כמה תהיות
אין שיעורי בית שאינם חשובים! לא ניתן לחלק שיעורי בית ולהגיד שיש מקצועות חשובים ומקצועות שאינן חשובים. לא מכיר מקרה של ילד שלא קרה לו שלא הכין שיעורים פעם-פעמיים. צריך לבדוק מדוע הוא לא הכין. אולי יש סיבה לדבר? בכיתה, המורה צריך לתת התראה לתלמיד ולהגיד במפורש, שהוא מתכוון לשוחח עם הוריו על כך. לאחר-מכן, לשוחח עם ההורים ולבדוק מה קרה. יתכן ויש סיבה לאי הכנת השיעורים. אפילו חכמינו אמרו: "אין עונשין אלא-אם-כן מזהירים". בספר החינוך כתוב: "שאלמלא האזהרה היה במשמע שיהיה רשות לקבל העונש ולעבור על המצווה, כעין מקח וממכר". כלומר, לאחר שניתנה אזהרה, מובן כי התלמיד הסכים כי כל עבירה נוספת שלו תגרור עונש. גם עבירת אלימות, צריכה בדיקה. יתכן והילד שבעינייך היכה, בסה"כ הגן על עצמו מפני אחר. אני יודע זאת מנסיון שלי שבתור נער, היה לי שיג ושיח קבוע עם נער אחר מהכיתה. יום אחד, הוא החליט שהדרך הטובה ביותר לגרום לי נזק, היא לתפוס אותי בכוח מאחור, להוריד את משקפיי ולזרוק אותם מהחלון, שניה לפני שהמורה נכנסת למבחן חשוב. המורה נכנסה וראתה אותי מכניס לו מכות, כאשר מספר חברים תופסים אותי ומנסים להרגיע אותי. אתה יודע מי קיבל עונש? --> הבחור שזרק את המשקפיים. המורה הרגיעה את העניינים. ביררה מה קרה (גילתה שבסה"כ הגנתי על עצמי) וענשה את הבחור שהתחיל את כל האירוע. ככה מחנכים! אני מאוד מקווה שאתה לא מורה. ואם כן, אנא ספר לי איפה אתה מלמד, שילדיי לא ילמדו אצלך! הייתי רוצה שילדיי יחונכו ע"י מורים שחושבים ולא ע"י מורים שמונחים ע"י אוטוריטה דיקטטורית.