spinoff על ענישת ילדים

Master Stav

New member
spinoff על ענישת ילדים

איזה עונשים מקובלים עליכם שיקבלו ילדכם באם עשו משהו לא בסדר בבית הספר ? האם אי הכנת עבודה הינה סיבה מספיקה להרחקה ל3 ימים ? בואו נדבר על עונשים בתחום מערכת החינוך היסודית .... לתגובותיכם אודה

MrCheff

New member
עונשים

בוקר טוב. לדעתי, על אי הכנת עבודה, לא הייתי נותן הרחקה על שלושה ימים. אם זו 'עבירה ראשונה' של הילד, הייתי בודק מה הסיבה שבגינה הילד לא הכין עבודה, בודק עם ההורים ומסתפק באזהרה. הרי, סה"כ יתכן והילד לא הבין מה מצופה ממנו והתבייש לשאול. אם זו לא הפעם הראשונה, הייתי מעניש בכתיבת עבודה נוספת, והפעם תחת פיקוח מורה, בשעה חופשית או שעת ספורט או שעה אחרת שאינה מפריעה ללימודיו בתחום אחר. הרחקה? רק על אלימות (מילולית או פיזית) כלפי מורים או תלמידים.

מחשבות

New member
העונש חייב להיות כמובן פרופורציונלי. על אי

הכנת שיעורי בית חשובים יש לתת עבודה. על אלימות בפעם הראשונה יש להרחיק ליום, בפעם השניה לשלושה ימים ועל אלימות סדרתית לשישה ימים כשבאותם ימים אסור על ההורים לפנות לגורם כלשהו בבית הספר או במערכת החינוך. רק לאחר גבר העונש אפשר לדון. מיד יהיה שקט בבתי הספר.

Master Stav

New member
להורים אסור לפנות ?

אך בדיוק תאכוף את זה ? ולגבי אלימות בפעם הראשונה ...אין מידרג אלימות ? כלומר על דקירה פעם ראשונה נרחיק ליממה ועל יריקה גם ? האם הילדים אינם אנשים שווי ערך המגיעים למוסד החינוכי להתחנך בו קרי אפשר ורצוי לדבר ולא רק להתעסק בשיטת המקל והגזר?

מחשבות

New member
אם ההורים יפנו הם לא ייענו והם ידעו זאת

בקבלת חוזר בתחילת השנה. אתה צריך להבין שיש בהחלט הבדל בין דקירה ויריקה. דקירה היא עניין למשטרה וזה הרי מובן לכל אחד.

Master Stav

New member
מה לגבי ....

סטירה בעיטה דחיפה קללה יריקה התקלות נגיעה בחפצים אישים ליטוף שלא ברשות חיבוק שלא ברשות נשיקה ....... ככל הידוע לי צריך להיות קשר בין ההורים לבית הספר ניראה לך הגיוני לנתק את הקשר הזה ? אתה לא מציע שיטות חינוך אתה בעניין של ענישה קולקטיבית ללא מענה צר לי אך לשיטות סטלינסטיות לא תהייה תקומה כאן

מחשבות

New member
תגיד את זה בפירוש: אתה מפחד שמה שאני מציע

זו מדינת משטרה. אתה שוכח שאני בא מבית הספר. אני יודע שיש מחנכת, שיש יועצת ורכז שכבה ומנהלת. אבל יש גם ילדים בעייתיים שבאים ממשפחות שאינן מכבדות את בית הספר. כאן אני מציע ענישה כזו שתטריד את ההורים גם ואז לקרוא אותם לסדר. לשם כך קיים מוסד הישיבה הפדגוגית. ילד שמצריך ענישה חמורה יקבל עונשו מצוות של מחנכת, יועצת, רכזת ואחראי משמעת.

Master Stav

New member
אני בהחלט מפחד ממה שאתה מנסה להציע....

אתה באמת מדבר על מדינת משטרה ווהדבר מתועב בעיני בכל רמה שהיא !!!
אין ילדים בעייתים יש מערכת שלא יודעת להתמודד איתם .
אתה מדבר על ענישה אני מדבר על חינוך ומורים כמורי דרך כמדריכים כמובילי תרבות ישראלית אמיתית.
על פי דבריך כול ילד מצריך ענישה חמורה לא שמעתי על שום בונוסים מיול הענישה אתה מחפש את החינוך האנגלי אני מעדיף את החינוך וההוראה כפי שהיה פה ונעלם עם זילות מעמד המורה בגין משכורת נמוכה וחוסר היכולת של המדינה להבין מי צריך לעמוד בקידמת המאבק לחיים טובים יותר
אתה מאשים את הילדים את המשפחות את כול העולם ואחותו, אני מציע לפתור זאת באמצעות הזרמת אנשים איכותים מבין מפוטרי היטק לדוגמא , להרים את רף המשכורות כך שיהיה שווה לאנשים איכותים להיות במערכת לא רק בגין אידאלים אלא גם בגין הכנסה חודשית מכובדת וראוייה !!! אני מסרב להאשים איש מלבד את משרד החינוך שאיבד את הדרך הנה רעיון ...שלח את שרי החינוך ב20 השנים האחרונות להשהייה של 3 ימים ואל תאפשר להורים שלהם ליצור שום קשר

