חלק ראשון - סוגי אוזניות
ביקורת אוזניות סוני MDR-EX81LP-B חלק ראשון - סוגי אוזניות טוב, אז לפני שאני מתחיל בתכל'ס, אני רוצה לעבור איתכם על קצת חומר רקע, כי ראיתי שזה לא קיים בפורום, וחבל, כי אוזניות איכותיות זה ה-דבר שעושה את הנגן שלכם למה שהוא. כדי להבהיר את הנקודה - יותר מדי אנשים קונים נגנים ומסתפקים באוזניות שמגיעות עם הנגן. אני לא בהכרח מדבר על הג'נריים, שגם הנגן וגם האוזניות הם חרא, אלא יותר על האייפוד או האיי-ריוור, שדוקא (יחסית) משקיעים באוזניות שהם מספקים. אייריבר הגדילה לעשות, ואוזניות הסטוק שהיא מספקת הם הסנהייזר MX400. אוזניות איכותיות לכל דבר, אבל לא איכותיות מספיק! בסופו של דבר, אוזניות איכותיות משפרות נגן ללא היכר. אבל תמיד צריך לזכור שזה גם עניין של טעם. כל אחד שומע מוסיקה שונה, ואוהב את המוסיקה שלו אחרת. זה גם אחד החסרונות של קניית אוזניות - אי אפשר להסתמך על הביקורת של אחרים, ומצד שני, אי אפשר לנסות את האוזניות בחנות. אני אנסה לשים קצת סדר בכל הבלאגן. יש לנו מספר סוגים של אוזניות, ואני מדבר על הקטגוריות האגדול, ולא על כל התת סעיפים. סוג 1 - אוזניות "כפתור" רגילות האוזניות האלה נכנסות לתוך האוזן. הן לא מבודדות רעשים ומחירן נע בין 10 ש"ח לפשוטות ל200 ש"ח למותגים. בנוגע למחירים, מן הסתם שיש אוזניות יקרות יותר, אבל שם בד"כ משלמים עוד על השם ולא על רפרודוקציה טובה יותר של צליל. לאוזניות האלה יש שני יתרונות עיקריים - המחיר - אוזניות זולות יחסית, והניידות - אוזניות מאוד ניידות, שאפשר לקחת איתך לכל מקום. חסרונות - איכות צליל נחות מאוזניות קשת באותו המחיר, נוטות ליפול מהאוזן, ולא כל אוזניה מתאימה לכולם. סוג 2 - אוזניות קשת אלה אוזניות שנחשבות לרמת מעל אוזניות ה"כפתור", אך עדיין מתאימות לנגני MP3, מכיוון שהן יחסית (ואני מדגיש יחסית) קטנות ונוחות. טווח המחירים של האוזניות האלה דומה לטווח המחירים של אוזניות הכפתור, ובד"כ אפילו קצת מעבר. באוזניות האלה כבר מדובר על רמה כלשהיא של בידוד רעשים חיצוני. כמובן מדובר בבידוד יחסי בלבד לאוזניות הכפתור שקורה בגלל שהאוזניות מכסות פיזית חלק גדול יותר מהאוזן. יתרונות - בד"כ איכותיות יותר מאוזניות כפתור באותות המחיר, מבודדות רעשים בצורה חלקית מאוד, אך יותר מאוזניות כפתור, זולות יחסית. חסרונות - בעייה חמורה של ניידות - לא הכל נכנס במארז קטן, ובד"כ סוחבים את האוזניות האלה בנפרד. מקדם שחיקה גבוה - של הספוגים המכסים את האוזניות עצמם. יכול להגיע למחיר הרבה יותר גבוה מאוזניות הכפתור. סוג 3 - אוזניות מבטלות רעשים פסיביות, אירבוד סטייל אלה אוזניות שנכנסות לתוך האוזן כמו אטמי אוזניים (כן, כמו במטווחים בצבא). ע"י כך, האוזניות האלה מבטלות חלק גדול מהרעשים החיצוניים ומאפשרות האזנה למוסיקה "נטו". טווח המחירים של האוזניות האלה מתחיל ב150 ש"ח ומגיע עד 1500 שקל, כל אחת לפי הפירמה והטכנולוגיה שלה. יתרונות - בידוד רעשים - ניתן להאזין למוסיקה במקומות רועשים בלי צורך להגביר את הווליום ולהזיק לאוזניים. איכות - מכיוון שבד"כ חברות עם שם מוציאות אוזניות כאלה, אז האוזניות בממוצע יותר איכותיות. ניידות - אוזניות אלו מספקות בידוד רעשים ותופסות נפח קטן מאוד יחסית לאיכות שהן מספקות. אלו האוזניות האידיאליות לשימוש ביומיום. חסרונות - מחיר גבוה מאוד יחסית לשני הסוגים הראשונים.נוחות - יש אנשים שלא נוח להם להיות עם אוזניות כאלה. זה נושא אינדיבידואלי, וכל אחד יחליט בעצמו אם נוח לו או לא. סוג 4 - אוזניות מבטלות רעשים אקטיבית, אירבוד סטיייל זהות לפסיביות בהבדל היחיד, בלי להכנס יותר מדי לאקוסטיקה, שבאוזניות האלה יש מעגלים חשמליים שתפקידם לבטל את הרעשים החיצוניים לחלוטין, ע"י שידור הגל ההפוך לאוזן מהגל שנקלט מחוץ לאוזן. יתרונות - בידוד רעשים מוחלט. נוחות, ומספקות איכות סאונד מעולה. ניידות. חסרונות - מחיר, מחיר ומחיר. האוזניות האלה מתחילות באזור ה800 ש"ח, ונוסקות מעלה. השמיים הם הגבול. הפתרון האידיאלי למי שהפרוטה מצויה בכיסו. דורשות סוללות. סוג 5 - אוזניות מלאות\די ג'יי\ אולפן אוזניות מאוד איכותיות בד"כ שמתחילות באיזור ה120 ש"ח ונגמרות בשמיים. מדובר באוזניות עצומות שמכסות את כל האוזן, ומציעות בד"כ בידוד רעשים פסיבי ע"י כך שהן פשוט חוסמות את כניסת הרעשים מבחוץ. אלו אוזניות שנועדו לעבודה מקצועית באולפן\לדי-ג'יים וכיו"ב. אלו בד"כ לא אוזניות טובות להאזנה בנגן MP3, בגלל שכבל שלהם ארוך, ומסבך בכל מיני דברים ובגלל שההתנגדות שלהם (הסבר בהמשך) גבוהה יחסית. יתרונות - איכות סאונד מעולה, שניתן להשיג במחיר נמוך יחסית. בידוד רעשים טוב. חסרונות - עצומות ומסורבלות - לא טובות לשימוש בנגני MP3 ניידים. מחיר- באוזניות האיכותיות מתחיל בכמה אלפי שקלים. סוג 6 - אוזניות מלאות מבודדות רעשים אקטיבית יצא לי להתנסות עם דגם אחד כזה, של חברת BOSE. אוזניות שמכילות מעגלים זהים לאלה שבאוזניות האוטמות מבודדות הרעשים ופשוט מונעות כניסה של רעשי רקע מבחוץ. יתרונות - בידוד רעשים מוחלט, איכות סאונד עילאית. חסרונות - מחיר מטורף - לאודיופילים בלבד. כל החסרונות של הסוג הקודם, ובנוסף, הן דורשות סוללות. אוקיי, אלה הסוגים העיקריים של האוזניות. בחלק הבא נעבור על הנתונים שלהם.