Sound Of The Underground # 1_../images/Emo189.gif
פינה שבמקור התחלתי להעלות בפורום שלי (רוק ישראלי למי שלא יודע...) אבל חשבתי שגם פה זה יכול להיות נחמד, אבל שלא כמו העכביש שלנו זו לא תהיה פינה יומית
שבועית במקרה הטוב....
אז בתור התחלה אני מבקש מכם לשלוח לי המלצות במסרים (ובבקשה.. לא להציף) על הרכבים/אמנים וכו' שיתאימו לפרופיל הזה (ובבקשה... אל תשלחו לי את הלהקה שלכם בטענה שאתם טובים וכו'... אני רוצה בעיקר "אמנים שבדרך" שגיבשו להם את קהל החברים המצומצם שלהם ובאמת מגיע להם את הפריצה הקטנה הזו החוצה) שאתם רוצים שיהיו בפינות הבאות (תשלחו לי כמה פרטים ואם יש אפשרות דרכי קשר עם הלהקה/אמן) טוב, בגלל שזו פינה חדשה.. אני אהיה הראשון שיביא להקה שיצא לי "לעקוב" אחרי ב 4-5 שנים האחרונות אם לא יותר... ולטעמי מגיע להם, במיוחד בתקופה הזו ! אז יאללה נתחיל
סטנגה להקת סטנגה שכללה אז 4 תיכוניסטיים שהקימו לעצמם להקה התחילה את דרכה אי שם בשנת 2000 בעיר אשדוד (אשדוד קליפורניה של ארץ ישראל) במרכז הרוק "אלטרנטיבה" הישן... הלהקה החביבה שלנו הופיעה לה בעיקר באשדוד ותפסה "דיבור" בקרב חובבי הרוק האשדודים. כך או כך.. זמן להתגייס מה שגרם ללהקה לנגן מעט ובעיקר בסופ"שים החופשיים שלה. לא הרבה שנים אחרי ב-2005 נרשמו חברי הלהקה לתחרות להקות צעירות שהפרס ללהקה הזוכה היה "הופעה ברוק עצמאות 2005" ואכן.. סטנגה זכו
ודפקו הופעה כמו שצריך בערב עצאמות של שנת 2005 ! לא הרבה אחרי... שהם כבר על הגל נרשמו לתחרות "המוזה של בראשית" שהתקיימה כאן ממש בתפוז.. שהזוכה בתחרות הזו הולך להופיע בפסטיבל בראשית של אותה שנה (2006) ומקבל גם חוזה הקלטות ב"בארבי רקורדס"
ואכן... שוב, סטנגה זוכים
אך מפה לשם ומשם לאנשהו איכשהו הדברים לא הסתדרו והחוזה הקלטות לא יצא לפועל
. למרות זאת החליטה הלהקה לקחת את עצמה בידיים ואיך אומרים "אם ההר לא בא אל מוחמד, מוחמד יבוא אל ההר" (חבר שלי מוחמד, אין לו עבודה, כמעט כל השבוע בלשכת תעסוקה) וכך היה, הלהקה החליטה להוציא דיסק לא משנה מה באופן עצמאי כלומר, זמן חזרות,חדר הקלטות, סטיקרים, חולצות, פלאיירים פוסטרים וכל מה שנלווה יוצא מהכיס שלהם בלבד. ולמרות הקושי שבדבר הוחלט לא להפסיק. בו בזמן החל החיפוש אחרי מפיק מוזיקלי לאלבום, מישהו שנמצא עמוק ב"רוקנרול" בארצנו הקטנה ואיך לא.. השם של אורן ברזילאי ממופע הארנבות של דר' קספר (שגר באותה תקופה בארה"ב) עלה ! הלהקה שלחה לאורן דרך ה- myspace הודעה וכמה סקיצות ואורן בתגובה אמר שהוא מאוד מעוניין והוא גם כנראה בדיוק חוזר לארץ. כך שהדברים מסתדרים בצורה מעולה לכולם. ואכן אורן חזר לארץ ובדצמבר 2006 נכנסה הלהקה להקלטות באולפן בפלורנטין שנקרא "קיצ'ה" (בין היתר הקליטו שם גם :אהוד בנאי,גלעד כהנא,אינפקציה,משינה ועוד'...) והוחלט על דיסק של 11 שירים שאת השירים כותבים ומלחינים דר ונעם ועל ההפקה אחראים כל חברי הלקהקה. לפני שבוע העבודה על הדיסק נגמרה, הסתיימה, ננעלה סופית ! כל מה שנשאר זה למצוא עטיפה...
כך שבתקווה שבתקופה הקרובה הולך להגיע אלינו משהו טוב
חברי הלקה הם: דר גולן - גיטרה ושירה, תום גולן - תופים, נועם האוזמן - גיטרה וקולות , יואב מצ'ולסקי - בס. ובעיקרון כל הרעיון מאחרי ה"פינה" הזו היא לחשוף אנשים לדברים שאולי ולא הכירו, אז הנה
אתם מוזמנים להיכנס לשמוע ולהתרשם ואם תאהבו אתם יותר ממוזמנים להופעה הקרובה שלהם בבארבי ת"א (פלאייר מצורף
) http://www.myspace.com/stanga http://stanga-music.com/ http://www.shox.co.il/uf/346/492/stanga.html אתם מוזמנים לשמוע ולהגיב
וכאמור... לשלוח המלצות לפינות הבאות
פינה שבמקור התחלתי להעלות בפורום שלי (רוק ישראלי למי שלא יודע...) אבל חשבתי שגם פה זה יכול להיות נחמד, אבל שלא כמו העכביש שלנו זו לא תהיה פינה יומית
The Sound Of The Underground !
החל מהיום, אני אשתדל בעזרה שלכם להריץ פינה חדשה ומקווה שגם מעניינת בפורום. הפינה תסקר, כמו שהכותרת אומרת הרכבים/להקות/אמנים שנמצאים להם כרגע "במחתרת" והגיע הזה שישמיעו את קולם
Underground sound #1