מחשבות

New member
הויכוח שלנו עקר. יש מציאות שאני מייצג ויש

אידיאלים שאתה רוצה לייצג. גם אני בעוד מורים משובחים (וממש לא מהיי-טק) ומתוגמלים יפה. אבל אם מורה הנכנסת לכיתה בתחילת השנה ולא מרביצה צעקה מחרישת אוזניים, תוך 20 שניות היא אבודה לשארית השנה ובכלל. זו המציאות הצעקנית הישראלית. לך תחנך את כל המדינה כדי לקבל ילדים נחמדים. זה לא מציאותי. אבל אם בית הספר ישדר ייראה וההורים וילדיהם ידעו שמדובר במוסד מכובד, שההורים אינם רשאים להתערב (להיות מעורבים ולהביא עוגות, כן) וצריכים לשתף פעולה, הגאולה תגיע. היום בית הספר מבטל שעות (בחטיבה ובתיכון) על ימין ועל שמאל, הילדים מתבקשים להכין עבודות, אבל אין להן כל ערך משום שאין דיון אמיתי ויש ויקיפדיה וכך הלאה. אתה חייב לראות את התמונה כולה, את הלבנט המיוזע ואת ההתנהלות של העם כולו.

MrCheff

New member
לא צריך לצעוק כדי לקבל תשומת לב

יש דרכים אחרות. חבל שבדרך שלך רק אלימות פותרת את החינוך. וכן, אני קורא לזה אלימות. מורה שצועקת על תלמידים, רק בגלל שהם עושים רעש, היא מפעילה אלימות. מורה שעונשת בחומרה ללא אזהרה, מפעילה אלימות. יש דרכים להשיג תשומת לב של תלמידים ולא צריך לצעוק ולהעניש. הייתי אמנם מדריך בכיתות, רק יום בשבוע, במשך שנה שלמה. אבל בכיתות שאני לימדתי, היה שקט. תמיד חייכתי אליהם והייתה אוירה טובה. הייתה פעם אחת שבה הם התנהגו לא יפה לחבר שלהם. חזרנו מהדגמה ברחבה, אחד הילדים נפל, וכל הילדים דרכו עליו בדרך לכיתה. דבר ראשון, חילצתי אותו ווידאתי שהוא בסדר. אחרי שכולם היו בכיתה, אמרתי להם בפנים קפואות וטון תקיף, שאני מאוכזב מההתנהגות שלהם ושאני רוצה שעד שבוע הבא, הם יכתבו מכתב כיתתי ושכולם יחתמו עליו, בו הם יביעו התנצלות בפני חברם. היית צריך לראות את הבעת הפנים שלו. פעם ראשונה שמישהו התייחס לאלימות שהופעלה כלפיו. וזה עבד! הילדים כתבו מכתב התנצלות והילד סיפר לי שכמה מהם באו והתנצלו כלפיו באופן אישי (בלי שביקשתי!) לגישתך הילדים היו מקבלים עונש חמור של הרחקה ליום-יומיים. הדרך שנקטתי בה הייתה הרבה יותר משתלמת.

מחשבות

New member
אני מקבל את הדוגמה שלך, מוריד בפניה את

הכובע ויודע בעצב עד כמה היא חריגה ויוצאת דופן. מניסיון של מורות שעבדו איתי ומורות של הבנות שלי, המצב הרווח הוא אנרכיה מוחלטת. רק מורה כעסנית וצעקנית משיגה את רצונה וזה משום שהילדים רואים טלויזיה, רואים את נבחרי העם, מבינים שבהפעלות בימי ההולדת בלי צעקות אין שמחה ורצוי צעקות מחרבות גרון וכך הלאה. אתה לא חי בין העם הזה?

MrCheff

New member
אני חי

אני יודע שילדים צריכים גבולות ומשמעת. משמעת לא מקבלים בצעקות, אלא בהפעלת מרות וסמכות. מרות וסמכות מקבלים ע"י התראה ודיבור לילד שיבין מה עשה לא תקין. צריך לתת לילד הזדמנות לשפר את דרכיו. אני בגישה שילדים הם לא רעים מטבעם. פשוט צריך לדעת להתמודד איתם.

MrCheff

New member
ועוד דבר

אני לימדתי באחד מבתי הספר הקשים ביותר בעיר מגוריי. ילדים הם ילדים בכל מקום, בלא הבדל מקום מגורים. ההבדל היחידי, הוא בכלים שניתנים להם להצליח ואחד מהכלים הם מורים טובים.

hag70

New member
קשקוש בלבוש

אפשר בהחלט לנהל בית ספר בלי האלימות של הצוות שאתה מציע.

