Sony MDR-EX81 LPB

sohodf

New member
Sony MDR-EX81 LPB

קניתי את האוזניות הנ"ל בתחנה המרכזית בירושלים. לעוד מישהו יש אותם פה? ואם כן, באיזה כיסוי סיליקון אתם משתמשים, והאם יש דרך מיוחדת שאני לא יודע עליה להכניס אותן לאוזן כדי לשמוע טוב יותר?

TheRealDeal

New member
אתה אמור לחפש מה הכי מתאים לך

אני משתמש בבינוני.. אבל זה משתנה מאדם לאדם, וזה דיי ברור. יש דרך להכניס, לאט לאט כבר יהיה לך יותר קל... השיטה היא - לשים את האוזניה באופן דיי רופף אבל לא יותר מדי באוזן, ובעזרת האגודל והאמה לדחוף את האוזן ל-2 כיוונים נגדיים ע"מ להגדיל טיפה את החור של האוזן, ובעזרת האצבע לדחוף את האוזניה לתוך האוזן (כל הגומי צריך להיכנס לאוזן). תנסה את כל הגדלים, תתחיל בקטן.. אם הוא מתאים אז יופי, אבל תנסה גם את הבינוני אם הקטן מתאים, אולי זה קצת לוחץ, אבל זה בכל מקרה ירחיב טיפה את האוזן (אני השתמשתי בהתחלה בקטן).

עוד..

תמשוך את האוזן כלפי מעלה כך תיישר את פתח האוזן עם פתח התעלה והאוזנייה תכנס יותר בקלות. המלצה: אם קיימים לאוזניות האלו ראשים מספוד תקנה, הרבה יותר נוח מסיליקון.

gt-master

New member
תוספת>>

כשאתה מושך את האוזן למעלה תפתח את הפה ותלחץ באף,זה גם מאוד עוזר. סתם הצחיק אותי המשיכה באוזן.

תצחק תצחק..

אבל זה נכון ועוזר, כמו שאמרתי זה מיישר את הפתח עם התעלה והרבה יותר קל להכניס כך את האוזניה.. וזה לא סתם שטות שאני הבאתי לקחתי את זה מהאתר של Shure: http://www.shurestore.com/earphones/howto.html#insert

sohodf

New member
תודה על הטיפים!

אוזניות מדהימות! אם אתם רוצים ביקורת, אני אכתוב... עשיתי עבודת מחקר רצינית לפני שהוצאתי 300 שקל על אוזניות..:) אגב, הנגן הוא IRIVER H10 5GB.

