SMAL GODES

smadarbi

New member
SMAL GODES

טוב, חברה הלוותה לי את זה ואמרה שהוא הכי טוב ואני כבר שנה מנסה לקרוא אותו באמת ואין לי בעיה קריאת אנגלית יש לי שליטה טובה אבל זה פשוט מבאס אותי לקרוא באנגלית כל כך שזה עושה לי מחסום פסיכולוגי
... כנראה שיירים מהתכיון וה BOOK REPORET ... מכל מה שקרתאי בנתיים ( לדעתי זה כל מה שיש בעברית...) הכי אהבתי את אור מופלא ... הוא היה מצחיק בטרוף אני לא מחשיבה את בשורות טובות כי הוא מבחינתי מחוץ לסדרה הרגילה של טרי פראצ'ט אחרת הוא נחשב להכי טוב ...

ויימס

New member
עוד מעט מתרגמים אותו לעברית.

בעצם, תירגמו כבר, עכשיו רק צריך לחכות ולראות מתי יהיה בכיף שלהם להוציא את זה לאור. אז המתיני קמעה. אם תקראי אותו בעברית, אחר כך תוכלי לקרוא אותו באנגלית ויהיה לך הרבה יותר קל. חבל לא לקרוא אותו באנגלית בכלל כי זה פשוט יותר טוב בשפת המקור. ואור מופלא באמת הכי טוב.

smadarbi

New member
תרגומים

נדמה לי שיש לי את כל מה שתרגמו לעברית אבל נראה שיש לך יותר מידע ממני... אז את אולי יודעת מה קייןם בתרגום ( ומסתבר גם- מה עומדים לתרגם?) כי בכל חנות ספרים שאני עוברת אני נכנסת לחפש ספרים שלו אבל כמעט ולא מוצאת( חוץ מצות ספרים שיש להם פשוט מדף שלם שמוקדש לו ושם מצאתי כל מה שנדמה לי שיצא בעברית)

בעברית

קיימים כרגע על המדפים (ונחטפים כמו עוגיות חמות אחרי הגשם) התרגומים של 12 הספרים הראשונים בסדרה, למעט Eric (כלומר 11). 1. צבע הכשף 2. אור מופלא 3. פולחני כשף 4. תרועת מוות 5. מעשי קסמים 6. אחיות הגורל 7. פירמידות 8. שומרים! שומרים! 9. ראינוע 10. איש הקציר 11. מכשפות בחו"ל לאחרונה נשלחה עצומה להוצאת "כנרת" בבקשה (דרישה? תביעה? איומים? שוחד?) להמשיך את מלאכת התרגום המקודשת. למרבה הפלא (הצער? ההפתעה? הביזיון?) באותו היום פורסם כאן על כך שההוצאה כבר עומלת על תרגום שלושת הבאים בתור, Small Gods, Lorda & Ladies, Men at Arms. כמו כן, ישנו כמובן "בשורות טובות".

מוזר, אבל בסטימצקי אין את "שומרים ש

לאחר המלצה חמה של ידיד, התחלתי לקרוא את הספרים של פראצ'ט. התלהבתי מהרגע הראשון, וממש לאחרונה רכשתי בסטימצקי (במבצע שהיה להם עם 'לאומי ויזה') את כל הספרים. מוזר, אבל אין לסטימצקי את "שומרים! שומרים!" לא באתר ibooks ולא בשום מקום. ניגשתי למחסן הראשי בבני ברק, ושם בדקו לי במחשב ואמרו לי שמופיע להם שקיים כזה ספר, אבל הוא מעולם לא היה במלאי במחסן, ומכאן שמעולם לא היה בשום חנות סטימצקי... למעשה אין לי אותו (איפה קונים?!). מוזר לא? באתר L-Space יש מעין מדריך גרפי כזה שמקשר בין הספרים בקשרי עלילה.... זה נחמד, כי כך קראתי את הספר הראשון, אח"כ השני ואז את החמישי (מעשי קסמים) שמתקשר לעלילה.... אז זה נחמד. אה, ומכיוון שלא כתבתי כאן אף פעם, אני אכתוב לכם את הציטוט שהכי הצחיק אותי (מהזכרון, אז אולי זה לא מדויק)... זה הקטע ב"אור מופלא" שסתם-רוח הולך לקושש זרדים למדורה ואז מישהו מדבר אליו... זה ממש כנראה לא מדויק, אבל זה הדיאלוג הזכור לי: "אתה לא במקרה עץ?" "טיפש, עצים לא יכולים לדבר" "כן... לאחרונה היתה לי בעיה כזו עם עצים... אתה יודע איך זה..." "לא... אני סלע."

smadarbi

New member
שומרים שומרים

יש ב"צומת ספרים". בדוק. הייתי שם לפני שבוע( לפחות בסניף בחיפה) אבל אם יש לסניף אחד אז בטוח אפשר להזמין את זה לסניף אחר -שווה לנסות-אחלה ספר אחד האהובים עלי. יש שם ציטוטים נהדרים- להלן הציטוט של החתימה שלי... ואם את חדשה בפורום אז לדעתי יש טקס קבלה שאת צריכה לעבור. אני עברתי( לפני שבוע...)אחלה טקס- שווה.

ויימס

New member
"עצים לא יכולים לדבר.

רק מטורפים מדברים עם עצים. אני לא מטורף. שלום." אה, טקס הקבלה, הוא, אה, נמצא פה איפשהו, איפה שמתי אותו? תכף אני אאבד גם את הראש שלי. את צריכה לתת: 1. ספר אהוב. 2. דמות אהובה. 3. איך הדמות התפתחה. 4. קטע אהוב. 5. ציטוט נתת כבר, אז... כן. 6. מה המקור לכינוי שלך 7. לעשות את המבחנים שמופיעים בהמשך.

Evil Gremlin

New member
ספרים של טרי פראצ'ט יכולים

להיות מאתגרים למי שלא רגיל לקריאה באנגלית.. אבל עם הזמן מתרגלים

למעלה