Master Stav

New member
אתה מייצג מציאות מסויטת

שאינה מציאות ביישוב שלי נקודה !!! ההורים מעורבים ולא רק בעוגות אלא בכול הפעילויות של בתי הספר יש מורים מדהימים אחד אחד וחלקם הגיעו מההיטק ויש להם תעודות שרבים היו חולמים שיהיו להם אז נכון חלקם כמוני לדוגמא לא ידוע מה זה קיצור מקשים F12 אבל את זה אנו שמאירים לגאונים שרוצים להרחיק ילד מבית הספר ל3 ימים ולא לאפשר להוריו שאמורים להיות חלק מהמשולש המחנך שהינו שים לב כדי שיהיה ברור : צוות בית הספר צלע ראשונה הורי התלמיד/ה צלע שנייה התלמיד/ה בכבודו/ה ובעצמו/ה צלע שלישית והיה ולא יהיה שיתוף פעולה מלא אי אפשר להגיע להישגים והנה להתעתך בבית הספר היסודי לב רן כול הסטטיסטיקות מראות על מעל לממוצע הרבה מעבר לו למען האמת יתרה מכך רואים עבודה אמיתית של הילדים והרצון להעמיק ולהעשיר ידע מורים לא צועקים פה אין צורך ערכי מפתח הל"ב של בית הספר מושרשים כול כך חזק שהילדים שמגעים מלב רן לחטיבת הביניים משמשים תמיד כחלוץ בפני המחנה הן מבחינת הישגים לימודים והן מבחינת אווירת הלימודיםוהן מבחינת האווירה הכללית ( כן גם חינוך נגד אלימות מתחיל במחנך טוב ובהורה משדתף פעולה מתוך כבוד והערכה ) אני רואה את התמונה כולה העניין האו שבניגוד אליך אני מסרב לשפוך את התינוק יחד עם המים הדלוחים ואם יורשה ללהשתמש במטפורה אני מעידף להפנותם להשקיית עשביים שוטים ולהופכם למזון משובח שיעשיר את כול הקהילה .....אני נגד פיתרונות קלים ובהחלט מה שאת המייצג הוא פיתרון בסגנון סטליניסטי כוחני ומופרך בכול צורה שהיא .

akavishon

New member
כמו שכבת נכתב - אתה מייצג את האידיאל.

המצב היום רחוק להיות כזה. בהחלט יש ילדים בעיתיים וכל עוד ההורים לא ישתתפו בעול חינוך הילד ויפסיקו להתייחס אל בית הספר כאל סידור לילדים בזמן שההורים בעבודה, לא יעזור כמה שתשקיע בילד. ההורים חייבים לקחת חלק פעיל ועיקרי בחינוך ילדיהם. אני לא מדבר פה על מדינת משטרה, אבל חייבים להיות חוקים מאוד ברורים ועונשים מאוד ברורים כלפי מי שמפר את החוקים. אין שום סתירה בין מורה שהוא מדריך ומוביל תרבות לבין זה שאותו המורה גם יכול להעניש כשצריך. למה אתה חושב שמפוטרי הייטק מוכשרים להוראה? הכישורים הדרושים מתכנת / פיסיקאי / מהנדס תו"נ שונים לגמרי מהכישורים הדרושים ממורה וממחנך. אני יכול להראות לך עשרות תכנתים מעולים, אבל לא הייתי נותן להם ללמד את המכונת כביסה שלי. לגבי האשמת המשפחה - פה הכל מתחיל. איך שהילד מתנהג בבית הספר, אל חבריו ואל המורים זאת השתקפות של מה שהוא מקבל בבית ולכן גם אני בעד "להעניש" את ההורה כאשר הילד צריך לקבל עונש. והבעיה של מערכת החינוך, מקורה לא רק בשרי החינוך. יש לך את האוצר, המורים עצמם, ההורים וכו'

MrCheff

New member
צודק לגבי איכות המורים

זה שבן-אדם הוא הייטקסיט לא מכשיר אותו להיות מורה טוב. אבל, ילד עדיין צריך התראה. אם מענישים ללא התראה לגבי אירוע שקרה, זה יגרום לתוצאה הפוכה. כך הילד ילכוד יותר תשומת לב. אם תזהיר אותו ותעדכן את הוריו ורק אחרי זה תעניש אותו, לדעתי הילד ילמד כך יותר לגבי אסור ומותר.

akavishon

New member
אין לי וויכוח על הדרך בה ניתן העונש

אבל הילד צריך לדעת שיש משמעות למעשיו ושהוא עלול להענש. אין לי בעיה להזהיר מראש, אבל אסור שהאזהרה תיהיה ריקה מתוכן.

מחשבות

New member
יש באמת ילדים במערכת החינוך שלא מבינים

שיש עונשים בחיים? ילד באמת צריך שיקריאו בפניו את סט העונשים המצוי בבית הספר ולהעניש מיד עם הפרה ראשונה. אנחנו עם של רחמנים בני רחמנים ולכן הפשיעה חוגגת.

למעלה