Somerled הקלטי בעצם נורדי?

Wing Chan

New member
Somerled הקלטי בעצם נורדי?

לא יודע אם יש פה מתעניינים, אבל אצלי זה העלה גיחוך כלשהו. עפ"י מחקר שערך פרופסור כלשהו מאוקספורד לאחרונה (2005 נדמה לי), אותו סומרלד הקלטי שבעצם הניס את הויקינגים מחלקים שונים בסקוטלנד, כנראה היה נורדי בחלקו, אבל מצד האב (כרומוזום Y שמוצאים בנורבגיה בדר"כ) ולא מצד האם כמו שהאמינו (או אולי שניהם בכלל? חח). מגניב.
הנושא לא 100 אחוז קשור לפה, אבל קצת יבש, אז מה רע. ואם זה ידוע כבר וכרגיל אני מאחר והאחרון שיודע...אז...בע.

Justin Angel

New member
קה?

ה-Summerlands הם גירסה וויקאנית לחיים אחרי המוות שהיא מן שילוב של כל המקומות הקיימים בחיים אחרי המוות בכל הדתות. לקלטים יש את אי התפוחים המוזהבים (Tir nan-og). יש לך קישור למאמר?

Wing Chan

New member
נכשלתי להבין את הקשר בין מה

שכתבתי לבין המשפט וחצי הראשונים שלך פה ג'סטין, אבל אוקיי. הממ זה לא ממש מאמר, יותר ידיעה כזו ב- heritage.scotsmen (אתר מעניין) מצורף הלינק.

מעניין מה הסלנג

ל"טייפו" בקריאה. "reado" אולי? ג'סטין פשוט קרא לא נכון את המילה (האמת, זה טריק ידוע של המוח - פעמים רבות המוח קורא רק את האות הראשונה והאחרונה של המילה ומשלים לבד. קורה יחסית יותר אצל אלו שיותר עושים "סריקה" של מה שכתוב ולא קריאה. זה פשוט מהיר יותר).

MetalSinagouge

New member
אני בדיוק עכשיו קראתי את הביטוי הזה

ב"נקרונומיקון של סיימון", שם הכותב מדגיש את העובדה שSummerland די מזכיר את Summer- שזה שומרון. (והשאר כבר ידוע שומרון=חברה עתיקה ומפותחת מבחינה רוחנית\מאגית, בלה בלה בלה..)

MetalSinagouge

New member
חחח כן התבלבלתי :S

טוב בעצם לא. אני סתם טיפש. התכוונתי לממלכה, אחת ממיני רבות במסופוטמיה, שנחשבו ל"חלוצים" בתחום הגלגלים ובתחום הכתיבה. אני מניח שזה שומר. בעוד ששומרון זה (אם אני לא טועה) שטח מא"י?

למעלה