sohodf

New member
חלק ראשון - סוגי אוזניות

ביקורת אוזניות סוני MDR-EX81LP-B חלק ראשון - סוגי אוזניות טוב, אז לפני שאני מתחיל בתכל'ס, אני רוצה לעבור איתכם על קצת חומר רקע, כי ראיתי שזה לא קיים בפורום, וחבל, כי אוזניות איכותיות זה ה-דבר שעושה את הנגן שלכם למה שהוא. כדי להבהיר את הנקודה - יותר מדי אנשים קונים נגנים ומסתפקים באוזניות שמגיעות עם הנגן. אני לא בהכרח מדבר על הג'נריים, שגם הנגן וגם האוזניות הם חרא, אלא יותר על האייפוד או האיי-ריוור, שדוקא (יחסית) משקיעים באוזניות שהם מספקים. אייריבר הגדילה לעשות, ואוזניות הסטוק שהיא מספקת הם הסנהייזר MX400. אוזניות איכותיות לכל דבר, אבל לא איכותיות מספיק! בסופו של דבר, אוזניות איכותיות משפרות נגן ללא היכר. אבל תמיד צריך לזכור שזה גם עניין של טעם. כל אחד שומע מוסיקה שונה, ואוהב את המוסיקה שלו אחרת. זה גם אחד החסרונות של קניית אוזניות - אי אפשר להסתמך על הביקורת של אחרים, ומצד שני, אי אפשר לנסות את האוזניות בחנות. אני אנסה לשים קצת סדר בכל הבלאגן. יש לנו מספר סוגים של אוזניות, ואני מדבר על הקטגוריות האגדול, ולא על כל התת סעיפים. סוג 1 - אוזניות "כפתור" רגילות האוזניות האלה נכנסות לתוך האוזן. הן לא מבודדות רעשים ומחירן נע בין 10 ש"ח לפשוטות ל200 ש"ח למותגים. בנוגע למחירים, מן הסתם שיש אוזניות יקרות יותר, אבל שם בד"כ משלמים עוד על השם ולא על רפרודוקציה טובה יותר של צליל. לאוזניות האלה יש שני יתרונות עיקריים - המחיר - אוזניות זולות יחסית, והניידות - אוזניות מאוד ניידות, שאפשר לקחת איתך לכל מקום. חסרונות - איכות צליל נחות מאוזניות קשת באותו המחיר, נוטות ליפול מהאוזן, ולא כל אוזניה מתאימה לכולם. סוג 2 - אוזניות קשת אלה אוזניות שנחשבות לרמת מעל אוזניות ה"כפתור", אך עדיין מתאימות לנגני MP3, מכיוון שהן יחסית (ואני מדגיש יחסית) קטנות ונוחות. טווח המחירים של האוזניות האלה דומה לטווח המחירים של אוזניות הכפתור, ובד"כ אפילו קצת מעבר. באוזניות האלה כבר מדובר על רמה כלשהיא של בידוד רעשים חיצוני. כמובן מדובר בבידוד יחסי בלבד לאוזניות הכפתור שקורה בגלל שהאוזניות מכסות פיזית חלק גדול יותר מהאוזן. יתרונות - בד"כ איכותיות יותר מאוזניות כפתור באותות המחיר, מבודדות רעשים בצורה חלקית מאוד, אך יותר מאוזניות כפתור, זולות יחסית. חסרונות - בעייה חמורה של ניידות - לא הכל נכנס במארז קטן, ובד"כ סוחבים את האוזניות האלה בנפרד. מקדם שחיקה גבוה - של הספוגים המכסים את האוזניות עצמם. יכול להגיע למחיר הרבה יותר גבוה מאוזניות הכפתור. סוג 3 - אוזניות מבטלות רעשים פסיביות, אירבוד סטייל אלה אוזניות שנכנסות לתוך האוזן כמו אטמי אוזניים (כן, כמו במטווחים בצבא). ע"י כך, האוזניות האלה מבטלות חלק גדול מהרעשים החיצוניים ומאפשרות האזנה למוסיקה "נטו". טווח המחירים של האוזניות האלה מתחיל ב150 ש"ח ומגיע עד 1500 שקל, כל אחת לפי הפירמה והטכנולוגיה שלה. יתרונות - בידוד רעשים - ניתן להאזין למוסיקה במקומות רועשים בלי צורך להגביר את הווליום ולהזיק לאוזניים. איכות - מכיוון שבד"כ חברות עם שם מוציאות אוזניות כאלה, אז האוזניות בממוצע יותר איכותיות. ניידות - אוזניות אלו מספקות בידוד רעשים ותופסות נפח קטן מאוד יחסית לאיכות שהן מספקות. אלו האוזניות האידיאליות לשימוש ביומיום. חסרונות - מחיר גבוה מאוד יחסית לשני הסוגים הראשונים.נוחות - יש אנשים שלא נוח להם להיות עם אוזניות כאלה. זה נושא אינדיבידואלי, וכל אחד יחליט בעצמו אם נוח לו או לא. סוג 4 - אוזניות מבטלות רעשים אקטיבית, אירבוד סטיייל זהות לפסיביות בהבדל היחיד, בלי להכנס יותר מדי לאקוסטיקה, שבאוזניות האלה יש מעגלים חשמליים שתפקידם לבטל את הרעשים החיצוניים לחלוטין, ע"י שידור הגל ההפוך לאוזן מהגל שנקלט מחוץ לאוזן. יתרונות - בידוד רעשים מוחלט. נוחות, ומספקות איכות סאונד מעולה. ניידות. חסרונות - מחיר, מחיר ומחיר. האוזניות האלה מתחילות באזור ה800 ש"ח, ונוסקות מעלה. השמיים הם הגבול. הפתרון האידיאלי למי שהפרוטה מצויה בכיסו. דורשות סוללות. סוג 5 - אוזניות מלאות\די ג'יי\ אולפן אוזניות מאוד איכותיות בד"כ שמתחילות באיזור ה120 ש"ח ונגמרות בשמיים. מדובר באוזניות עצומות שמכסות את כל האוזן, ומציעות בד"כ בידוד רעשים פסיבי ע"י כך שהן פשוט חוסמות את כניסת הרעשים מבחוץ. אלו אוזניות שנועדו לעבודה מקצועית באולפן\לדי-ג'יים וכיו"ב. אלו בד"כ לא אוזניות טובות להאזנה בנגן MP3, בגלל שכבל שלהם ארוך, ומסבך בכל מיני דברים ובגלל שההתנגדות שלהם (הסבר בהמשך) גבוהה יחסית. יתרונות - איכות סאונד מעולה, שניתן להשיג במחיר נמוך יחסית. בידוד רעשים טוב. חסרונות - עצומות ומסורבלות - לא טובות לשימוש בנגני MP3 ניידים. מחיר- באוזניות האיכותיות מתחיל בכמה אלפי שקלים. סוג 6 - אוזניות מלאות מבודדות רעשים אקטיבית יצא לי להתנסות עם דגם אחד כזה, של חברת BOSE. אוזניות שמכילות מעגלים זהים לאלה שבאוזניות האוטמות מבודדות הרעשים ופשוט מונעות כניסה של רעשי רקע מבחוץ. יתרונות - בידוד רעשים מוחלט, איכות סאונד עילאית. חסרונות - מחיר מטורף - לאודיופילים בלבד. כל החסרונות של הסוג הקודם, ובנוסף, הן דורשות סוללות. אוקיי, אלה הסוגים העיקריים של האוזניות. בחלק הבא נעבור על הנתונים שלהם.

