snri /ssri באמת לא מפתחות תלות?

קונור2

New member
snri /ssri באמת לא מפתחות תלות?

במשך שנתיים לקחתי את התרופה ויאפקס למרות שהשפעה שלה הייתה מועטה. מאז שהפסקתי בהדרגה ובאיטיות לקחת את התרופה. כבר שלושה חודשים יש לי דיכאון וחרדה חריפים והרבה יותר חזקים ממה שהיה לפני תחילת הטיפול. בהתחלה חשבתי שפשוט אולי אני ככה כאשר אני בלי התרופה.
וזה סימן ליעילות של התרופה עליי. וצריך לחזור אליה כי היא עוזרת לי מאוד. אבל אני יודע שלפני תחילת הטיפול העוצמות של החרדה והדיכאון לא היו כל כך חזקים. אני זוכר איך הייתי לפני. אני מרגיש כאילו פיתחתי תלות לתרופה. ועכשיו יעברו עוד כמה חודשים עד שאני אחזור להיות כמו שהייתי פעם.(עם חרדות מתונות יותר) למרות שכל הרופאים טוענים שהתרופות האלו לא יוצרות תלות אני חושב שכן עובדה שמעולם לא הרגשתי כל כך נורא סתם כך.

Lady Stark

New member
הי קונור

הכי טוב שתתייעץ עם פסיכיאטר לגבי זה.
יכול מאוד להיות שמה שאתה חווה זה תסמיני גמילה ושזה צריך להירגע. אבל בגלל שכבר מדובר ב- 3 חודשים כדאי שתתייעץ עם מומחה.
אם אתה צריך להמלצה לפסיכיאטר אתה מוזמן לבקש כאן בפורום שישלחו אליך המלצה במסרים אישיים.

לא רק אתה חושב ככה

אני דווקא משוכנעת בזה, לא רק חושבת.
ואגב, הויאפקס גורם להרבה תופעות חביבות כשמנסים להפסיק אותם..תחפש בגוגל ותראה, אז אתה לא היחיד (לא שזה מעודד)

קונור2

New member
אז אני לכוד עם התרופה לכל החיים?

יכול להיות שהמוח שלי התרגל מבחינה כימית לתרופה ועכשיו הוא בעצם לעולם לא יחזור להיות כמו שהיה. אז אני חייב לחזור לקחת את התרופה לכל החיים!! כי הגוף שלי לא מסוגל בלי זה כבר והוא חייב את החומר שהוא התרגל אליו

Lady Stark

New member
לא, ממש לא

אל תדאג. תרופה לא יכולה לשנות לך את ההרכב במוח לכל החיים.
המוח הוא שריר, והוא מתגמש עם הזמן. אתה תעבור את זה.
אבל כאמור, רק פסיכיאטר יוכל לתת לך עוד מידע והצעות לעוד דברים שיעזרו לך.

גם מסמים נגמלים...

ככה שזה אפשרי...
רק שתדע, שאתה לא היחיד, ושמה שאתה חושב...לא רק אתה חושב.

אוך, אלוהים אדירים

גמילה מוואיפקס היא סיוט שאין דברים כאלה. אחד הדברים הקשים שעברתי בחיי, ועברתי הרבה מאוד. האם הפסקת על דעת עצמך? האם לקחת במקביל תרופת הרגעה? זוועת עולם הגמילה הזאת. זה טריקי, כי זה לא נחשב התמכרות פר הגדרה (שכל הזמן צריכים מינון יותר ויותר גבוה), אלא זה נחשב תסמונת withdroal או איך שכותבים את זה (נסיגה), שלוקחים פחות ופחות עד שמפסיקים כליל, והתסמונת הזאת קשה מאוד להרבה מאוד אנשים. זו הייתה תקופה מזעזעת. מזעזעת. מה שאני עברתי... נורא.

למעלה