho sheavarti ´havaya´ aval lo mehasog hatov haemet hi shelo mamash shamati al dimyon modrah ad shehethalti lalehet limifgashm ani nifgeshet aim banot sheavro et ma shdani avarti (otan banot) verak az

freearth10

New member
סיוטים אחרי דמיון מודרך

עד כמה שאני מבינה יכול להיות שמי שעשתה לך את ההדמייה לקחה על עצמה את ההובלה ולא רק את ההדרכה. ולכן הגעתם לדימויים שאת עדיין לא היית מוכנה לעכל אותם ולכן סבלת מאוד בלילה. דרך אגב, אני עדיין לא אומרת שהטיפול הזה לא עזר כי יכול להיות שמהסיוט הזה למדת גם משהו, משהו שהעמיד אותך בפני מצב שאת חייבת לבחור כעת. ואולי דווקא הסיוט הזה אילץ אותך לחשוב על מה שקרה שם. אני היום לא עובדת יותר בשיטה הזאת. ומהנסיון שלי למדתי שכמה שההדמייה באה יותר מהבחירה של המטופל היא עושה עבודה שמתאימה יותר למצב העכשווי שלו ולכן אין עוד תופעות של סיוטים ובחילות. יתכן גם שהיא עבדה רק על השלילי ולא על הסמל החיובי ובעצם השאירה אותך באמצע הטיפול עם הרבה מאוד בלבול. מדמיון מודרך בדרך כלל יוצאים יותר מחוזקים ממה שהיינו קודם ועם הרגשה כללית הרבה יותר טובה. מאיה

למעלה