כמה טעויות..

"ומצד שני, אי אפשר לנסות את האוזניות בחנות" תלוי איזה, IEM לא נותנים לנסות אבל אוזניות כפתור או Headset נותנים. "סוג 1 - אוזניות "כפתור" רגילות האוזניות האלה נכנסות לתוך האוזן. הן לא מבודדות רעשים ומחירן נע בין 10 ש"ח לפשוטות ל200 ש"ח למותגים." המחיר הכי זול לאוזניות כפתור היקרות ביותר שקיימות בארץ(סנהייזר 500/550) הוא 150 ש"ח, ולא ראיתי עוד ב10 שקל.. "סוג 3 - אוזניות מבטלות רעשים פסיביות, אירבוד סטייל אלה אוזניות שנכנסות לתוך האוזן כמו אטמי אוזניים (כן, כמו במטווחים בצבא). ע"י כך, האוזניות האלה מבטלות חלק גדול מהרעשים החיצוניים ומאפשרות האזנה למוסיקה "נטו". טווח המחירים של האוזניות האלה מתחיל ב150 ש"ח ומגיע עד 1500 שקל, כל אחת לפי הפירמה והטכנולוגיה שלה." וואו איזה טעות, אוזניות אלו אינן מבטלות רעשים, לא פסיבי ולא נעליים. אלו אוזניות אוטמות רעשים, הן מבצעות אטימה על פתח התעלה ובכך מפחיתות כניסת רעשים לא רצויים ובריחת רעשים רצויים. הטווח לא נגמר ב1500 שקל, הכי גבוה שראיתי זה של UE ב900$, אז זה יוצא "קצת" הרבה יותר מ1500 שקל. "סוג 6 - אוזניות מלאות מבודדות רעשים אקטיבית" הן לא מבודדות רעשים, אלא מ-ב-ט-ל-ו-ת אותם.

sohodf

New member
כמה תגובות...

המחיר הכי זול לאוזניות כפתור היקרות ביותר שקיימות בארץ(סנהייזר 500/550) הוא 150 ש"ח, ולא ראיתי עוד ב10 שקל. סע לתחנה המרכזית בירושלים... יש שם עוד כמה סוגים יותר יוקרתיים..:) בנוגע לסמנטיקה... סליחה, טעות שלי... אתה צודק, הן בהחלט מבטלות רעשים! בנוגע לטווחי המחירים, דיברתי עם רוב הדגמים הממוצעים. מן הסתם כל דבר יכול לעלות הרבה יותר, אם רק מוצאים את החברה המשוגעת שמשקיעה כ"כ הרבה כסף במחקר.

TheRealDeal

New member
מספר תיקונים/הערות..

