spinoff על ענישת ילדים

Master Stav

New member
הדיון המעניין מוכיח ../images/Emo24.gif

שאיש מאיתנו לא חונך בדרך של ענישה גרידא אלא חונכנו וגדלנו להית אנשים חושבים ובעיקר כאלו שמוכניםלקבל את השונה מאיתנו גם אם הוא מרגיז אותנו וגורם לנו לתהיות רציניות לגבי רצינות כוונותיו שלא נדבר על המניעים שלו . אני אשקרה גאה להיות חלק מהפורום הזה....

hirshfe

New member
ממש לא

אבל כל מיש שיש לו דעות קציניות ולא מתכוון לשמוע את הצד האחר ולא מכבד את דעותיו זה טרול

Master Stav

New member
אני נוטה להאמין ש .....

הוא לא מייצג דרך נוקשה אלא מאין באמת בדברים שלו והענשה היא תמיד הדרך הקלה .... קח ילד שכועס משתולל ורוגז ותעלה אותו לחדרו עד שירגע - קל קח ילד שכועס משתולל ורוגז חבק אותו דבר אליו הבן אותו תגיע איתו לעמק השווה - חינוך

MrCheff

New member
עדיין לא הבנתי

האם הבן-אדם מורה, או רק אבא דעתני עם דעות קיצוניות השונות מרובנו?

Master Stav

New member
חושב שהיה קשור למערכת החינוך

ויצא ממנה בטריקת דלת ....קשה והיום הוא נגד הכול, התסכלתי על שרשרת האתרים שלו בתחומי האנטי .... ישמשהו מפחיד במסע צלב ..

מחשבות

New member
למה לא לשאול אותי ישירות?

אני יועץ חינוכי בעברי ובעל תואר בפסיכולוגיה. אני אדם דעתן הרואה מה רע במערכת החינוך. מה שרע בה קולקל במשך עשרות שנים. אין היום משמעת במערכת החינוך, אין מורים מלומדים, אין עזרי הוראה מתקדמים. אני יודע שמהמעט עושים לא מעט, אבל ממעט יותר יותר היו עושים המון. חבל שלמערכת החינוך לא מגיעים אנשים שלא דחוף להם לסיים יום עבודה ב-12:50. אני יודע את זה מניסיון של מורות שלא רצו להיות מחנכות, שלא תצטרכנה, רחמנא ליצלן, לצאת לטיולים שנתיים עם הילדים ולחזור מאוחר. בכל אופן, המלחמות שלי נגד מערכת החינוך הן בעניין "קרן" קרב הפושעת ונגד מט"ח, שהובילו את ציוני המתמטיקה של הילדים בישראל להיכן שהם נמצאים היום. מנגד, אני מנהל מלחמה בעד אירגון הורים חזק. אין היום אירגון הורים. להאשים אותי בטרוליות זה להחמיץ את התרומה רבת השנים שלי לכל פורום בו הייתי ואני עדיין שם.

Master Stav

New member
או במילים אחרות אני ואפסי עוד ....

מחשבות ...אתה לא חושב שיש זכות גם לאחרים להביע דיעה וזאת מבלי שתנסה לעלוב בהם ? שמחים לכול חבר פה בפורום גם אם דעותיו אינם כוסב התה של כולם מצד שני ....הפורום פה הצליח במשך תקופה ארוכה לשמור על היתו מקום נעים לביקור .... אתה מתבקש בנושא הזה ליישר קו ( ולא צריך F12
)

מחשבות

New member
נראה לי שאתה פשוט מקובע ב-ד' אמותיך.

אתה זה שמתעקש לא לקבל דעות אחרות, אתה זה שמתעקש לא להפתח אלי. למרבה המזל, יש המקבלים את דעותי ומבינים שזו המציאות ולא מה שאתה מתאר כל הזמן רק מנקודת המבט הפרטית לגמרי שלך. אתה חושב שפתאום לא נעים לבקר כאן? אתה רוצה כל הזמן מוציניו קוציניו? לא אצלי. אצלי מדברים ישר ודוגרי ואל תחשוב לרגע שאני מנסה להעליב מישהו, כי אני לא. תרד מהעץ הגבוה עליו טיפסת, פקח עיניים מסביב והבט בשלווה.

