so sad...

reshef

New member
so sad... ../images/Emo7.gif

כמעט שלושה חודשים עברו.. לי זה נראה כמו הרבה יותר.

reshef

New member
ועכשיו לעניין

אין דרך למנוע שדברים כאלה יקרו בעתיד?? גם אם מטוסים יתנגשו בגורדי-שחקים אין דרך שיאפשר להם להישאר "בחיים" כמו שקרה בזמנו לאמפייר סטייט בילדינג??

המטוס שפגע באמפייר סטייט היה הרבה

יותר קטן והוא לא היה מטוס סילון ולא היה בו דלק... עם הטכנווגיות של היום בניין יכול לעמוד בפגיעה של מטוס כמה שעות או ימים, אם לא לתמיד. אבל פגיעה ממטוס סילון מלא בדלק-זה כבר מוגזם.

oren*

New member
לא, הוא לא יכול לעמוד כמה ימים

אם מגדלי התאומים היו יכולים לעמוד כמה ימים, אז כבר ביום הראשון היו מכבים את השריפות והנזק היה יחסית קטן. מגדלים גבוהים שבנויים בעיקרם ממוטות פלדה ללא ליבת בטון לא יכולים להחזיק מעמד זמן רב בטמפרטורות גבוהות שכאלה (מטוסי סילון עמוסים במאות אלפי ליטרים של דלק). עובדה היא שעברו כ-40 דקות מאז הפגיעה ועד התרסקות המגדלים - זה נתן לאנשים מספיק זמן בכדי לרדת במדרגות ולברוח מהמגדלים (כמות האנשים שמתו לעומת כמות האנשים שהיו במגדלים בזמן הפגיעה נמוכה מאוד למזלנו). ביפאן למשל בונים מגדלים כמו בישראל, עם ליבת בטון וחיזוקי בטון גם במסגרות החיצוניות של הבניין, ולכן הסיכוי שמטוס אחד יצליח להפיל את הבניין הוא נמוך יותר. זה כמובן מייקר את עלות הבניה, מגדיל את משקל המבנה ודורש חפירת יסודות בעומק רב יותר וכמובן מקטין את שטח המבנה על חשבון קירות בטון עבים. הבעיה עם פגיעות בגורדי שחקים היא לא רק האש אלא גם הגובה של הפגיעה. אפילו היום, מנוף הכיבוי הגבוה ביותר מגיע לגובה של 82 מטר (בנין בן 28 קומות) - לא ממש יכול לעזור למגדלים בגובה של מעל 100 קומות. הפיתרון הטוב ביותר הוא כמובן לגלות את המטוסים טרם הפגיעה, וליירט אותם באוויר. מטוס שנופל על שכונת מגורים עדיין יגרום נזק קטן יותר מאשר מטוס שפוגע בגורד שחקים - מבחינת כמות האנשים שנמצאים ברגע נתון במגדל וכמובן הסיכוי שלהם להינצל מהפגיעה. זה למשל היה המזל של המטוס שהתרסק בקווינס, כמות ההרוגים הייתה קטנה מאוד לעומת פגיעה בגורד שחקים או חס וחלילה אם היה שם מגרש פוטבול הומה אדם.

reshef

New member
ובישראל המצב יותר גרוע...

אצלנו מנוף הכיבוי הכי גבוה מגיע לגובה של 11 קומות בלבד! כך שכל מי שגר בקומה מעל ה-11 ויש אצלו שריפה, יצטרך לחכות עד שמכבי האש יעלו במדרגות..

DrunkGoat

New member
ואצלנו...

הסיכוי לשריפה בקומה גבוהה הרבה יותר קטן, כי אין הרבה גורדי שחקים.

reshef

New member
יש הרבה רבי-קומות..

כנראה שאתה לא מודע עד כמה

DrunkGoat

New member
אין אצלנו הרבה רבי קומות.

כמה יש בכל הארץ? 150? זה לא הרבה. (אני מדבר במספרים של ארה"ב או המזרח הרחוק, שבכל עיר יש 200)

fireman

New member
חוצפנים! כולכם לפורום כבאות מייד!!!