בשביל לא להטעות אנשים, אוזניות מעולות לא עושות קסמים, אם הנגן לא טוב, הן לא יגרמו לו להשמע פתאום מעולה. מה זה יותר מדי אנשים מסתפקים באוזניות סטוק? אם הם מרוצים איתם, אני לא מוצא סיבה להוציא הרבה כסף על אוזניות... גם טווחי המחירים שרשמת לא ממש נכונים, וסתם מבלבלים אנשים.. כדאי לוותר על ההכללות (שאוזניות די-ג'יי מאוד איכותיות בדר"כ.. בדר"כ זה להפך.. שאוזניות מבודדות מספקות סאונד מעולה, וכו'..) תמיד תזכור, יש יותר דגמים גרועים מאשר טובים באוזניות, אתה לא יכול להגיד שכל האוזניות מאותו סוג מעולות. לגבי אוזניות מבודדות רעשים אקטיבים.. דווקא BOSE לדעתי נשמעות גרוע למחיר, והחברה הזאת פשוט לא נותנת תמורה טובה לכסף. לא הייתי משלם על הQC2 שלהם יותר מ100$. וסתם לידע כללי, אודיופילים בדר"כ לא משתמשים באוזניות מבודדות רעשים אקטיבים בטענה שהביטול רעשים עושה צליל מעצבן.. לא כל האוזניות המלאות בעלות התנגדות גבוהה/כבל ארוך וכו', יש אוזניות מלאות שמתאימות לנגנים ניידים, ואפילו מותאמות להם. אוזניות טובות לא נקבעות לפי הסוג.. אתה לא יכול להגיד שאוזניות קשת הן רמה אחת מעל כפתור, כמו שאתה לא יכול להגיד ההפך.. זה תלוי בהרבה גורמים ושום דבר פה לא קבוע. קצת מבולגן, יש עוד תיקונים, ואין לי סבלנות עכשיו.. כל הכבוד על ההשקעה, אבל אם זה עולה למאמרים, זה צריך להיות מתוקן.. הייתי ממליץ לעבור שוב על המאמרים שלך ולתקן.. אולי אם יהיה לי זמן אח"כ אני אעשה את זה.

