Space Museum - 1st Doctor, season 2

MonicaF

New member
Space Museum - 1st Doctor, season 2

איזה יופי של פרק. והדוקטור, הנרגנות שלו נעלמה כליל. היה קטע נדמה לי בחלק השלישי שהוא ממש מצחיק, דיבור חביב. והקטע שהוא יוצא מהמחבוא הדאלקי שלו - גדול.
וויקי בהחלט מוסיפה יותר מסוזן, הסיפור יכל להצליח גם היום, 50 שנה אחרי שנכתב.
אכן קיבלתי תשובה לסיבה שהם מחכים לעצמם להגיע לשם: החלקיק בטארדיס שהתקלקל.
הקטע של מוזיאון חלל היה לי מוכר, אכן אחרי בדיקה מצאתי שהדוקטור לכל אורך הסדרה ביקר בשלושה מוזיאוני חלל.
קראתי גם שהצופים בזמנו חיכו בקוצר רוח לשובם של הדאלקים. אז הנה, קיבלנו אותם חזרה

BloodyRose

New member
באמת פרקים כייפים

הקטע עם הדוקטור והדאלק גמר אותי מצחוק. I am the master. מעולה.
קצת חששתי שויקי "תעשה סוזן" ותישאר עם הבחור שהיא התחברה אליו, שמחתי שהיא לא נשארה שם. החיבור שלה ושל הדוקטור מעולה - היא מלווה ראויה לחלוטין.
הדוקטור באמת מקסים בפרקים האלה (כשהמנהיג שם מחבר אותו ל"טלוויזיית המחשבות" והדוקטור לא משתף פעולה, קטע חמוד).

חכי חכי להתחלה של הפרק הבא, כשהם משחקים עם המכשיר הזה שהדוקטור לקח מהמוזיאון. ממש נהניתי מזה.
-זה לא ספויילר, אבל אם את רוצה לראות ולהנות מזה בעצמך ולהגיב רק אחרי הצפייה, דלגי על החלק הבא-

לא זוכרת את ההסבר המדעי, אבל בקצרה המכשיר הזה קולט אירועים שהתרחשו, והחבורה משחקת עם זה קצת. איאן בוחר לראות את הנאום של לינקולן בגטיסבורג, ברברה רואה מאיפה שייקספיר קיבל את ההשראה להמלט, וויקי שמה הקלטה מהופעה של הביטלס. כולם נהנים ורוקדים (אני לא יודעת באיזה תאריך ברברה ואיאן עוזבים עם הדוקטור, יכול להיות שזה קצת מתנגש ושהם בכלל לא יכולים להכיר את הביטלס ברמה הזה). הם מתפלאים שויקי מכירה את הביטלס (והיא אומרת "בטח! אפילו הייתי בממוריאל שלהם בליברפול, אבל לא ידעתי שהם ניגנו מוזיקה קלאסית"). איאן וברברה קצת בשוק מהקטע על הממוריאל, וצוחקים על עניין המוזיקה ה"קלאסית". תוך כדי צפייה מאוד נהניתי מזה, רק אחרי זה נפל לי האסימון שזה צולם ב1965.
מישהו מההפקה בכלל חלם ש50 שנה אחרי, צופים יהנו מהקלטה של הביטלס כמו שהם נהנו ממנה אז? מישהו בכלל דמיין שיזכרו אותם אחרי 50 שנה? שזה יהיה רלוונטי באותה מידה?
עד כמה שהתכנית הזו כשלה בלחזות את העתיד במובנים רבים, פה הם קלעו בדיוק.
הרי אם יש להקה מאותה תקופה שבאמת יש סיכוי שויקי מהמאה ה25 תכיר, אלה הביטלס. אנחנו יודעים את זה היום, אני לא חושבת שהם בכלל הבינו את זה אז.
(נקודה מעניינת שגיליתי עכשיו - ההופעה של הביטלס שרואים היא מהתכנית top of the pops, ובהתאם לנהלי הארכיון של ה BBC, ההקלטה של התכנית נמחקה. ההקלטה היחידה ששרדה, כנראה, היא זו ששודרה בדוקטור. מעולה.)

MonicaF

New member
The Chase!

איזה יופי של פרק! מלא אקשן, מתח, דמיון והומור!

