SPRAYING בחתולים

mosheve1

New member
SPRAYING בחתולים

שלום אני סטודנט לביולוגיה ואני מתכוון לעשות עבודה סמינריונית בתקשורת כימית בבעלי חיים יש לי שני נושאים מרכזיים שאצטרך לבחור בינהם האחד הוא SPRAYING בחתולים השני הוא שימוש בפרומונים של חתולים על מנת להרחיק מכרסמים רציתי לשאול אם יש כאן מישהו שמבין (וטרינר???) שאולי יכול להמליץ לי על כתבי עת, מאגרי מידע, ספרים, אתרי אינטרנט ממומלצים בנושא. וכמובן רעיונות בנושאים אלו. תודה [email protected]

מאמר שממנו כדאי להתחיל

הוא מטא-אנליזה שעוסק בדחיית מכרסמים ע"י ריח של טורפים. Apfelbach R., Blanchard, DC, Blanchard RJ, Hayes RA , and McGregor, I. 2005. The effects of predator odors in mammalian prey species: A review of field and laboratory studies. Neurosci Biobehav Rev. 29: 1123:42 על שינוי התנהגותי בחולדות בעקבות חשיפת לריח תוכל לקרוא כאן: McGregor IS., Schrama L. & Dielenberg RA., 2002. Not all predatory odors are equal: cat odor but not 2,4,5 trimethylthiazoline (TMT; fox odor) elicits specific defensive behaviours in rats. Behavioural Brain Research. 129, 1-16 בגדול תריץ חיפוש שכולל את המילים:eek:dor, repellent ,rodent וגם cat או feline, אם בזה אתה רוצה להתמקד. (במקרה עבודת המאסטר שלי היא על דחיית מכרסמים ע"י שתן של מין אחר. אומנם המוקד אינו על ריח שתן של טורף, אבל במבוא שכתבתי עד כה אני סוקרת את הנושא. אם תרצה אוכל לשלוח לך אותו).

למעלה