sohodf

New member
חלק שני - נתוני אוזניות

אוקיי, כבר אמרנו שבעיה גדול בקניית אוזניות היא העובדה שאי אפשר לנסות אותן בחנות לפני שקונים אותן. אז כדי שבכל זאת יהיה לנו מושג על מה אנחנו קונים, יש הר של ג'יבריש על גב האריזה שמפרט את הנתונים של האוזניות. ישנם מספר מושגים חשובים שיעזרו לכם לקבוע אם האוזניות האלה מתאימות לכם ולצורכיכם. עיקרי הנתונים הם : תחום תדרים תדרים של גל קול מסויים נמדדים ביחידות של קילו-הרצים. הרץ זאת יחידת שמשמשת למדידה של תדירות עדכון של גל מסויים (אור, קול, ובעצם כל סוג של גם). גם המעבד של המחשב פועל בהרצים (מגה - מיליון, גיגה - מיליארד). גלי קול נמדדים (כמו כל השאר) ביחידות של הרצים. טווח התדרים שהאוזן האנושית מסוגלת לשמוע הוא בין 22 הרץ ל 22,000 הרץ. ככל שתדר העדכון של גל קול קטן יותר, הקול נמוך יותר (באותר מידה שמיתרי הקול של גבר נעים במהירות איטית בגרון, ובגלל זה הקול של הגבר הוא נמוך יותר), ולהפך. תחום התדרים והתגובה של האוזניות לתדרים שמושמעים מתחלקים ל3: .BASS,MID,TREBLE אני לא אכנס יותר מדי להגדרות המדויקות מבחינה פיזיקלית, אבל מספיק שאני אגיד שככל שתחום התדרים רחב יותר, האוזניות יותר ורסטיליות. אוזניות שתחום התגובה שלהן מתחיל ב10KHZ, יתנו בסים פחות טובים מאוזניות שתחום התגובה שלהן מתחיל ב 5KHZ. ככלל, בכל אופן. כנ"ל לגבי התדרים האמצעיים והגבוהים. כאן נכנסת השאלה איזו מוסיקה אתם שומעים. אם אתם אוהבים לשמוע רוק עתיר באסים, אז עדיף שהאוזניות יגיבו טוב לתדרים הנמוכים. אגב, זה תקף גם למוסיקה גרגוריאנית, פולקה, ראפ ובעצם כל דבר שמכיל בסים מכובדים. אם אתם שומעים יותר פופ, אז אפשר לוותר על התדרים הנמוכים ולחסוך קצת כסף... כאן נכנס נושא נוסף - אם האוזניות תומכות בתחום תדרים רחב, אז יש לפעמים בעיה בפוקוס של המוזיקה, והבאסים מתערבבים עם המלל ועם הצלילים הגבוהים. אז חשוב לזכור למצוא את נקודת האיזון.הסטנדרט הוא בד"כ בין 7-10KHZ ל 23KHZ. בד"כ אם נוצרת בעיה של פוקוס, ניתן לפתור אותה ע"י משחקים עם האקולייזרים של המכשיר עצמו. התנגדות באוזניות עצמן עובר סוג של זרם חשמלי. כל זרם חשמלי שעובר דרך מוליך כלשהוא נתקל בהתנגדות של אותו מוליך לזרם. התנגדות זאת היא תכונה של כל חומר מוליך, והיא נממדדו ביחידות של אוהם (שהסמל שלו נראה כמו, הפלא ופלא, זוג אוזניות). ככל שההתנגדות גבוהה יותר, תצטרכו לתת יותר אנרגיה (כלומר, להעלות את הווליום) כדי שהמוסיקה שלכם תהיה על סף שמיעה. כלומר, ככל שהתנגדות גבוהה יותר, האוזניות יספקו ווליום נמוך יותר באותה הגדרה. כלומר, אם תשימו דיסקמן על ווליום 3 מתוך 5 עם אוזניות עם התנגדות של 16 אוהם, אז תשמעו בהן יותר חזק מאוזניות עם התנגדות של32 אוהם. קפיש? עכשיו, הנתון הזה הוא בעיקר רלוונטי לאוזניות ניידות, שאות המקור שלהן לא עובר דרך מגבר. מכיוון שבאולפן ניתן פשוט לתת יותר "מיץ" לאוזניות, והן ישמעו בווליום טוב. באוזניות אולפן הנתון הזה הוא בד"כ פשוט מדד לאיכות החומרים שמהם מורכבים המוליכים של האוזניות. בנגן נייד זה נתון קריטי, בגלל שפשוט יכול להיות שלא תשמעו אוזניות עם התנגדות גבוהה. סעיף נוסף כאן הוא הפלאג, או הג'ק, או איך שתרצו לקרוא לצ'ופצ'יק שמתחבר לנגן עצמו. באוזניות איכותיות, הפלאג הזה עושי מזהב, מכיוון שזהב לא מחליד, או מתחמצן, או מתרכב עם מתכות אחרות, וכך נשארת הנאמנות לצליל לאורך זמן. רגישות אמרנו כבר שבאוזניות עובר סוג של זרם חשמלי. הזרם הזה נמדד ביחידות של מיליוואט ( MW), כשמילי = אלפית. נתון הרגישות אומר לנו כמה דציבלים של סאונד יכולות האוזניות להפיק מכל מיליוואט שהנגן מספק. לדוגמא, ה H10 מספק 18 מיליוואט לערוץ (סה"כ 36). מקזזים מזה את ההתנגדות של האוזניות, ומקבלים את הנתון שאומר כמה דציבלים סה"כ המכשיר יכול תיאורטית להיציא ממנו בשיא הווליום. אלה שלושת הנתונים העיקריים שצריך לשים לב כשקונים אוזניות. הם בד"כ יצביעו על האיכות של האוזניות שאתם קונים, והאם הן מתאימות לכם או לא הערה חשובה - הרבה פעמים, בעיקר באוזניות הזולות, הנתונים שכתובים על האריזה הם בולשיט.

