Sony mylo. אחרית הימים הגיעה?

yoovee

New member
Sony mylo. אחרית הימים הגיעה?../images/Emo26.gif

http://www.1src.com/?m=show&id=1649 בהקשר הזה, אני חייב לתהות לגבי הטרוניות החוזרות ונשנות כאן על ש"כמה חבל שסוני יצאה משוק מחשבי כף היד" - ואיפה הייתם כשהם היו בשוק?!? (אגב, למרות ההצלחה בארה"ב, סיבת היציאה הרשמית הייתה אי-רווחיות, סתם שתפנימו) כשסוני היו שחקן פעיל והוציאו מכשירים עם מצלמות 2MP וחריצי הרחבה כפולים (MS ו-CF), אנשים כאן התיחסו בחשדנות ל-MemoryStick ולכל מה שלא נושא את הלוגו "פאלם"...ואל תגידו שמדובר היה במחיר, כי למרות שהיה קצה עליון, אני קניתי בזמנו את ה-SJ22 שעשה הכל יותר טוב מ-m515 שהיה נפוץ באותה תקופה, והסוני שלי עלה חצי ממנו! אבל כולם זוכרים מי זכה משום מה לפופולריות. עדר? הרגלים ישנים? חוסר יכולת בסיסית של הישראלי לבצע מחקר שוק חכם? תגידו מה שתגידו רק אל תבואו אחר כך ביציאות חולמניות וגעגועים מזוייפים לסוני
צר לי על הלשון הלוחמנית משהו - שום דבר אישי כלפי חברי הפורום המכובדים - סתם הוצאת קיטור... ולפני שמישהו ישלוף את הטיעון הלגיטימי היחיד שאני מסוגל להבין, שסוני "דחפה" את פאלם להוציא חידושים, אז שיתהה אנא בינו לבין עצמו מה טעם יש לחברה להישאר בשוק בו היא אינה רצויה אלא רק כ"זרז" להתקדמות טכנולוגית של המתחרה שלה שמוכרת יותר חתיכות. מה גם שהטיעון הזה חלש - למה לחכות שנתיים שחברה X תוציא מכשיר שמתקרב ביכולותיו לדגם של חברה Y שיכולתם לקנות כבר שנתיים קודם לכן...

AYELET1

New member
אני למרות הכל אגיד לך:

שכן, סוני דחפה
למה לא קניתי סוני? בגלל המחיר
וסורי, אין באפשרותי לתחזק את סוני גם אם הם "דוחפים". גם המכשירים היו יקרים מאד וגם הממורי סטיק היה יקר מאד. זו היתה המדיניות שלהם (ליהיות יקרים עם כרטיס יחודי ויקר) כדי להגדיל רווחים, ולכן זה הוביל למה שהוביל. לא ממש הבינתי את האצבע המאשימה שלך

yoovee

New member
ממש לא הייתה לי כוונה להתנצח כאן עם

אף אחד ובוודאי שלא איתך איילת, ולכן ה"אצבע המאשימה" שלי באה בשרשור נפרד כנצל"ש על ידיעה שקשורה לסוני, ולא בתגובה ישירה למשפטים שבמלוא הכנות אני אפילו לא זטכר מי בדיוק אמר אותם (אבל ה"געגועים" בהחלט נאמרו כאן, זאת אני זוכר). ובכל זאת, עם יד על הלב - כמה מאלו שמשתמשים ב-SD אכן מניידים אותו בין כמה וכמה מכשירים? ולא שחסרים כאלה, אבל מבינהם, שוב בכנות - כמה כרטיסי זכרון יש לכם? מן הסתם יותר מאחד בין כה וכה. ובכלל, בערך בתקופת הפריחה של סרטים ומולטימדיה בכלל, מחירי כרטיסי הזכרון הפכו לכאלה שאינם עוד בשמיים. כן, גם הממורי סטיק
ולגבי המחיר - ציינתי במפורש שלסוני היתה קשת רחבה של מכשירים מקצה לקצה, ושוב אני חוזר - ה-SJ22 שלי עלה חצי מה-m515 בתקופת הזוהר של שניהם, וריסק אותו בכל פרמטר. אין לי גם רצון להתווכח כי ויכוח על סוני רלוונטי בימים אלה בערך כמו ריב על צימר בצפון. זו היתה הבעת דעה ותו לא.

AYELET1

New member
אין לך מה לקחת כל כך קשה ויכוח

(או דיון...) בכל מקרה אני מניידת כרטיסים ויש לי המון
(אחד 2G שניים 1G ועוד קטנים יותר...) והגעגועים לסוני ישנם כי באמת הם גרמו לפאלם לעלות. אני חושבת שכך גם הנדרה בזמנו SJ22 שלך היה שחור לבן. 515 צבעוני. צימר בצפון דווקא רלוונטי - לא ראית את הקמפיין של קנה היום וקבל מחר?

y_g

New member
כמי שהיה בעליו המאושר של NX70

אני בהחלט מתגעגע למוצרי סוני בתחום כף היד. זאת הסיבה שהייתי בעליו ש ל ה NX70, וזאת הסיבה שבעיני הסלולריים של SE הם היפים והטובים ביותר בשוק (ועל כן ככל הנראה מחליפו של ה 650 שלי יהיה ה K800 או K610 ). סוני אגב לא פסקו לחלוטין לייצר מחשבי כף יד, אלא הגבילו אותם לשוק היפני (בכל אופן זאת היתה כוונתם הראשונית).