Master Stav

New member
מאחר וכבר הכרתי אותך בפורום אחר

אין לי אלא לומר שאתה טועה ומטעה ... אני לא מחפש פוצ'יניו מוציניו אני כן מחפש הבנה שזו מדיה אלקטרונית ושהאנשים שהתקבצו פה לא התקבצו בכדי לריב מאחר והיתי לא לבד בתחושת הגועלך נפש מתוך ההתנהגות שלך ספרתי לפחות עוד 2 אנשים שהצלחת להרגיז אני אחד האנשים היותר פתוחים לשינוים שקימים אבל למה שאתן לעובדותך לבלבל אותך להזכירך אני זה ששאל אותך את השאלה מתוך ענין ואני הו זהשבאתי עובדות מהשטח וברור שמהשטח הפרטי שלי אתה מיימר לראות את כול התמונה אני זה שאומר הנה העובדות הפרטיות שלי מתוכן אני מסיק מסקנות תוך כדי נכונות לקבל שבמקומות אחרים העובדות יכולות להיות שונות יתרה מכך אמרתי חד משמעית שיש לנו 2 בתי ספר ביישוב האחד הוא הגשמתו של חלום השני לצערי הרב כפי שתיארת אתה .... אני זה שטען שצריך ללכת בדרך של להסביר את הזה שגורס ענישה ללא עצירה ומבלי לחשוב שהילדים הינם אנשים חושבים !!! אני לא מטפס על עצים ...לצערי הרב אין אני יכול אבל אנסח זאת כך ...הפורום הזה הוא פורום נעים בו אנשים מנסים גם אם לא להסכים על כול דבר מנסים לענות בצורה אדיבה ומבלי לעקוץ או לחלק תארים ללא צורך רוצה לקורא לזה פוצ'יניו מוצ'יניו ? לבריאות ...הנה אני אומר לך ישירות ודוגרי כמו שאתה מצהיר .... נכנסת ניסית להראות כמה אתה גדול ובתכלס הרסת דיון מעניין והפכת אותו לסוג של תחרותץ מי משתין יותר רחוק יודע מה ניצחת ...אתה משתין יותר רחוק ....וכנראה שזה ההישג היחידי שתשיג בדרך הזו לפחות אצלי .

מחשבות

New member
בגילי להשתין רחוק זה לא עניין של מה בכך.

בכל אופן, אני את מלחמותיי לא נוטש. זה לפעמים לא נעים, אבל המציאות היא רובה ככולה מציאות אכזרית ולא מסבירת פנים. יש אנשים המכירים אותי בחיים, גם בפורום הזה, ויודעים מה אני ומי אני וזה לא מה שאתה מנסה לתאר.

Master Stav

New member
זה בדיוק העניין

כבוד הוא דבר נרכש ואל באמצעים של פחד וטרור ואכן אזהרה מראה לילד שמעשהו לא בסדר לא עובר בשתיקה ואם זאת מתוקף היותו ילד/ה מגיע לו היזדמנות נוספת שלא לחזור על העניין והיה והוא/היא חוזר/ת או אז יש לזה מחיר ...כמו לכול דבר בחיים . לגבי הסיפא של דבריך ....חביבי
וב
רבתית ..... אני מחפש מורים חושבים מורים שיודעים גם לכופף את המערכת אם זה לטובת הילדים מורים שילדי יכבדו מתוך היותם מורים יש פה משיהו ששכח מה פירוש המילה מורה : מורה הוא בעל המקצוע שתפקידו ללמד ולחנך תלמידים במסגרת חינוכית קבועה, ובפרט בית ספר. המורה יכול ללמד חומר עיוני או כישורים טכנים או אומנותיים במגוון של נושאים. אופי התייחסותו של מורה לכול תלמיד, וטכניקת הלימוד שהוא מיישם על תלמידיו השונים, הם משתנים לא קבועים, המושפעים מאישיות המורה,השקפת עולמו החינוכית, סביבת הלימוד, הרקע החינוכי והחברתי של התלמידים, מטרות הלמידה של המורה והתלמיד, ודרישות המערכת החינוכית שבה המורה נמצא. בישראל נהוגה ההבחנה בין "מחנך" לבין "מורה". מחנך הוא מורה שמוצמד לכיתה למשך מספר שנים ומטרתו להקנות לכיתה ערכים חינוכיים וכן לטפל בסוגיות חברתיות (הן פנים-כיתתיות והן כלל-ישראליות). המחנך מעביר כל שבוע "שעת חברה" או "שעת חינוך" בה הוא דן עם התלמידים בסוגיות ערכיות וכן מארגנים ביחד פעילויות חברתיות (כגון ועד כיתה, מסיבות כיתתיות ועוד). בדרך כלל, המחנך משמש בנוסף לתפקיד זה גם כמורה במקצוע בו התמחה. מורה הוא "מורה מקצועי" ותפקידו הוא להעביר לכיתה מקצוע מסוים. כל מורה מתמחה במספר מצומצם של מקצועות ומלמד רק בהם. מורים מקצועיים של כיתה מסוימת לרוב יתחלפו כל שנה, תלוי לפי ההקבצות והמגמות. למשל: מורה למתמטיקה, מורה לביולוגיה, מורה לתנ"ך, מורה ללשון. המורים בישראל בישראל מורות מהוות את עיקר העוסקים בהוראה בבתי הספר, ומספר המורים בטל בשישים. מעמדו ושכרו של המורה בישראל נמוכים ביותר בהשוואה לאקדמאים אחרים, ובמיוחד בהשוואה למורים אחרים בעולם. עקב כך, הוראה השתנתה למקצוע לא מבוקש במיוחד ורמת המורים יורדת. המורים מוחים על ידי השבתת הלימודים. הכשרת מורים לבית הספר היסודי נעשית במסגרת מכללה להכשרת מורים. הכשרת מורים לחטיבת הביניים ולבית הספר התיכון נעשית בעיקר באוניברסיטה בשני שלבים: בשלב הראשון לומד התלמיד לתואר ראשון כלשהו, ובשלב שני הוא לומד לשם קבלת תעודת הוראה בתחום התמחותו.

למעלה