מעיזים להכפיש את הכבאות מול עיניי?!!?!?
טוב חברים....במדינת ישראל מנוף הכיבוי הגבוה ביותר מגיע לגובה של 14-15 קומות ולא 11 מנוף הכיבוי הגבוה בעולם הוא 88 מטר (אורן, כמעט...אבל היית קרוב) בכל מקרה בנושא הכבאות.. לא משנה מה גובהו של המגדל...מנוף אינו מהווה תחלופה לחדירה של כבאים לתוך הבניין..כיבוי שריפה ולא משנה אם זה בגובה הגעה של מנוף או לא נעשית מפנים הבניין ולא מבחוץ...בעיקרון תפקידם של מנופי הכיבוי הוא לא לכבות שריפה אלא לחלץ לכודים מקומות גבוהות כמובן בטווח ההגעה שלו ולא לכבות את השריפה אלא להוות עזר בכיבוי השריפה וזאת הסיבה שלא על כל מנופי הכיבוי מתוקנת מערכת הסלנת מים לסל. במדינת ישראל עד כמה שהכבאות במצב תקציבי קשה בהשוואה למדינות אירופה מדינת ישראל היא המדינה עם ציוד הכיבוי החדיש והמתקדם ביותר. והכבאים מאומנים ומיומנים מאוד במקצועות הכיבוי והם עושים עבודה מצויינת...במדינת ישראל למרות כל מגבלות התקציב שמצמצמות את כוח האדם, כוח האדם שיש מבצע את העבודה בצורה הטובה ביותר. לגבי עניין מגדלי התאומים ובניינים משולבי ליבת בטון....לצערי ולצערכם אם במגדלי התאומים הייתה ליבת בטון הם היו קורסים בכל זאת....משום שגם בטון מתנהג אחרת בחום רב, הוא נוטה להיסדק ולהתפוצץ....מה גם שהפגיעה עצמה הייתה גורמת נזק רב לליבה של הבטון....התמוטטות המגדלים בתנאי בעירה כזו של כ 1100-1300 מעלות הייתה בלתי נמנעת. אם אתם רוצים לפתוח דיון בנושא שריפות במגדלים מרובי קומות אתם מוזמנים לפורום כבאות בכל שאלה ונושא שתרצו להעלות....פורום 324 לשירותכם תמיד.. שבוע טוב

reshef

New member
לזה אני קורא תגובה לעניין...

אני חשבתי שמנוף הכיבוי נועד כדי לכבות שריפות אבל אני לא המבין פה.. עשו תחקיר פעם לא זוכר איפה שמנופי הכיבוי בארץ מגיעים רק לגובה של 11 קומות, אז כנראה ששינו את זה מאז. ודרך אגב.. למה צריך פורום כבאות? על איזה נושאים מגוונים כבר אפשר לדבר..? מילא פורום גורדי שחקים אבל פורום כבאות זה נשמע לי מוזר.. כמו פורום חומוס או פורום קפה... אין הרבה על מה לדבר.

fireman

New member
אתה מוזמן להתרשם...

זאת הייתה גם התגובה של הנהלת הקהילות בתפוז....ואת האמת גם אני חשבתי שזה יהיה פורום נטוש.... מסתבר שכולנו טעינו פורום 324 אתה מוזמן להתרשם

kyle

New member
התרשמתי!

ונכנסתי לאתר של תמונות של שריפות... חמוד!

TheIllustrator

New member
חוצפן! גנב ארור שכמותך! ../images/Emo6.gif

ככה אתה גונב לפורום גורדי שחקים את כל אנשיו הנפלאים? תתבייש לך, גנב שפל!
יאללה ערן, שתהיה הצלחה כבירה לפורום החדש שלך ותן לנו קישורים, כל כמה זמן, אם יש משהו שנוגע אלינו עם גורדי שחקים וכבאות!(כפי שהצעת לי - רעיון מצויין)
חג אורים שמח, ללא שריפות חרף הנרות.

למעלה