החלק השלישי הומוריסטי, בידור צרוף. רעיון יפה לגבי ספינת מארי סלסט.
שמת לב שהשחקן שמשחק את סטיבן הוא אותו אמריקאי מאלבמה, אשר בניו יורק? אני לא שמתי לב, פשוט קראתי על זה עכשיו. מה שכן שמתי לב זה שהוא שיחק טוב מדי כדי לוותר עליו כל כך מהר.

ההעתקה של הדוקטור, כן, זה משהו שעוד יחזור על עצמו לאורך הסדרה, אנחנו יודעים. וזה שהרובוט קרא בטעות לויקי בשם סוזן, וכך גילה את זהותו, היה

ומה שכתבת על הביטלס – מרגש. גם לי היו מחשבות דומות ברגעי הצפייה

גם את הרגשת בפרק בו נמלטו מהדאלקים, שלא מתאים לדוקטור לנטוש כך את הארידיאנס? הדוקטור שאנחנו מכירים, בגלגוליו המתקדמים, דואג, או לפחות משתדל, להשאיר אחריו צדק ושלום.

הקטע עם המקום הכביכול דמיוני, פרקנשטיין ודראקולה – היה מוצלח מאד. למרות שהאישה הצעקנית שם היתה כל כך מגוחכת ונראה לרגע שהיא צוחקת מהצרחות של עצמה. אהבתי איך הפחדים השתלטו על כולם.
הייתי במתח רציני כשויקי נשכחה מאחור!

היה קטע בפרק האחרון אני חושבת בו הם מגלים את המבנה של המקונואידס. הם אומרים – It's Huge!!! ואנחנו רואים על המסך מעין דגם צעצוע של משהו שאמור להיות ענק, זה הצחיק אותי כל כך.

קטע העזיבה של ברברה ואיאן היה יפה. הוא לא נפרד מהם כיאה, הדוקטור, אבל כשהוא צופה בהם בויז'ואלייזר, הרגשתי שכן עשה סגירה עם הפרק הזה.

הייתי סקרנית מדי לגבי סטיבן וקראתי עליו ברשת. זה שימח אותי שהוא הקומפניון הבא.

אז אנחנו מסיימות עונה שניה! החזקרנו מעמד יפה עד כה
אני חושבת להכין לנו דיפלומה
חחח

את הפרק האחרון של עונה שניה יש לי מקורי, אני מאמינה שאתיישב לצפות בזה בכייף בסופ"ש.

BloodyRose

New member
תמיד משעשע השימוש שהם עושים בדגמים/צעצועים

זה נראה כ"כ גרוע עכשיו - בכל פעם שהטארדיס נוחתת איפשהו ורואים שזה דגם מיניאטורי, או כמו בפרקים האלה, כשרואים את הטארדיס עפה ואחריה הספינה של הדאלקס, פשוט גזירי קרטון או משהו ברמה הזו. אבל בסדר, נסלח להם...

לפרקים עצמם לא ממש התחברתי, הרעיון שהדאלקס רודפים אחריהם במקומות שונים נחמד, אבל יכלו לעשות את זה יותר מעניין.
העזיבה של איאן וברברה ממש העציבה אותי - לא ראיתי את זה מגיע... חבל שלא העניקו להם פרידה ראויה יותר, כמו של סוזן, אבל לפחות הם חזרו הביתה והם ביחד (הבנתי שבאחד מהקומיקסים שיצאו אח"כ, הם מתחתנים. טוב מאוד! הם יכלו להיות זוג נהדר, חבל שלא הציגו את זה בתכנית).
גם אני קראתי שסטיבן הוא המלווה הבא, אבל אני לא בטוחה שהבנתי איך.. לא רואים בפרק האחרון שהוא מגיע לטארדיס, לא? טוב, נחכה לפרק הבא בשביל לגלות...

בנוגע לרובוט-דוקטור... עשו את זה כ"כ עלוב. לא יודעת למה לא השתמשו בהארטנל יותר לצילומים האלה. הכפיל לא מספיק דומה לו כדי שזה יעבוד, וברוב הסצינות גם ככה לא רואים את שניהם יחד, אז מה הבעיה להשתמש בשחקן האמיתי? למה כפיל עם דיבוב של הארטנל...?

אני ממש אוהבת את הארטנל. אני מקווה שיתנו לו עזיבה יפה ומכובדת. מבאס שכמעט ואין פרקים מהעונה השלישית. מניחה שאני אדלג על המשוחזרים ואסתפק רק במה ששרד במלואו. מקסימום נחזור אל הפרקים האלה אח"כ...

