אז מזל שפקחתי את עיניכם ../images/Emo3.gif
לאחר השיחה של רוטר עם ליבו, שבו הוא אומר לו שלא נראה לו שהנשים שלנו מספיק חכמות, כי הן לא שמות לב שפיפו נורא חכם ולכן לא הורגות אותו, אפשר להבין שהפיגיז הורגים את החכמים והטובים וכנראה שהם רואים בזה משהו טוב. דבר טוב מבחינה גנטית זה לעזור לגנים הטובים להתקיים ולא להשמיד אותם, ולכן די ברור שהריגת פיגיז קשורה לשמירה על הגנים. לאחר הריגת רוטר ושתילת העץ ניתן לשער שיש גם קשר לשתילת העץ. כשלא שתלו עץ בשביל פיפו מבינים כבר שהעץ בא מההרוג ולא שתלו אותו בשבילם. לא נראה לי הגיוני שאנתרופולוגים חלליים וביולוגים לא יבינו את זה ב-20+ שנות מחקר!! אין לי מושג על איזה חזרה לדת אתה מדבר וממה האנשים נפגעו (עברו 3000 שנה מהמלחמה עם הבאגרס), ולדעתי ככל שהמדע מפותח יותר (ומאמינים באבולוציה ומיישבים את החלל! ופוגשים עוד יצורים תבוניים (שאלוהים יצר??) מפלנטות אחרות) מאמינים פחות באלוהים. אבל נניח שעדיין מאמינים באל, היו עוד הרבה מושבות הרבה פחות דתיות צאשר בארצם של הפיגיס. לא הגיוני שמי שיבוא להתיישב בכוכב הכי מעניין הזה יהיו סתם אנשים, שרובם דתיים, ומתוכם ייצמחו רק 2 משפחות של חוקרים. כוכב כזה היה צריך להלהיב חוקרים מכל היקום. אמנם הרבה חקרו את הפיגיס, אבל האם נראה לך הגיוני שאף אחד לא ירצה לבוא ולבדוק אותם? (למרות שהמסע בחלל הוא בעיתי - הם עשו זאת גם לכוכב שלהם). ההתאהבות הזאת היתה, לדעתי, טפשית וקלושה. ההסבר שנובינחה היא היחידה שתבין את אנדר כי שניהם הופרדו מהוריהם (ובכל שנותיו הוא לא ראה עוד מישהו מסכן וגלמוד שמרגיש מנודה חברתית) הוא לא מספק, לדעתי. מה גם שנובינחה היא לא ייצור שיצר אצלי אהדה בספר. היא לא כ"כ חכמה ודי התאכזרה למשפחתה. יש גבול לכמה שבן אדם נורמלי מרגיש אשם ומכה על חטא באופן לא רציונלי במשך 20+ שנים! ג´ין נפגעה פיזית וזה ברור, אבל היא גם נפגעה נפשית ולא ברור למה זה צריך לקרות למחשב. (אפילו שזה זניח). ההתאהבות של המשפחה באנדר כי חסר להם דמות אב, היא לדעתי מעליבה את המושג פסיכולוגיה בגרוש. דרך החשיבה של הפיגיס היתה זרה לחוקרים, אבל נעילות המחשבה שהם גילו במשך 20+ שנה היתה הרבה יותר מדהימה והרבה יותר זרה למין האנושי מחשיבת הפיגיס. גם המעבר מייצור חי לצמח לא צריך כ"כ להדהים את החוקרים. יש אפילו חיות על כדוה"א שמשנות צורה מחייה אחת לשניה ויש להם חיים אחרים (פרפרים למשל). בנוסף: לנו היום יש מושג על דמויות הסטוריות - על מה קרה על איך אנשים נראו בתקופה שלא היו מצלמות ותיעוד כמו היום. אנדר היה סמל, כולם הכירו אותו. לא הגיוני שאף חוקר לא מכיר את ההסטוריה ויודע שהמלחמה נגד הבאגרס נבעה מאי יכולת לתקשר איתם, אף-אחד לא יודע שאנדר הוא קורבן שנלקח מגיל 6 מהוריו ואפילו לא ידע כשהוא נלחם איתם. אף-אחד לא יודע איך הוא נראה (אמנם מגיל 12 ל-35 אפשר להשתנות, הוא האדם המפורסם ביקום בטוח שעקבו אחריו גם במהלך ההתגברות שלו. מן הסתם ידעו איך אנדר נראה בכל כוכב שהוא הגיע אליו ולכן איך הוא נראה כשהוא עזב את הכוכב. לא הגיוני שהם לא יודעים את שמו המקורי - אנדרו. אין לי מושג מה אתה חושב שלא הבנתי מהספר. אינני מזלזל אני רק מאוכזב מהספר (לאחר שנהנתי מאנדר). וברור שבביקורת מקצינים דיעות (כמו מפגר) כדי היא תהיה יותר קריאה. אתה לא עשית זאת נגדי כי אני יכול להעלב ומאותה סיבה לא רשמתי על התגובה שלך שהיא מפגרת, אבל נגד ספר שהכותב שלו לא קורא את הבקורת - זה, לדעתי, בסדר לרשום שזה מפגר. יותר מעניין מאני חולק על דרך מחשבתו של הסופר או משהו בסגנון...