sohodf

New member
חלק שלישי - האוזניות - ביקורת

סוף סוף הגנו לחלק שבשבילו התכנסו כאן היום - הביקורת. אני מציין כבר בהתחלה, שהכל נבדק עם IRIVER H10. האוזניות האלה (EX81LP), הן הדגם האחרון של סוני בקטגוריה הזאת. האוזניות הן מסוג אירבוד מבודדות רעשים פסיביות, כלומר הן נכנסות לאוזן כמו אטמים ונשארות שם... נתחיל במה שבאריזה : מקבלים זוג אוזניות, אשר בנוסף לחיבור דמוי האטמים, יש להן קשת קטנה שמקיפה את האוזן, אשר מטרתה לשמור את האוזניות באוזן, שלא יברחו החוזה. זהו לקח שסוני הפיקו מהאוזניות הקודמות שלהם (EX71), שהרבה מאוד אנשים התלוננו שהאוזניות נפלו להם מהאוזניים. מקבלים קייס נשיאה קשיח, אשר האוזניות נכנסות אליו בצורה מושלמת. הקייס מגן על האוזניות מההסתבכות בעצמן ומנזקים פיזיים. מקבלים גם 6 כיסויי סיליקון לאוזניות (3 סטים) בגדלים שונים. כל אחד לפי מה שמתאים לו. בנוסף, יש תיבה קטנה מפלסטיק לכיסויים האלה, מכיוון שיש להם נטייה להעלם. הנתונים היבשים מהאתר של סוני : Specifications • Weight: 10g • Color: White Audio: Sensitivity: 100dB/mW Impedance: 16 ohms Frequency Response: 5 - 23,000Hz General: Type: Closed, Dynamic Driver Unit: 9mm Diaphragm: PET Magnet: Neodymium (400kJ/m3) Cord: OFC neckchain, 1.2m Plug: L shaped stereo mini plug (Gold) Power: Power Handling Capacity: 100mW (IEC) Supplied Accessories: Warranty Card Earphone Holder Ear Pieces (S,M,L x2) Carrying Case ועכשיו לביקורת עצמה : נוחות : 4/5 אמנם נוחות היא דבר אינדיבידואלי, אבל מדובר באחד האוזניות הנוחות שניסיתי. הן יושבות באוזן בצורה טובה, ונשארות נוחות גם לאורך זמן. איכות שמע : 5/5 טווח תדרים מאוד רחב, אשר מעניק לבסים נוכחות חזקה, ולא נופל לאיבוד פוקוס בין התדרים. טווח התדרים הרחב של האוזניות הוא מה שעוזר להן להיות כ"כ רבגוניות. שמעתי איתן מספר סגנונות, החל מרוק\פופ שקט ועד למטאל כבד, והן התמודדו עם הכל בכבוד. איכות בניה וחומרים : 4/5 האוזניות בנויות בצורה טובה. שילוב של גומי, פלסטיק וסיליקון, אשר גורם להן להיות עמידות וקלות. רק חבל שסוני לא הוסיפו גם לאוזניות ראשים מוקצפים שהם נחשבים יותר נוחים מראשי הסיליקון. אבזור : 4/5 באות עם קייס קשיח מעולה, ועם כיסויי סיליקון בגדלים שונים, ונרתיק להם גם. אבזור טוב, רק כמו שאמרתי מקודם, חבל שלא הוסיפו גם ראשים מחומרים שונים, יותר נוחים (שאם אני לא טועה, אפשר לקנות בנפרד. תמורה לכסף : 5/5 אוזניות מצויינות אשר נותנות תמורה טובה למחיר. באתר הרשמי של סוני הן עולות 50$. בארץ, 300 ש"ח. לא המון לאוזניות באיכות כזאת. בידוד רעשים : 4/5 מעולה על אוטובוס עירוני רועש בצהריים. סה"כ : 4/5 אוזניות מעולות שנותנות תמורה מלאה למחיר שלהן. מומלצות בחום, לפחות עד שיצא הדגם הבא.

TheRealDeal

New member
אני הייתי נותן להן ציונים שונים..

נוחות - 6/10 (אחרי שעתיים מתחילות להכאיב באוזן, חוט מעאפן - חצי מטר, שזה קצר מדי, ויש מאריך של מטר, שיוצר ארוך מדי..) איכות שמע - 5/10 (באסים משתלטים, מוגברים בצורה דיי מוגזמת הייתי אומר..) איכות בניה - 8/10 (אומרים שהחוט שלהן מתקלף אחרי כמה זמן.. לי יש כבר יותר מחצי שנה ועוד לא קרה כלום) אבזור - 7/10 (לי יש את הגרסה שנמכרת במזרח, היא שונה משלך, אבל יש מה לשפר.. כמו למשל להוסיף את הגומי הקטן והנחמד הזה שמסדר את החוט..) תמורה לכסף - 5/10 (יש היום אוזניות שהייתי קונה במקום אלה, מחיר מופרז לדעתי, לפחות לגרסה שנמכרת במזרח.. הגרסא האמריקאית נותנת תמורה יותר טובה, הן שוות 30$ לדעתי, אבל לא 50$.) בידוד רעשים - 7/10 (בהחלט מבודדות טוב, אבל יש טובות יותר, אז לא מגיע להן 10) סה"כ - בלי קשר לציונים בנפרד, הייתי נותן להן בין חמש לשבע.

TheRealDeal

New member
כנראה הייתי משקיע יותר בER-6I

של אטימוטיק.. ואם בטווח מחירים, שארפ MD33

למעלה