SNA מול TCP/IP

uri11111

New member
SNA מול TCP/IP

פרט ללאומי כארד בנק דיסקונט וצה"ל האם יש עוד ארגונים שמישמים TCP/IP באופן מלא ? בבאופן מלא הכוונה היא שהארגון החליט ל"הרוג את ה SNA" , או לא משתמש בו כלל , ש CICS ו DB2 העיקריים של הארגון מורצים ב LPAR עם TCP/IP . האם יש עדיין ארגונים בהם ה LPAR המרכזי הוא "SNA ONLY" האם זה נובע מאבטחת מידע , שמרנות או שילוב של השניים.

שמעתי

לאחרונה שבנק הפועלים הפעיל TCPIP בסביבות ה-PROD שלו, אבל אני לא ממש בקיא בפרטים... אולי אם יש כאן מישהו משם הוא יוכל להרחיב

רונןMF

New member
אני חושב

שבחברת כרטיסי אשראי גדולה (ולא לאומי כארד) יש כבר מספר שנים TCPIP שמיושם לצד ה-SNA מה שאפשר לעשות IP הם עושים...

כן ולא

מלבד בנק דיסקונט אין ארגון בארץ שמסוגל "להרוג" באופן מלא את עולם ה-SNA שלו בשלב זה. ככל שהזמן חולף יותר ויותר ארגונים מפעילים TCP/IP במחיצות הייצור שלהם ומשלבים יישומים מתקדמים לצד יישומי ה-SNA הקלאסי. כמו כן ישנם פתרונות כגון EE אשר מאפשרים להגיע אל המחשב המרכזי ב-(TCP (UDP ואפליקציות בתוך המחשב המרכזי מדברות בינן לבין עצמן ב-SNA . לאחר שיישמתי TCP/IP ייצורי במספר ארגונים (צה"ל, חברת כרטיסי אשראי, בנק...) ונתתי יעוץ בנושא לארגונים נוספים, הרושם שלי הוא שהחסם העיקרי להכנסת TCP/IP למחשב המרכזי הוא החשש מיצירת פרצות אבטחת מידע. על חששות אלו (שחלקם מוצדקים) של מחלקות אבטחת מידע בארגון בדר"כ ניתן להתגבר אם עושים זאת נכון, מוגן ובטוח.

מה זה "להרוג את SNA" ?

גם אם אין לך רכיבי SNA ברשת, אתה נשאר עם VTAM ב MF שאתה צריך לתחזק ולתפעל, כי ה-TCPIP משתמש בשירותים שלו. לדוגמא, כרטיס OSA בתצורת QDIO, שמשמש לתעבורת TCPIP בלבד, יש להגדיר ב VTAM בתור TRLE. מעניין, אגב, מה עומד מאחורי הטענה ש SNA יותר מאובטח מ TCPIP. זה שפעם היו פרצות אבטחה ב FTP ? נו, כבר סגרו אותן מאז ביישומים המסחריים.

shaymi8

New member
לא בדיוק

אני עובד במוסד פיננסי שבו כל ה - LPARים הם SNA (מסיבות של אבטחת מידע) ויש רק LPAR אחד שעובד TCP/IP עקב כמה מוצרי OPEN שחייבים תקשורת בפרוטוקול זה

למעלה