sos מהמומחיות!

TalMa121

New member
sos מהמומחיות!

היי בנות. אז גם אני חדשה ורוצה להתעסק קצת עם הכנת אלבום (מיני) לחבר שלי שמסיים תקופה מאוד משמעותית בחיים שלו. עלו לי המון שאלות ואני ממש אשמח לקבל תשובות, ואפילו סתם קצת טיפים שיוכלו להכווין אותי.
1) האם אני יכולה להשתמש בקארדסטוק כדף הבסיס שלי לאלבום?
2) מצאתי באתר artdepot דפי עיצוב 30X30, הכוונה היא לדפים המדוגמים?? אם אני לא טועה אורורהלנד פרסמה 'פוסט' על הדפים האלו של Lucky Charm..
3) הדפים האלו באמת עמידים אני משפריצה עליהם 'גלימר מיסט' בהכנה ביתית?
3) אני כל הזמן רואה שחשוב להשתמש בדבק ללא חומציות. מה השם שלו ואיפה אפשר למצוא כזה?? (שאלתי בשתי חנויות יצירה והסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח...). ועוד שאלת דבק: איזה דבקים מתאימים להדבקת בדים על הקארדסטוק?
4) ראיתי את ההמלצות שלכן על טרימר tonic studios, נראה מאוד מלהיב! איפה ניתן לרכוש אותו בארץ ומה טווח המחירים?
5) בהזדמנות הזאת אני אפרגן גם לעבודות המדהימות שלכן שממש מעוררות השראה!
אני אשמח לכל עזרה, שיהיה חג שמח ואחלה סופ"ש לכולן!
טל

ברוכה הבאה!

עונה על מה שאני יודעת-
קארדסטוק בהחלט מתאים כבסיס לדף, לכריכה הייתי מציעה משהו קצת יותר קשיח, כדי שיישמר יותר טוב לאורך זמן. יש חברות שמייצרות מין ערכות בסיס מוכנות למיני אלבומים (נגיד כריכה וכמה דפים פלוס טבעות), שאפשר כמובן לצבוע לקשט ולשפץ באיזו דרך שרוצים. אני מניחה שלהכין הכל לבד יהיה יותר זול.
הנה למשל דוגמה למה אני מתכוונת-
http://www.twopeasinabucket.com/shop/maya-road/142682-mini-square-tab-album/
(זהירות, לא להתלהב מהמחיר, המשלוח מהחנות הספציפית הזו לחו"ל הוא יקקקקקקקר)
הצצתי באתר שהזכרת, וכן, אלו דפים בגודל הקלאסי של סקראפבוקינג, אם כי מאחר ואת מכינה מיני אלבום את ממש לא מוגבלת לגודל של 30*30 ויכולה גם למשל לחפש פדים של 15*15 שהם זולים יותר. מציעה לך להציץ ברשימת החנויות המתמחות בקישורי הפורום, אני גם בטוחה ששם לא יסתכלו עליך מוזר כשתבקשי דבק לא חומצי:) (שם גם בוודאי יוכלו להמליץ לך על דבק טוב לבד ונייר).
שימי לב אבל שישנם כמה סוגים של פדים בארטדיפו בגודל 30*30. הפדים עם 180 דפים מכילים עד כמה שידוע לי דפים מאוד דקים, כמו נייר של מדפסת. זה יכול להיות נהדר ושימושי אם את עושה קולז'ים או מדביקה אותם על קארדסטוק, אבל רק שתדעי במה מדובר. הפדים עם 24 או 48 דפים לרוב מכילים דפים במשקל יותר גבוה, אבל גם זה משתנה מחברה לחברה. כמו כן, עד כמה שידוע לי רוב הפדים שראיתי שם באתר הם חד צדדיים, כלומר יש דוגמה רק מצד אחד. עניין משקל הנייר קשור כמובן גם לעמידות שלהם כשמרטיבים אותם. הניירות הדקים עלולים להנזק אם הם ממש נרטבים. אני בד"כ משפריצה מעט מיסט ואין לי בעיה. אם משתמשים בכמויות קצת יותר נדיבות הנייר לפעמים קצת מתעוות, אבל לרוב אצלי זה מסתדר אם שמים אותו ללילה מתחת לכמה ספרים כבדים.
בהצלחה!

