Someone save me from Cypherism.

AnnabeI Lee

New member
Someone save me from Cypherism.

For good times' sake (and because I have no Hebrew on this computer) the use of English returns temporarily. I've been thinking lately of the value of knowing. Ever since I watched The Matrix for the first time I thought I was a Neoist (
). I thought I would like to know everything even if it's not pleasant. I thought I would like to assess my condition alone and know that no one has control over my situation, or that at least no one knows anything that I don't know and has to do with me. I am starting to think that I am changing my mind. My grandfather was diagnosed with lung cancer a few hours ago. Every one knows, the children, their spouses, the grandchildren, the grandchildrens' friends, and now a bunch of random people on some Tapuz forum- Everyone but him. If he knows his spirit will definitely be broken, but how can anyone keep something that important from a person? I guess it all boils down to control. If I had any control over the situation I would have liked to know, but that's not to say I wouldn't have liked to know if I didn't have control over it. I don't know. What do you guys think? PS In the meantime, don't say anything to my grandfather.​

AnnabeI Lee

New member
I just realized how confusing it

sounds. Well that's a good mirror, I guess. (* Everyone, knew, would break)

האמת.

אני חושב שזה חשוב לדעת, את לא יכולה לדעת איזה רצונות יש לו, איזה דברים הוא עוד רוצה לעשות, את גם לא יכולה לדעת איך הוא יגיב. יכול להיות שהידיעה תדחוף אותו לחיות יותר, להספיק כמה שיותר, וזה חשוב. אני הייתי רוצה לדעת, כי גם לי יש דברים שאני תמיד דוחה לאחר כך, אבל שלא הייתי רוצה לפספס. מקווה שעזרתי אני בדרך כלל לא יודע מה להגיד במצבים כאלו...

0Pandemonium0

New member
בהתחלה חשבתי שאני מסכים איתך...

ואז עמדתי את עצמי במצב הזה, והבנתי שאני מסכים איתך. אני ללא ספק הייתי רוצה לדעת, לא רק כדי להספיק דברים או משהו מהסוג הזה, אלא כי אני חושב שבתור הבעלים של הגוף שלי ושל החיים שלי, הידיעה הזו מגיעה לי. אני צריך לדעת דברים שנוגעים אליי, מהסיבה הפשוטה שהם נוגעים אליי. זה הכל.

AnnabeI Lee

New member
אבל אתה אומר שהיית רוצה לדעת

מתוך ידיעה שמשהו כזה עומד באויר. כלומר בדיאוד כולנו רוצים לדעת אם יש משהו שאנחנו חושבים שכולם יודעים ואנחנו לא, אבל כשאנחנו חיים את חיינו זה לא מפריע לנו. אני חושבת שהוא צריך לדעת כי זו זכותו וכי חובת ההחלטה היא שלו, הנעימות בעיניין לא ממש מעסיקה אותי.

0Pandemonium0

New member
בדיעבד*

זה מה שאני אומר, שהייתי רוצה לדעת כל פרט שנוגע אליי או לחיים שלי. בלי קשר למחלה, כי זה לא שאני רוצה לנצל את הזמן יותר טוב או משהו כזה. פשוט לדעת. אני חושב שזה מגיע לי ואני חושב שזה מגיע לכל אדם, בכל מקרה.

miss mcmillan

New member
הנטייה שלי היא, בגדול

לסייפריזם בעניינים כאלה- כשהמשתנה המשמעותי כאן הוא האם יש אפשרות או אין אפשרות לשנות. אם הוא מתפקד, ויש אפשרות שהידיעה תגרום לו לעשות דברים מסויימים (vs. רק להביא לו אימה וכאב) שהוא רוצה לעשות, זכותו לדעת ולבחור. אבל יש לא מעט מצבים בהם אין לנו שום שליטה אמיתית במה שקורה וןיקרה. מה הטעם, במצב כזה, לידיעה של האמת? אני יודעת ששיניתי את דעתי, כי פעם דגלתי בבחירה טוטאלית. אבל עכשיו הבחירה לפעול מתוך ניאואיזם או סייפריזם היא בעיני תלויית-נסיבות ולא מוחלטת. אגב, ידיד שלי ראה את השרשור הזה, והתעניין לגבי המושגים המוזרים שלנו (כגון "סייפריזם"), מה שהביא יומיים של שיחות מאטריקס ונוסטלגיה: עד שלא התחלתי לדבר, לא זכרתי כמה אני בעצם יודעת
.

miss mcmillan

New member
קודם כל,

מה הכוונה בדיון שבין סייפריזם וניאואיזם, שאלה בעצם גישות בסיסיות לחיים. אחרי זה דיברנו על האורקל וההכרחיות של אשליית בחירה, ועל מה שהעום עושה לאנומליות (כמונו): משמיד אותן. לא זוכרת מה עוד

Lonly badger

New member
ניאו

משתמש בידע שיש לו , לפי מסורת עלילות הסייברפאנק הוא מרוכז רק במטרה אחת. ניאו משתמש בידע שלו כדי שישתחרר מהמטריקס, מערכת הסמלים שאליה הוא נולד. מילים, מספרים , מחשבות ותפיסות עולם. הוא משתמש בידע שלו כדי להשיג חופש מהידע . לעומתו , סייפר אובססיבי לגבי ידע, ולכן הוא נכלא על ידיו, גם אחרי שהוא משוחרר ממנו , הוא לא יכול לסבול את החופש שניתן לו כי הוא עדיין כלוא במטריקס בתוך המוח שלו, והוא רוצה לחזור לחופש - לפי תפיסת העולם שלו - המטריקס , תא הכלא הישן שלו. זה מאוד רלטיבי. ניאו לומד להשתחרר מהרצון לדעת את הכל, הוא לומד להאמין , אבל גם זה לא מגדיר בדיוק למה שהוא הופך. אפשר להסתכל על זה כטשטוש גבולות בין העולם החיצוני לבין העולם הפנימי, מעין מטאפיזיקה ישנה. אין הבדל בין הכל לבין האני האגו. אם היו מלמדים אותנו במוסדות שמוות הוא אשליה, לא הייתה שום בעיה. אבל זה לא מה שקורה במערב. וגם לא כל כך במזרח.

MetalSinagouge

New member
מעניין.

בתור תוספת: משום מה יש לי בזיכרון תמונות מונפשות של הרבה "מר. סמית'" (לא צפיתי בסרט אולי חלמתי את זה). יכול להיות שריבוי המר. סמית' מסמל את החברה שהיא משעממת כמו פס יצור, ועדיין יש לה החוצפה לנסות לקחת מאיתנו את החופש.

למעלה