SONY RX100 V6

hanani52

New member
SONY RX100 V6

שבת שלום
התחדשתי במצלמה סוני RX100V6 ! מתנת יום הולדת :) אני מנסה לתפעל בלי לקרוא את המדריך (מצלם עד היום עם הקנון D7 בת שש) אז בוודאי שצריך להתרגל ולהסתגל להבדל במשקל ביד ובאחיזה.

לא הצלחתי עדין בפורומים כאן למצוא תשובה איך להתחבר לאייפון ב Wi-Fi יש אמנם אפ באפסטור אבל לא בחנות הישראלית - יש הצעות ? ובכלל יש איזה טיפ אחד שהכי חשוב לי לדעת לגבי תפעול המצלמה ? תודה מראש,

חנני

תתחדש ומזל טוב

אני יכול להמליץ בחום רב על ספרי התפעול של גארי פרידמן - שווה כל גרוש שתשקיע בו ותמצא את עצמך חוזר לספר שוב ושוב במשך שנות השימוש בה (מנסיון אישי).

https://www.friedmanarchives.com/sony-rx100-vi

לגבי המדריך שסוני מספקים עם המצלמה, לא מכיר את המדריך של הדגם הזה אבל אני מנחש שהוא לא מתקרב בכלל לקרסוליים של הספר של פרידמן לא בהיקף המידע ולא בעומק.

ravivme

New member
פתרון

הפתרון לבעיה המעצבנת הזו קצת מורכב אבל עובד. מניסיון.
אתה צריך להתנתק מה- Apple ID שלך במכשיר ולהקים חדש.
את החדש אתה מקים כחשבון אמריקאי (שים לב ל- Country & Region).
אתה צריך לבחור בצורת התשלום שאין לך אמצעי תשלום.
אם תנסה לשים את הכרטיס הישראלי שלך הוא יזהה שהוא לא אמריקאי וזה לא יעבוד.
אחרי שהקמת לעצמך Apple ID אמריקאי, תיכנס ל- App Store.
הוא אמור לכוון אותך לחנות האמריקאית (אם הגדרת נכון את האזור), ואז אתה יכול להוריד בחינם את ה- Play Memories.
אחרי ההתקנה תתנתק מה- Apple ID האמריקאי ותחזור לישראלי.
יכול להיות שיהיו לך קצת קשיים להתחבר לחנות הישראלית, אבל בסוף מסתדרים עם זה.
אין ספק שמדובר במהלך שמצריך סבלנות וקצת עצבים חזקים, אבל בסופו תהיה לך האפליקציה.
אגב, יש סרטוני הדרכה לזה ביוטיוב, אבל לא הצלחתי למצוא. אתה יכול לנסות למצוא אותם. ספציפית אחד מהם נעשה על ידי נערה שמסבירה מצוין.
ב ה צ ל ח ה !

hanani52

New member
תודה. יש אפליקציה שכן זמינה GoCamera for Playmobile

Jack D Ripper

New member
לא יודע אם זה אפשרי באפל

אבל באנדרויד אפשר פשוט להוריד את האפליקציה ולהתקין אותה לא דרך החנות.
עדיין מעצבן, אבל פחות.
&nbsp
לא ברור לי ההגיון (או החוצפה) של סוני למכור מצלמה בכל העולם, אבל לא לאפשר להשתמש בתוכנה הרלוונטית.

slarti

New member
זה לא באמת מעצבן - אפל עובד נפלא עם ריבוי חשבונות APPSTORE

מה שלצערי אי אפשר להגיד על אנדרויד (אם כי שם אפשר להתקין מהצד אז זה פיצוי סביר :)).
אני עובד עם שלושה חשבונות APPSTORE על החשבון שלי - אחד הראשי שלי שהוא הישראלי ועליו הגיבויים, ועוד שני אמריקאיים (סיבות היסטוריות שיש לי שניים אבל זה לא משנה). פשוט פעם בשנה כשאני מחליף טלפון - צריך להזין את הסיסמאות לכל השלושה בשביל האפדייטים. אם אני רוצה לקנות משהו שזמין רק באמריקאי - עושים LOGOUמהSTORE הישראלי וLOGIN לאמריקאי. זהו. פשוט
&nbsp

e zi

New member
אל צער, ריבוי חשבונות עובד נהדר באנדרואיד:

א. גלילה מטה של הדסקטופ. יש למטה אייקון ירוק בהיר עבור - Users
ב. החלפת משתמש ל-Guestr, או למשתמש אחר (כמובן שצריך ליצור אותו לפני)

e zi

New member
מאז 2014. דווקא ב-IOS, גם ב-2018, אין ריבוי חשבונות:

גם במאמר ב- MacWorld, מ-נובמבר 2018, יש תלונות בנושא (תמונה 2).

אחרי שאפל הוסיפו ב- IOS12 אפשרות לפתוח את נעילת IOS באמצעות מספר זיהויים של FaceID ...אבל לא מעבר: הכוונה, לאפשר מספר חשבונות על אותו מכשיר, נכתב:

"With that said, we could also be looking at profiles coming to iPad (or even iPhones). User profiles have long existed on desktop operating systems that let multiple users log into the same device and get access to different apps and data. User profiles have also been available on Android smartphones for long and are available even today, letting more than one person use a single device in a secure manner."

slarti

New member
אתה מבלבל פרופיל משתמש בטלפון

וחשבונות באפסטור. יש לי שלושה חשבונות אפסטור שונים על אותו טלפון. הם כולם משויכים לאותו פרופיל שלי. זה לא שמישהו אחר יכול להשתמש בטלפון שלי עם פרופיל אחר. אבל חשבונות אפסטור שונים כן.
&nbsp
אגב - באייפון זה פחות מפריע לי (אייפון זה אישי) אבל העובדה שאין פרופילי משתמשים ב-IPAD זה קצת מעצבן.
&nbsp

e zi

New member
אני לא מבלבל

יכולים להיות לך על אותו טלפון מספר Google Accounts. כולם שלך ואתה יכול לעשות Switch בינהם.

---
לא השתמשתי בפיצ'ר הזה

e zi

New member
לכל User על הטלפון יכולים להיות 1 ומעלה Google Accounts

כל Google Account משוייך ע"י אי-מייל לחשבון מול Google Play Store כולל אפשרות לאמצעי תשלום.

slarti

New member
זה משתמש מקומי - אני מדבר על משתמשים שונים לפלייסטור

e zi

New member
אלה משתמשים שונים מול Google Play (ש"ע ל- App Store ב-אפל)

כלומר, כל-אחד מהחשבונות (משוייך אי-מייל) מול Google Play ועם סט אפליקציות משלו, Data משלו, ו-גיבוי בגוגל דרייב משלו. הפרדה מלאה; פרופיל משתמש מלא.

hanani52

New member
בהמשך לתשובה - אם אתה מוריד אפליקציה בחשבון האמריקאי ומחליף

האם האפליקציה האמריקאית תשאר גם כשתעבור לאפל ID ישראלי ? או שאפיקציה שרכשת בחנות האמריקאית לא תעבוד עם החשבון הישראלי ?

למעלה