AYELET1

New member
את הסלולאריים שלהם ממש לא אוהבת

ממשק מעצבן (אותי בכל אופן) אם יש לך סוני אחד עדיף שכולם יהיו כך (זה ליובל) מאד נוח להעביר כרטיס SD (או כל כרטיס אחר) נממצלמה ל-PDA... (למרות שעיון בתמונות הוא מעט איטי)

yoovee

New member
ה-SJ22 לא היה שחור לבן...

הוא היה (ועודנו, אצל אחי) צבעוני, ואף נחשב והוגדר רשמית בעולם כאחד ממסכי ה-LCD הטובים שנראו במחשבי כף-יד. בפרטים היבשים הוא היה TFT עם 65K צבעים, 320 על 320 פיקסלים. כמו"כ, למרות שלא היה עד כמה שידוע לי ממשק של ממש במע"ה, היה לו מעבד גרפי ייעודי לטיפול במסך (והרגישו בכך טוב מאוד - היה לי SJ20 שחור לבן עם מעבד דומה אך ללא מאיץ שכזה, ולמרות שהיה ש"ל [כלומר, פחות מידע גרפי], הוא היה איטי מאוד ביחס ל-SJ22 הזריז והנפלא בכל הקשור לתגובת מסך). בפרטים הסובייקטיבים יותר, המסך של ה-SJ22 נראה לי אפילו בהיר יותר מה-TH55 הנוכחי שלי, שהוא בעצמו נחשב לבעל מסך יוצא דופן באיכותו. בפרטים שאינם קשורים למסך, ה-SJ22 משונע ע"י Dragonball VZ 33MHz ומכיל 16MB זכרון פנימי, כך שבפרוש בשום פרט הוא אינו נופל מה-515. לא אמרתי את זה סתם. הפרט היחיד שהוא כביכול נופל מה-515 זה העובי (אם כי הוא קצר יותר ולא ע"ח מסך פיזי), אבל אז ניתן למשל לבחור דגם אחר של סוני כמו ה-T665 שאומנם עלה יותר (בערך כמו ה-515 כשה-SJ22 כאמור עלה חצי), אבל מלבד גיזרה דקיקה וסקסית, הציע גם מעבד 66מה"צ (overkill ל-OS4) ו-DSP נפרד לניגון MP3. ...סתם כדי להעמיד דברים על דיוקם
(באמת חשבת שעד היום הייתי עם מכשיר ש"ל?!? יש גבול לכל תעלול
)

libal

New member
בקשר לניוד SD -

לפי דעתי אתה לא צודק . מאוד נוח שיש לך מספר מכשירים - למשל פאלם , PPC , ומצלמה שמשתמשים באותו כרטיס זכרון . אתה יכול להעביר כרטיס ממכשיר למכשיר . לדוגמא - SD שקניתי בזמנו של 128 מגה לפאלם , והיום זה בדיחה - יכול לשמש אותי כעת למצלמה . שום דבר לא הולך לאיבוד . תאר לך שהייתי תקוע עם כרטיס זכרון של סוני ...

לי יש בעיה עם ניוד כרטיסים

כי יש לי סוני אריקסון עם ממוריסטיק ולייף דרייב עם sd ומצלמה של מינולטה עם sd אז הפאלם והמצלמה מסתדרים ביניהם ומהטלפון אני פשוט מתחבר בבלוטוט זה באמת בעיה ההבדלים בין הכרטיסים אבל אתם רואים שאפשר גם בדרכים אחרות ואגב המילו הזה נראה מגניב מתי הוא מגיע לארץ? :p

2cookie

New member
אם זה יהיה זול, אפשר להגיד

שזה PMP חביב עם יכולות גלישה באינטרנט, אם זה יהיה יקר מדובר בכישלון.

למה לא?

Tx עולה 300$ LD עולה 400$ כמובן שאלו מחירים רישמיים, ואפשר להשיג במחירים מעט זולים יותר אז למה שהמילו נותן המחיר סביר מאוד

אין לי מושג מה הוא נותן

אבל הוא נראה מכשיר מתקדם כמה היית משלם למכשיר PMP? הלוואי וזה היה מחיר כמו 200 דולר אבל סביר להניח שאפילו יותר מ400-500 דולר בשקט

מגניב, אפילו יותר טוב ../images/Emo13.gif

אבל גם פאלם בקרוב יהיה מבוסס לינוקס לא, כן?

2cookie

New member
במכשירים שבהם יש 40-80 ג'יגה

בטח שהייתי משלם 400-500$, אבל ב-MYLO יש רק אחד.

למעלה