למקרה שלא כתבתי ברור

אין לי נסיון עם הדפים הדקים בפדים של 180. אני מתכוונת לדפים המדוגמים הדו צדדיים וקארדסטוק לגבי המיסט.

בהמשך לתשובות שקיבלת מאורורה - אני גורסת

שנושא החומציות ממש לא משנה. הדבק שאני משתמשת בו הוא טאקי . דבק חזק וטוב. לגבי הדפים - את יכולה למצוא מבחר גדול של דפים, ומוצרים נוספים (כמו טרימר, דבק וקישוטים) בחנויות המיועדות המפורסמות בקישורי הפורום. את יכולה להשוות מחירים בין החנויות השונות . בנוסף, בחלק לחלק מהחנויות את יכולה להגיע פיסית ולא רק לרכוש באתר ובעלות החנויות גם תשמחנה לענות על שאלותיך ולכוון אותך.

Michal Shoval

New member
הי וברוכה הבאה

1. את יכולה להשתמש בקארדסטוק כדף בסיס, ועליו להוסיף דפים מעוצבים. שימי לב שכאשר את מחברת את כל הדפים, הדף מחוזק בקצה כדי שלא יקרע.
2. לגבי הדפים הנמכרים בחנות שציינת - נראה שאלו דפים מדוגמים. באמת תבדקי את עניין העובי.
3. הדפים העבים עמידים אבל קחי בחשבון שהם בכל מקרה מעט מתעוותים. אפשר לתקן מעט את העיוות הקל, בעיקר אם את מדביקה אותו אחר כך על משהו אחר (כמו בסיס האלבום)
4. עניין החומציות הוא אינדבידואלי - יש בנות שיותר מתעסקות עם כרטיסים ולכן החומציות פחות משנה להן. אלו שמתעסקות יותר עם תמונות בדרך כלל מקפידות יותר. אני באופן אישי כן מקפידה, אבל זו לא חובה לטעמי. בעניין איפה אפשר למצוא - בחנויות היעודיות שמתעסקות עם זה. בכל מקום אחר את תקבלי מבטים מוזרים...

5. טרימר של TONIC - לי יש אותו ואני מאוד מרוצה. את שלי רכשתי בחנות "מסטיקים".

לגבי עזרה נוספת - את יכולה ללכת לסדנה שבסופה תצאי עם מוצר מוגמר, ואת יכולה גם להצטרף לאחד מערבי היצירה של הפורום. כך את גם מכירה בנות יוצרות.
את גם יכולה בכיף לבוא אלי ואני אעזור לך בשמחה
את יכולה לפנות אלי במסר פרטי אם זה רלוונטי.

מיכל

iWrite

New member
היי טל ברוכה הבאה :)

עונה בקצרה:

1. כן, את כמובן יכולה לחזק את הבסיס עם קרדסטוק כפול, צ׳יפבורד ועוד.

2. כן

3. בכל מקרה כשתשפריצי על דפים תצטרכי לייבש אותם לפני ההדבקה לאלבום.

4. כל חנות יצירה תיכנסי לכי לאגף הדבקים ותקראי באותיות הקטנות שרשום ״מיועד לתמונות״ ו- ״ללא חומציות״

5. אני מרוצה מהטרימר טוניכ, המחיר משתנה ויכול להגיע עד 200+ אם אני זוכרת נכון ואפשר להשיג במספר חנויות בארץ תערכי חיפוש קצר בגוגל

כפי שציינו יש הדרכות בכל מיני מקומות בארץ על בניית מיני אלבום מכל מיני סוגים וכמובן שיש שלל הדרכות ביוטוב, בהצלחה :)

למעלה