MonicaF

New member
גם אני לא הבנתי למה

לא השתמשו בהרטנל להיות כפיל של עצמו. לא הבנתי בכלל את השימוש בשחקן השני.

בזמנו, לפני לפחות שנה, ראיתי את כל ההתחדשויות, וראיתי את הפרידה מהרטנל.
אני זוכרת שהעברתי מהר כי עניינו אותי הבאים אחריו.

מעניין איך אגיב לזה עכשיו אחרי שצפיתי ברוב הפרקים עמו ולמדתי לאהוב אותו תוך כדי התפתחות הדמות מפרק לפרק.

גם אני לא ראיתי שהפרידה מברברה ואיאן מתקרבת, וזה היופי, שגם היום, 50 שנה אחרי, אנחנו יכולים להיות מופתעים מהעלילה - בתנאי שאנחנו לא עושים לעצמו ספוילר.

לגבי סטיבן, רואים בסוף הפרק שהוא מצליח להינצל וזה מעלה סימני שאלה. הרי הדוקטור אומר שהוא נהרג, אבל אנחנו רואים בוודאות שהוא מצליח לברוח למרות הכל, גם מהפיצוץ הגדול וגם מהפטריות החיות.

לא הבנתי למה התכוונת במשפט הזה:
"לפרקים עצמם לא ממש התחברתי, הרעיון שהדאלקס רודפים אחריהם במקומות שונים נחמד, אבל יכלו לעשות את זה יותר מעניין. "

BloodyRose

New member
קשה להסביר

כאילו, פרקים נחמדים והכל, אבל אלמלא העזיבה של איאן וברברה בסוף, לא יודעת אם הייתי מגדירה אותם כפרקים מומלצים, או אפילו טובים.
יש כמה יציאות נחמדות (כמו המרי סלסט שהזכרת), אבל לא הרבה מעבר. הרובוטים בפרק האחרון שנלחמים בדאלקים מטופשים לגמרי, הדאלקים פה הם בכלל OOC. הם אשכרה אמרו לאנשים באונייה "אל תקפצו, אנחנו רוצים לשאול אתכם משהו". לגמרי מחוץ לדמות.

אגב, אם כבר איאן וברברה ניצלו הזדמנות כדי לעזוב - למה הם לא נשארו בניו יורק? השנה היא 1966, ומה זה כבר בשבילם לתפוס טיסה ללונדון? מוזר שזה בכלל לא עלה על דעתם (ציפיתי למינימום "כדור הארץ! 1966!"), במיוחד כשבסוף הסיפור הם בוחרים לנצל הזדמנות ולחזור הביתה.
לא'דת. משהו בסיפור הזה לא מספיק "סגור" בעיני.

MonicaF

New member
לגבי ברברה ואיאן איני מסכימה

אחרי כל התלאות האלו, רק הביתה היו רוצים לחזור.
כל כך הרבה פעמים חשבו שהגיעו הביתה סוף סוף ובמקום זה או שהגיעו למקומות וזמנים אחרים, או שראו את לונדון במצב בכי רע עם הדאלקים. אני מזדהה עם הבחירה שלהם. אילו סובבתי כך בעולם וכל פעם לשבתי שאני חוזרת הביתה אבל התאכזבתי שלא, אז המקום שהכי הרבה הייתי רוצה להיות בו הוא הבית, הסביבה המוכרת.
לגבי הדאלקים - הם מתפתחים עם הזמן, עם הסדרה עצמה. לדעתי זו טעות להשוות אותם של אז לדיאלקטים של היום מבלי לקחת בחשבון את האבולוציה שלהם.
התחלתי לראות עכשיו את הפרק האחרון של עונה 2. תיכף מעלה משהו מצחיק משם. הפרק התחיל ממש טוב.

MonicaF

New member
וואו אני לא מאמינה שזיהיתי שחקנית אחת

מפרק time meddler - חשבתי ששיחקה בפרק הראשון ראשון של הסדרה, בתור אחת הנשים במערה. אחרי בדיקה מצאתי שזו אכן אותה אחת

MonicaF

New member
זה משהו במבט שלה

היא גילמה מעולה את הפראית, ומשהו מהפרא הזה נשמר אצלה בתור סקסונית של המאה ה-11.

למעלה